Archiv článků

Vrh "C" oslavil 4. narozeniny

11.05.2010 19:40
Všem pejskům a fenečkám hodně zdravíčka, lásky a šťastného psího života přeje Petra.
Každý má svou fotogalerii u svého profilu pod "našimi odchovy" nebo ZDE

 

 

 

Lednický pohár - dostih 2.5.2010

03.05.2010 16:29

Na dostih o Lednický pohár jela Daria s manželem a Ivetou z Havířova. Zprávička a foto od Darii, tak jak ji napsala do emailu:

"Malá zprávička z Lednického poháru.
Přes nepřízeň počasí, s obavami ,že asi zmokneme:-) jsme se vydali v neděli z Havířova do Lednice.
Já s Badaluccem a Nathanem a Iveta s mladou Apokalypsou Teqamba. Ivetina Ducati prodělala virozu,takže ji raději nechala doma odpočívat. Bylo nahlášeno málo vipetů,takže se naši ostřílení sprinteři nesešli a v této kategorii běžel jen Nathan z Úplňku.Zdárně doběhl do cíle, udělal kotrmelec a opět se pevně zakousl do kůžičky,takže zase museli s vyhlášením na nás čekat :-))
Bady běžel v kategorii SENIOR-SPRINTER s Elvírou B.S.D. V rozbězích ji hned po startu předběhl, Elvíra už stratila zájem a běžela daleko za ním.Ve finále se Badymu podařilo ji znova předběhnout a to už se milé Elvíře nelíbilo, tak se otočila a běžela zpátky na start za paničkou:-)). Když jsem se paní ptala, co se děje, řekla , že to dělá vždycky , když jí někdo předběhne a pak už nemá zájem.
Takže pro Badyho to znamenalo 1.místo a zřejmě na stará kolena chytil druhý dech, protože jeho čas byl na výstavního vipeta vynikající :-) 26,50.
Mladá Apokalypsa si zaběhla dva solo běhy s výborným časem,takže se dá očekávat,že to jednou v klasiku fenám natře:-).

Odpoledne se vyčasilo, všichni byli v dobré náladě a opět se budeme těšit na další dostih v Lednici, snad už s početnější konkurencí !
Zdravím všechny příznivce dostihového sportu a těchto úžasných stránek!
Dája

Daria s manželem a jejich psi - Badaluccem a Nathanem

 

Praha - mezinárodní výstava 1.5.2010

01.05.2010 18:55

Jen stručná zprávička z Prahy - "hlášení" Lenky, která se zůčastnila s English Lordem Lazarus. Posuzoval kanadský rozhodčí a chovatel významné a světoznámé ch. stanice LORRIBROOK pan Max Magder. A byl přísný. Díky patří určitě panu Aleši Fiedlerovi, který předládal a tak bylo jistě vše dobře zapsáno. (ne jako u některých zahraničních rozhodčích, kdy předkladatelé většinou neví jaké známky je možno zadat a nejsou schopni se s rozhodčím domluvit - to se nám už stalo několikrát)

Víceméně se mu líbili psi ve výstavní kondici, ne "přesvalení" a vzhledem k americkému či kanadskému typu whippeta mu nevadila výška. nenechal se ošálit úpravou psa do postoje a sám si psy na stole upravil. Pohyb preferoval pomalejší a nelíbilo se mu " škrcení " na předváděčkách - stačí se podívat na nějaké video z americké i anglické výstavy a tam si můžeme všimnout, že vystavovatelé - je to patrné při stavění na stole - své psy upravují bez toho, že by je tahali nějak výrazně předváďěčkou za krk. Bohužel jeho posuzování bylo velmi zdlouhavé, obzvláště když před whippety bylo posuzováno velké množství briardů.

Lenčin English Lord Lazarus se panu rozhodčímu líbil. Právě jemu povolil předváděčku, ale Lord je natolik elegantni a chodí sám krásně, že běhal i s prověšeným vodítkem bez zbytečného potahování. Zasloužil si známku velmi nadějnou. Stejnou známku získala i dorostenka z Úplňku.

Z 32 předvedených whippetů jen 7 získalo známku výbornou.(Omlouvám se - z výsledků vidno, že výbornou dostalo 9 whippetů) Pro některé výstavní jedince bylo snad trochu nespravedlivé, že dostali známku velmi dobrou, stejně jako předvedení dostihoví whippeti.

Takže co mi stihla Lenka nahlásit bylo:

psi:

CACIB a BOB pro psa polského původu Jesterland Guess Who - GRATULUJEME !!!

R. CACIB - Panter´s Ghost z Úplňku

TM : Bungee Jumper Sunny Funny - V 1

feny:

TM :Bambina Di Praga Sunny Funny - CAJC

Sobresalto Butter & Jam - CACIB

 Petit Fille z Úplňku - r. CACIB ( handler o r.CACIBa : Lenka :-))

Gratulujeme všem, kteří uspěli u tohoto pana rozhodčího.

výsledky!!!!

English Lord Lazarus

English Lord Lazarus - 9.5.2010 bude mít 7 měsíců - už teď je to elegán

Klubová výstava KCHCH České Budějovice + bonitace

27.04.2010 20:07
Klubovou výstavu Klubu chovatelů chrtů pořádanou 25.4.2010 jsme s Lenkou naplánovaly s noclehem v motelu Dlouhá louka. Přidala se k nám Daria s Badaluccem a Iva s Capirossim. Víceméně jsem požádala Lenku jestli by jela, při této výstavě bývá bonitace KCHCH a já jsem chtěla uchovnit Ronju (Your Tea & Rum Lazarus). Na štěňátka si Ronja ještě počká, poněvadž jak jsem už někde psala, sama je ještě takový štěněcí nedozrálý truhlík. Myslím, že tak konec 2011 a začátek 2012 by byl reálný...Ale kdo ví, co se za tu dobu stane. Prostě zatím štěňátka neplánujem. A navíc si myslíme na jednoho moc pěkného mladinkého whippetího " lorda " :-)) Takže počkáme až doroste a dospěje :-))
Takže posádka Lenčina auta - 5 psů (Ronja, Lency, Bady, Lordík a Rossi) a 4 ženské. Ubytování bylo, až na vlhké postele, dva mnou nalezené broučky v mé posteli a jednoho většího broučka v koupelně, slušné. Prostředí kempu taky, i když měli naši psi smůlu a proběhnutí se neobešlo bez karambolů - naštěstí bez zranění.
Ráno jsme velmi brzy vyrazily na výstaviště, abychom se v " klidu " nasnídaly a rozložily věci. Ovšem pak jsme bezradně postávaly u kruhu, poněvadž nebyl ani jeden označen, kde se které plemeno bude vystavovat :-(( Rozložily jsme tábor u správného kruhu a dozvídaly se šílenosti, které prováděl italský rozhodčí Lamperti na sobotní mezinárodní výstavě. Úplně bez jakéhokoliv systému zadával tituly, či nezadával, neboť se s ním obsluha kruhu nemohla domluvit. To mi něco připomíná.....ááá zimní Brno s italským rozhodčím Tripollim - z čehož vyplývá - k Italům nechodit :-)) Vyřazoval s VD známkami jedince, kteří se mu zdáli velcí - aniž by je změřil - i fenečky v míře byly pro něj moc velké...no ještě, že jsme nehlásily naše psy:-)) Bohužel to " odnesl " náš Donatello Petula-Vera známkou VD ve tř. otevřené z 8 pejsků, kde jen 3 získali výbornou.
Na klubové výstavě nás posuzovala chorvatská rozhodčí Dubravka Reicher. Korpulentní dáma, která měla také v některých třídách zvláštní vkus... Ale vcelku myslím, že posuzovala docela slušně. Já jsem počítala se známkou velmi dobrou, když jsem viděla, že vyřazuje mohutnější zvířata, ale Ronja se jí kupodivu líbila. A tak jsme získaly ze 3 fen v mezitřídě výbornou 2 a r. CAC !! :-)) byla jsem překvapená a měla jsem skutečně velkou radost. Lencinka - Ch.Brilance Petula-Vera byla společně s Helené Ayort Back ve třídě čestné. Lency se už jaksi nechce vystavovat...možná to bylo i tou halou, má raději výstavy venku. Získaly jsme známku výbornou 2.
Ve psech jsme vystavovaly - Lenka svého English Lorda Lazarus ve třídě dorostu - velmi nadějný a odpoledních soutěžích pouzovaný p. Panuškou i 2.BIS dorost !!!
Ve třídě čestné psů Daria a Ch.Badalucco Petula-Vera - stejně jako Lency neměl Bady svůj den a získal známku výbornou 2. Sladká tečka nakonec bylo pěkné 3. místo v soutěži párů pro naše Badalucca a Brilance Petula-Vera, v konkurenci - myslím - 8 párů.
Nejdůležitější pro mne s Ronjou a Ivu s Capirossim byla bonitace. (Rossi nebyl na klubovku hlášený) Měla jsem dost nahnáno, že mi Ronju díky její výšce neuchovní. Paní rozhodčí ale říkala, že by byl hřích tak krásné zvíře neuchovnit. Jen podotkla, dobře vybírat partnera - toho jsem si vědoma. Ronička tedy prošla bonitací stejně jako Capirossi Petula-Vera se samými nulami.
Ještě jsme udělaly pár pózovacích fotek a z výstaviště vyjížděly zhruba v 16,30. S několika přestávkami na jídlo a kafe jsme domů dorazily kolem 22 hodiny ( i se zajížďkou do Studénky s Ivou a Rosíčkem). Perlička byla, že jsme na "Mekáči" u Meziříčí potkaly Ivetu s jejími whippetkami, které právě mířily domů do Havířova z kolínského dostihu :-)) Jsem moc ráda, že jsem ty novinky mohla hned napsat Lazarům ( sestřičkám Ronji se dařilo také na výstavách - Earl Grey - CWC na mezinárodní výst. Opole a Ice Tea získala známku výbornou v Greppinu.)
naše výsledky:
Your Tea & Rum Lazarus - V2, r.CAC   + chovná fena
JCh.Capirossi Petula-Vera - chovný pes
Ch.Brilance Petula-Vera - výborná 2
Ch.Badalucco Petula-Vera - výborný 2
English Lord Lazarus - velmi nadějný, 2.BIS puppy

 FOTOGALERIE - zde

17.4.10 VÍTÁNÍ JARA - LEDNICE

18.04.2010 14:17
Mám velikou radost, že jsem letos měla možnost jet s Dariou a jejím manželem do Lednice na Vítání jara. Přiznám se, že se mi moc nechtělo, obzvláště když přes týden bylo tak škaredé upršené počasí. V pátek se ale začalo ukazovat sluníčko a předpověď se tentokráte splnila. Sobota byla krásná a slunečná. (Taky mi Dájka říkala, že musím jet, abych pak zase nepsala, že jsem seděla doma za pecí :-)) Taky jsem už měla výčitky, že jsem zatím nestihla Ronju více seznámit s dostihy - pouze jednou běžela loni rovinku.
Věděla jsem, že v Lednici bude spousta kamarádů tady od nás ze Severní Moravy. Z Havířova jsme tedy jeli - Bačovi s Badaluccem a Nathanem, já s Brilance a Ronjou. Pak Iveta s Ducatti a Apokalypsou a z Karviné Péťa s Aponim a Little Devilem Vlapan. Z Bílovce přijel Donatello s majiteli Andrejkou a Filipem. Bohužel i na Jižní Moravě vydatně pršelo a tak bylo všude moc bláta a voda uprostřed dráhy i na přilehlých loukách. Psi i my jsme byli za celý den jak čuňátka :-))
Další nemilé překvapení byl vykácený les za dráhou. Tam je pohřbena spousta chrtů, kteří běhali na Lednické dráze a jejich páníčci chtěli, aby místo jejich odpočinku bylo právě zde, kde to měli tak rádi. Bohužel při tom "plundrování" lesa byly některé hroby psů rozkopány a ostatky se dostaly na povrch. To je moc smutné....
No ale již k běhání. Vzhledem k dostihům konaným v zahraničí nebylo moc vipetů, zato byla zastoupena téměř všechna ostatní plemena, což jsem už dlouho neviděla.
Ani sóloběhů nebylo moc. Přihlásila jsem Ronju na dvě sólíčka. Běžela jako úplně první, tak se nemohla ani jednou podívat na "utíkající" kůžičku. Šoupla jsem jí rovnou do boxu, samozřejmě se otočila a když se rozjela kůže, nevěděla. Stačilo mi ji ale trošku rozběhnout a v pohodě se chytla. Druhý běh už věděla o co jde :-)) a pěkně vyběhla.
Dokonce si po dostihu zaběhla ještě jedno sólo tréninkově. Ronča má energie na rozdávání a nebyla po doběhu téměř ani zadýchaná. Krásně šla v cíli po kůži, poškubala si s ní. Udělala mi velikánskou radost. Zdá se, že budu mít dalšího výstavního běhacího whippeta :-))
V kategorii sprinter běželi tři naši pejsci - přesněji fena Ducatti, psi Nathan a Donatello. V tomto pořadí také doběhli i finále. Před nimi na prvním místě byl ještě K.Vlapan :-)) V kategorii sprinter senior běžela Elvíra s Brilance a Badaluccem. V rozběhu Lencinka Baďu předběhla, ale ve finále byla tak vyčerpaná kvílením a taháním před během, že doběhla třetí a Bady druhý. Elvíra, která letos běhá posledním rokem zvítězila.
Takže výsledky:
Ronja - Your Tea & Rum Lazarus - pro zjednodušení přejmenována pořadateli u losování na "Čaj s rumem" - 2x sólo - splněno
Aponi běžel společné běhy mladých - úspěšně a Litlle Devil sóla - taky úspěšně
Apocalypsa si také zaběhla sólíčko a pak i jedno tréninkově.
whippet sprinter mix:
2.místo Ducatti Spitfire Moravia
3.místo Nathan z Úplňku
4.místo Donatello Petula-Vera
whippet senior sprinter:
2.místo Badalucco Petula-Vera
3.místo Brilance Petula-Vera
Z mých štěňátek tam se svou stájovou kolegyní Ebi Blue North byla Caprice Petula-Vera s paničkou Silvou, které moc děkuji za pomoc... a fotky.
(jsou ve fotogalerii)
Další spousta krásných fotografii i s našimi pejsky je na fotogalerii paničky barzojů -Royal Lily
Užili jsme si skutečně krásnou sobotu, spokojení jsme odjížděli domů - mezi posledními :-))
Děkuji moc Jirkovi a Darie za odvoz. FOTOGALERIE - ZDE

Brilance a Badalucco

10.4.2010 NV Ostrava - CAC

11.04.2010 15:37
Národní výstava Ostrava - rozhodčí p. Růžičková.   FOTOGALERIE - ZDE
Původně měla rozhodovat polská rozhodčí, byla i v katalogu, pak byla změna na pana Boučka a jaké překvapení - nakonec paní Růžičková. Ale proč píšu o překvapení....vždyť  to jsou klasické české  "škatule, škatule". Whippetů přihlášeno 39, nedostavili se 3.
Paní rozhodčí (pokud vím, přiznám se, že nemám zapsány výsledky, jen jsem tak zběžně koukla na tabuli) nezadala ani jedno VD, i když by si jej určitě někteří zasloužili. I já jsem od ní očekávala VD na Ronju -za výšku.
U psů  výška nevadila, feny preferovala drobné. Nebo-li - může to být jakékoliv, hlavně když je to v míře. Takže v mezitřídě fen, kde nás bylo 8 jsem vylítla asi jako 3. a spolu s námi opustila kruh i Royal Rose. Všechny ale s výbornou :-))

zleva Rosa Rugosa z Hedvábí, Royal Rose z Úplňku a Ronja (Your Tea & Rum Lazarus)
Ve psech jsem předváděla Di Lussa Petula-Vera ve třídě otevřené. S námi byl Capirossi Petula-Vera a Myron Ayort Back - Blue Moon Naďeje Snů se nedostavil.
Přestože se Vikimu (Di Lusso) moc nechtělo, potřeboval by jezdit více, líbil se paní rozhodčí nejvíce a zadala mu V1,CAC.  Capirossimu r. CAC a Myronkovi V3.
Ve vítězích jsem předvedla našeho ostříleného šampióna Badalucca. Bady byl ale bez paničky smutný ( Daria musela do práce )a já jej neumím vystavovat. Získal bez konkurence V1, CAC. Ještě jeden mu chybí do Grandšampióna.
O Národního vítěze jsme šli s vítězem mezitřídy - Quo Status Ayort Back, vítězem tř. pracovní - Ch.Gordon Isis Wind. Di Lussa předvedla Lenka (má s ním zkušenosti ze světovky :-)) a já Badalucca. Rozhodčí se nejvíce líbil  Di Lusso Petula-Vera a zadalu mu titul Národní vítěz.

Národní vítěz (National Winner) Di Lusso Petula-Vera
Ve fenkách zvítězila a Národního vítěze získala  Rosa Rugosa z Hedvábí ( pěkná fenečka, jen by potřebovala spolu s pánečkem více trénovat a pohybovat se více mezi pejsky - trochu se bála)  nad  Sobresalto Butter & Jam ( CAC ve vítězích) a Aischa Modrý Hit ( CAC ve tř. otevřené).
O BOB "bojovali" CAJC Rhadamanthys Ayort Back, Národní vítěz Di Lusso Petula-Vera, veterán  Kontynuator Tradycii, CAJC Saba´s Queen z Úplňku, Národní vítězka Rosa Rugosa z Hedvábí a veteránka Gama Ayort Back.
Paní rozhodčí se slovy : "Dnes se mi nejvíce líbila tato fenka", zadala titul BOB Rose Rugose z Hedvábí. Vítězce gratulujeme !!!!
Na této výstavě měl svou premiéru Lenčin nový přírůstek English Lord Lazarus. Přesně 9.10.2010 měl 6 měsíců. Krásně se předvedl v postoji i v pohybu. Má to prostě v krvi a jistě ho čeká skvělá výstavní kariéra :-)) Lence děkuji za odvoz a těším se na naši příští akci - bonitaci a klubovou výstavu v Č. Budějovicích.

English Lord lazarus - velmi nadějný 1/ very promising 1

Naši psi:

V1, CAC, Národní vítěz     Di Lusso Petula-Vera                                        

V2, r. CAC                      Capirossi Petula-Vera

V1, CAC                          Ch.Badalucco Petula-Vera

výborná                          Your Tea & Rum Lazarus

Odpolední pohoda s budoucí maminou. FOTOGALERIE

08.04.2010 18:00
Ve čtvrtek 8.4.10 byl příjemný slunečný den. Chystala jsem se, že vypadnu odpoledne s holkama alespoň na zahradu. Momentálně se mi dělá z práce trošku šoufl, poněvadž celé dny sedím u starého počítače se starou obrazovkou, který navíc příšerně hučí. Takové skvělé vybavení máme v nemocnici :-)) Proto jsem uvítala zprávu od dcery Veroniky, že se sejdem na "psí " zahradě. Verunce  chybí měsíc k tomu, aby mně učilila babičkou (ach jo, to to letí, stárnem...:-)) Vzala jsem všechny čtyři holky, od domu to nemám tak daleko i pro babulky. Ronča s Lency se samozřejmě honily s kolečkem, vzala jsem i tenisák a Desinka si trošku vzpoměla na své mládí. Už balonek ale nedonese, aby jsem jí ho hodila znovu...Je už hodně poznat, že se v té malé hlavičce makovičce spoustu změnilo :-(( Tak jsme poseděly na lavičce, já si čistila hlavu od špitálských "nesmyslů". Snažila jsem se Verun udělit nějaké mateřské rady, ale zjistila jsem, že vlastně už nevím  co, tak to necháme až se prcek narodí. Verča snáší těhotenství hodně v pohodě, nedělá si z toho těžkou hlavu, vlastně si s mamkou myslíme, že zatím neví co ji čeká :-)) Ale nesmím jí strašit, miminko je kromě starostí i veliká radost. Tak tady je pár fotek.FOTOGALERIE

Verunka vypadá jako rybář, ale aby se nemusela ohýbat, tak nabírá kolečko na klacek :-))

 

Tady se mi podařilo zachytit kolečko jako by bylo na tyčce, ale je to guma :-))
 

Desinka chytá tenisák, za měsíc jí bude 15 let !!!

INTERBOHEMIA Kolín 2010 - FOTO

07.04.2010 19:28

Zprávičku z prvního letošního dostihu a měření kohoutkové výšky pro Vás napsala Daria Bačová - panička Badalucca Petula-Vera a Nathana z Úplňku. Já zatím ještě "sedím za pecí".

Daria Píše:

První dostihový víkend se opravdu vydařil! Krásné počasí,bezva parta,obrovský zájem dostihových fanatiků:-)
Navzdory velkému počtu whippetů, kteří byli i na měření, se organizace vydařila a všechny běhy šlapaly jako na páse :-))
Naše ekipa z Karvinska se umístila skvěle!

Whippet-sprinter-pes : 

                    1.místo Kendo Vlapan
                    2.místo Ducatti Spitfire Moravia
                    3.místo Nathan z Úplnku 
                    4.místo Satangin June Joke

Feny i psi byli hodnoceni zvláštˇ,takže pro našeho Nathana to znamenalo 2.místo v tomto bodovacím dostihu.
                    
 Whippet-sprinter-senior : 1.místo Badalucco Petula-Vera 
 Bady opět bez konkurence, ale s vysokým nasazením si ve "skvělém" čase:-) asi 27.50 vybojoval sám se sebou zlato! :-)
 

Velice dobře se dařilo i mladému Vlapanovi Litl Devill (Agir) od Janči a Peti z Karviné, který si zaběhl svůj první soloběh a byl změřen do klasiku! Druhý jejich vipet z německého chovu Wipstars Aponi si zaběhal dva společné běhy mladých a také s obrovským nadšením! Taktéž mladá Apocalypsa Teqamba od Ivety z Havířova ,která vlastní i Ducatti S.M. si zaběhla solíčko a skvěle! Apocalypsa byla změřena do klasiků. Užili jsme si skvělý den, unavení jsme se v podvečer vraceli domů a opět litovali,že tady na Moravě nemáme žádnou dostihovou dráhu.... 
 

 Badalucco Petula-Vera 1.místo - whippet senior sprinter                         

Bertík (Bolero Petula-Vera) má nového kamaráda:-))

22.01.2010 20:00
Jak možná víte, hledala jsem vipetího kluka pro rodinu našeho Bolera. Pomocí Denisy Machů - od Myrona a Fejzíka - jsme se spojili s paní Nečkovou, která měla k odběru ještě psí kluky. Tak se malý Damiel Naděje snů brzy stěhoval do Ostravy k Bertíkovi. Bylo to kolem vánoc, jen jsem čekala na slíbená fota, abych mohla tuhle zprávičku napsat. Přeji rodině Plevových hodně radosti s novým vipetím přírůstkem. Děkuji Denisce, paní Nečkové a Míše Sobčákové, která se ozvala s typem na štěně.

 

  
Kluci společně - vlevo Damiel, vpravo Bolero
Tak ať je vám spolu dobře, kluci .

Almínka dnes slaví své 13. narozeniny. (doplněna fotogalerie)

20.01.2010 17:02
Moje Mínka (Nynýsek) Alkména Ayort Back se dnes 20.1.2010 dožívá 13-ti let. Přejeme Ti  Mínečko hodně zdravíčka a teplý pelíšek. Dobré trávení a nebolavé tlapky. Všechno nejlepší přeje panička a zbytek smečky. 

Almínka 13 let

Dnešní aktuální foto - klasicky se svou nejoblíbenější hračkou :-))
teď ještě čekáme hosty a jdeme udělat dort :-))
Přišla Dája s Donýskem (Donatello P-V), který je u ní na službě. Svoje kluky nechala doma. I tak to byla pěkná mela. Donča neustále nakrýval Ronju, ale ta se bránila. Štěkala a cvakala mu zubama u hlavy.
Holky si daly dort ( místo večeře) Donýsek měl jiné chutě :-)) tak ani nezkusil. A nezbylo. Vylízáno do posledního drobečku :-))

zleva Alkména, Desirelles, Brilance a Ronja.  Donča jen přihlíží.

Oslavenkyně usnula ještě než Dája odešla. A to jsme nic nepily :-))                          

Záznamy: 181 - 190 ze 203

<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>