Praha - mezinárodní výstava 1.5.2010

01.05.2010 18:55

Jen stručná zprávička z Prahy - "hlášení" Lenky, která se zůčastnila s English Lordem Lazarus. Posuzoval kanadský rozhodčí a chovatel významné a světoznámé ch. stanice LORRIBROOK pan Max Magder. A byl přísný. Díky patří určitě panu Aleši Fiedlerovi, který předládal a tak bylo jistě vše dobře zapsáno. (ne jako u některých zahraničních rozhodčích, kdy předkladatelé většinou neví jaké známky je možno zadat a nejsou schopni se s rozhodčím domluvit - to se nám už stalo několikrát)

Víceméně se mu líbili psi ve výstavní kondici, ne "přesvalení" a vzhledem k americkému či kanadskému typu whippeta mu nevadila výška. nenechal se ošálit úpravou psa do postoje a sám si psy na stole upravil. Pohyb preferoval pomalejší a nelíbilo se mu " škrcení " na předváděčkách - stačí se podívat na nějaké video z americké i anglické výstavy a tam si můžeme všimnout, že vystavovatelé - je to patrné při stavění na stole - své psy upravují bez toho, že by je tahali nějak výrazně předváďěčkou za krk. Bohužel jeho posuzování bylo velmi zdlouhavé, obzvláště když před whippety bylo posuzováno velké množství briardů.

Lenčin English Lord Lazarus se panu rozhodčímu líbil. Právě jemu povolil předváděčku, ale Lord je natolik elegantni a chodí sám krásně, že běhal i s prověšeným vodítkem bez zbytečného potahování. Zasloužil si známku velmi nadějnou. Stejnou známku získala i dorostenka z Úplňku.

Z 32 předvedených whippetů jen 7 získalo známku výbornou.(Omlouvám se - z výsledků vidno, že výbornou dostalo 9 whippetů) Pro některé výstavní jedince bylo snad trochu nespravedlivé, že dostali známku velmi dobrou, stejně jako předvedení dostihoví whippeti.

Takže co mi stihla Lenka nahlásit bylo:

psi:

CACIB a BOB pro psa polského původu Jesterland Guess Who - GRATULUJEME !!!

R. CACIB - Panter´s Ghost z Úplňku

TM : Bungee Jumper Sunny Funny - V 1

feny:

TM :Bambina Di Praga Sunny Funny - CAJC

Sobresalto Butter & Jam - CACIB

 Petit Fille z Úplňku - r. CACIB ( handler o r.CACIBa : Lenka :-))

Gratulujeme všem, kteří uspěli u tohoto pana rozhodčího.

výsledky!!!!

English Lord Lazarus

English Lord Lazarus - 9.5.2010 bude mít 7 měsíců - už teď je to elegán