Archiv článků

ANDROMEDA Petula-Vera

10.09.2010 20:08

Díky Faceboku jsem konečně po téměř 9 letech získala aktuální foto fenečky z A vrhu Andromédy Petula-Vera. Věděla jsem, že Andrynka bydlí na domečku a je jí tam lépe než ve středu Prahy, kde bydlela její "papírová" panička. Ta si nyní, po přestěhování mimo hlavní město, pořídila nového whipeta (Brixtona Silky Karim) a tak se přidala k whippetímu klubu na FB. Andry zůstává u babičky, je tam už zvyklá a je to už starší dáma - 6.10. 2010 jí bude 9 let.

Andrýsek (jak jí všichni říkáme) zešedivěl(la) holka, ale jinak je to celá mamínka Alkména a hlavně celá Lencinka (Brilance). Však mi ji vždycky Lenci strašně připomínala. Má úplně stejný kukuč. Díky paničce za fotky a kontakt.

Androméda Petula-Vera

 

CACIB KRAKOW Polsko - 5.9.2010

06.09.2010 16:46

Tuto mezinárodní výstavu jsme měly v plánu s Lenkou a jejím mladým Lordem (English Lord Lazarus). Vlastně jsem ji navrhla já, poněvadž jsem potřebovala CWC z mezinárodní výstavy pro Ronju (Your Tea & Rum Lazarus). Lenka bohužel onemocněla a já jsem od pátku sháněla nějakou náhradu nebo způsob, jak se na výstavu dopravit. Rozhodila jsem "sítě" na všechny strany, moc děkuju všem za odpovědi. Pak volala Lenka, že by byl způsob - zapůjčila auto a můj přítel po delším přemlouvání souhlasil s tím, že mně zaveze. Není to jednoduché jet s cizím autem a ještě k tomu do zahraničí.... Moc děkuji Lence i Láďovi.

Ale abych se dostala k samotné výstavě. Posuzovala litevská rozhodčí (pokud jsem pátrala správně předsedkyně chrtího klubu..) Klucniece Vija. Velice příjemná dáma, citlivá ke psům a patří ji dík i za to, že přihlédla k velmi špatným podmínkám k vystavování. Ne příliž rovný travnatý, rozmočený až bahnitý terén, vytrvalý déšť. Do Krakova jsme trošku bloudili, tak jsme přijeli jen tak tak. Whippeti totiž začínali, což je pro nás velmi nezvyklé :-))

Bohužel nevím jestli paní rozhodčí zadala někomu VD nebo nadějnou - ale myslím, že ne. Nejdříve jsem po třídě dorostu šla s Lordem (11 měsíců) ve třídě mladých. Jako soupeře jsme měli pejska Azarin Buttermilk Muffin. Pro paní rozhodčí byl strašně velký (což je - i když je pěkný). Lordovi diktovala samé superlativy, takže vyhrál a získal Vítěze mladých (CAJC). Moc se jí líbil. Měla jsem trošku problém v pohybu i při stavění (prostě zima, mokro, bez paničky ....:-)) Pak pokračovalo posouzení dalších tříd, v mladých a dorostu bylo po dvou a v ostatních po jednom jedinci !!! Čekala jsem větší účast a poněvadž byla Ronja sama ve třídě otevřené, chtěla jsem tak moc jet. Ale když jsem viděla, jak se jí nelíbí velká zvířata, začla jsem mít veliké obavy a očekávala jsem známku velmi dobrou. Ronja se ale v kruhu chovala profesionálně, pěkně chodila i stála. (bohužel měla po střevní viróze a tudíž byla pohublá) Paní rozhodčí mi říkala, že je velká, já jí, že to vím...ona, že je to problém současného chovu u whippetů všeobecně. Ronja se jí ale líbila a nevěřila jsem, když mi zadala CWC. Ve třídě mladých fen se předvedla Lordova sestřička English Princess Lazarus. Bohužel paní rozhodčí dala přednost větší feně s netypickou hlavou (jako by měla zobák místo čumáku), takže Princesska byla výborná 2. A sestra Ronji - Your Earl Grey Tea Lazarus (Iga)získala CWC a r. CACIB. S vítězkou mladých jsem šla o titul Junior BOB a...paní rozhodčí jej zadala Lordovi !!! Ostatní výsledky, které vím jsou u fotek ve  

FOTOGALERII - moje na rajčeti

fotogalerie Katarzyny Matuszyk

 

Naše výsledky tedy:

English Lord Lazarus - ex.1, Vítěz mladých/Young Winner, Junior BOB

Your Tea & Rum Lazarus - ex.1, CWC

 

Your Tea & Rum Lazarus - CWC

English Lord Lazarus - Young Winner, Junior BOB

CACIB Mladá Boleslav

05.09.2010 20:47

28.8.2010 se zůčastnili moji dva odchovanci - pes Caianigo Petula-Vera a fenka Deabei Djasmine Petula-Vera výstavy v Ml. Boleslavi.

Oba získali známku VD - Caianigo VD4

Oba majitele jsem uklidnila, že u tohoto rozhodčího je to známka slušná a rozhodně nebyli sami, kdo byl takto oceněn.

Dovolila jsem si převzít výsledky ze slovenských klubových stránek.

Vítězům gratulujeme!!!

Whippet

Rozhodca /Richter /Judge:  Vuorinen Jarmo, FIN

PSI /males /rüde:

Trieda dorastu /Puppies /Jüngstenklasse

VN1 TAZARIS IKARIAM
--- EXTRA@EMAIL MODRÝ HIT

Trieda mladých /Juniors /Jugendklasse

V1, CAJC, JBOB, BOD Junior VELVET DREAM Z ÚPLŇKU
VD2 VIKING Z ÚPLŇKU
VD3 RHADAMANTHYS AYORT BACK

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

V1, CAC BUNGEE JUMPER SUNNY FUNNY
VD2 RÉ AYORT BACK

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

V1, CAC RASCAL Z ÚPLŇKU
V2,resCAC GIGI OD HNĚVÍNA
VD3 ARCHIBALD DEXIES
VD4 CAIANIGO PETULA-VERA
D QUICKSTEP Z HEDVÁBÍ
--- ESSENTIAL ALTERNATIVE DOMINIJA
--- LÁERTÉS AYORT BACK
--- NOTOS AYORT BACK 

Trieda pracovná /Working class /Gebrauchshundklasse

VD1 GILARDINO TICKING TIMEBOMB

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

V1, CAC, CACIB, BOB Ch. PANTHER´S GHOST Z ÚPLŇKU
V2, resCAC, resCACIB Ch. ALPINE DEISEL SUNNY FUNNY
V3 Ch. SATANGIN JUNE JOKE
V4 Ch. DJ TIGER KING LÁSKY DAR

FENY /females /hündin:

Trieda mladých /Juniors /Jugendklasse

V1, CAJC BUGATTI BLUE JEANS SUNNY FUNNY
V2 UNITA Z ÚPLŇKU
V3 UNTA NOTATA Z ÚPLŇKU
V4 VELVET VISION Z ÚPLŇKU
VD HANNY OD HNĚVÍNA
VD STYX AYORT BACK

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

V1, CAC, resCACIB SETENE NIGHT Z ÚPLŇKU
V2, resCAC ROSA RUGOSA Z HEDVÁBÍ
VD3 RHEIA AYORT BACK
VD4 QUINTA ESSENTIA AYORT BACK
VD CHUCKLE BOHEMIA SNAP DOG
--- BAMBINA DI PRAGA SUNNY FUNNY

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

V1, CAC BODY-PAINTING SMILE SUNNY FUNNY
V2, resCAC ERZENA BLUE LÁSKY DAR
V3 ANNABELLE DEXIES
V4 BALESTRA SLÁINTE BOHEMIA
V AISCHA MODRÝ HIT
V QUO VÁDIS AYORT BACK
VD BRITTANY GENTLE HEART
VD DEABEI DJASMINE PATULA-VERA
--- BE MY BABY MODRÝ HIT
--- BELLE EPOQUE IDEALIST

Trieda pracovná /Working class /Gebrauchshundklasse

VD1 FINTA TIKING TIMEBOMB

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

V1, CAC, CACIB Ch. BELLE DE LA RIENNE TOOMIE TRISHEL
--- Ch. ROYAL ROSE Z ÚPLŇKU

Trieda veteránov /Veterans /Veteranenklasse

V1, Najlepší veterán, BIS veteran - 3 HELLÉNÉ AYORT BACK

 

+ 23.8.2010 Desinka - Ch.Desirelles od Mária

24.08.2010 19:22

Pondělí 23.8.2010 - smutný den pro mne a moje blízké. Navždy mně opustila moje první whippetka Desirelles od Mária - Desinka.

Moje zlatíčko, oddaná, poslušná, skvělá společníce. Kamarádka mých dětí a Almínky, která přijela jako štěňátko, když byly Desince 2 roky. Když Almínka povyrostla, obě holky se mnou běhaly vedle kola - navolno - Desinka vedle kola, Alminka za mnou. Na louce u Lučiny jsme byly několikrát do týdne. Desinka aportovala svůj milovaný tenisák a nosila a nosila. Musela jsem jí ho brát, jinak by se umordovala. Jezdili jsme s oběma whippetkama na dostihy, mnohokrát vlakem. To se mnou jezdily i děti. Vlakem jsme byli s Verunkou a Davidem i v Úlanech na coursingu (s noclehem v Povodě) Na tomto coursingu můj - tehdy 10-ti letý !!! syn David vyfotil starým, úplně obyčejným foťákem již " legendární " fotku, kde běží Desinka se svým bratren Donem Quiotem.

Proto má pro mně tahle fotka takovou cenu. Ty krásné roky strávené ve společnosti Desinky jsou však nejcennější co jsme si navzájem mohly dát. Děkuji Ti Desinko, navždy Tě budu mít ve svém srdci a nikdy nezapomenu. Na nejlepší přátele se nezapomíná.

Tvoje panička.

Dostih Letní pohár Lednice 21.8.2010

22.08.2010 20:41

21.8.2010 se konal tradiční dostih v Lednici - Letní pohár. z Havířova přijelo 6 whippetů se svými páníčky. Badalucco Petula-Vera a Nathan z Úplňku s Dariou a manželem. Těmto moc děkuji za ochotu přibalit mně do auta. Svou "starou" mazačku Lencinku (Brilance) jsem z finančních důvodů nechala doma a vzala Roničku (Your Tea & Rum Lazarus) na dokončení licenčních zkoušek. Iveta s Apokalypsou Tequamba a mladý pejsek - nováček - Playboy Supersonic se svou paničkou Gábinou. Svou první rovinku si přijel vyzkoušet další mladý pejsek z Havířova Bastien Ibexes. Z mých štěňat závodil ještě Donatello Petula-Vera, který si ještě v neděli "střihnul" tréninkový běh :-)) Počasí nám vyšlo, bylo krásně a teplo.

já jsem pouštěla Ronju na jedno sólíčko a dva společné běhy mladých. Nepodařilo se mi ji na poprvé strčit do boxu, vysmekla se mi a běžela před box, pak jsem měla trošku problém ji přivolat, ale podařilo se a napodruhé jsem jí už pořádně do boxu "vhodila" :-)) To už vyběhla pěkně a splnila svůj v pořadí třetí sólo běh. V prvním společném běhu běžela Ronja s černou Apokalypsou a její žíhanou sestrou Tequamba a ještě jedním černým whippetem - omlouvám se - nepamatuju se kdo to byl. Po vystartování z boxů se Ronja podle fotky podívala na vedle běžící whippetku, určitě ne proto, že by jí chtěla napadnout :-)), byla jen překvapená, že neběží sama. Byl to její první společný běh. Samozřejmě doběhla poslední, ale splnila !!!! Co byste také chtěli po feňuli ve výstavní kondici z čistě výstavního spojení :-)) Druhý společný běh se nám ale nepovedl, Ronja se otočila v boxu a z nepochopitelných důvodů se po vystartování otočila a šla směrem ke mně za boxy...? Tak jsem jí ještě pobídkama rozběhla, běžela do poloviny protilehlé rovinky, soupeři jí už ale moc odběhli, tak se vrátila. Mrzelo mně to, když už ten první běh tak hezky běžela... Ale nic se neděje, jsem si říkala, tak příště. ALE po zakončení dostihu se ještě běhaly tréninky. Tak jsem si řekla, že to zkusím znova. Páneček Assassina Tequamba, který si také potřeboval splnit společný běh souhlasil a sehnali jsme ještě jednoho sparinga. Pak jsem poprosila funkcionáře a rozhodčí Lednické dráhy a ti byli tak moc laskaví, že na tento náš běh dohlédli přísným okem a my si ho s Assassinem a Ronjou SPLNILI !!!!

Takže Ronja (Your Tea & Rum Lazarus) má splněny podmínky pro udělení dostihové licence. samozřejmě, že do měření, které pravděpodobně absolvujeme až příští rok bude běhat za mlaďochy. A já jsem moc ráda, že jsme to nakonec tak zvládli a děkuji spoluběžcům !!!! :-))

Takže ještě výsledky ostatních:

whippet sprinter:

Nathan z Úplňku  3.místo (Nathan si samozřejmě jako vždy odnesl svou kořist(kůžičku) až na stupně :-))

Donatello Petula-Vera  4.místo

whippet sprinter senior:

Badalucco Petula-Vera  1.místo

Gratuluju našim whippítkům a těším se na další dostih. Bylo moc fajn, odjížděli jsme skoro jako poslední :-)) Ještě jednou děkuji Dáje a Jirkovi za odvoz a za to, že jsem mohla ještě po dostihu pustit Ronju. Prostě v pohodě, v klidu, žáden spěch domů. Paráda. Díky.

FOTOGALERIE

Daria a já s Badaluccem, Nathanem a Ronjou

Iveta s Gábinou a Apokalypsa, Badalucco, Nathan, Playboy a Ronja

Ronja (Your Tea & Rum Lazarus)

Procházka kolem Lučiny 7.8.2010

08.08.2010 18:11

Na sobotní odpoledne jsem plánovala, že se konečně pustím do malování předsíně a kuchyně (pořád se nějak nemůžu přinutit to malování dokončit :-)) Ale psala mi Daria jestli nepůjdu na Lučinu. Nechala jsem teda doma babky (Almínku a Desinku) s pánečkem (ten mezitím než jsem se vrátila uvařil oběd na neděli :-)))  a jen s Lency a Ronjou jsem šla. Dája to má teď po přestěhování na Lučinu kousíček (což jí tiše závidím - ale zase bych to měla daleko do práce). Tak jsme ji s holkama vyzvedly a prošly se spolu s     jejími kluky Badaluccem a Nathanem až ke druhému mostku.  Celé nábřeží dostává nový "kabát", tak se tam nedá sejít dolů k vodě, ani vyjít nahorů. U druhého mostku jsme sešly k vodě. Bady a Nathan ji milujou, Lency se taky smočí a Ronja....no vlastně nevím. Když jsem jí řekla:" Běž do vodičky", tak tam víceméně bezhlavě skočila. Nemusí až tak striktně plnit mé přání (nebyl to ani příkaz) :-)) Tak se otočila a plavala ke břehu, pak nás samozřejmě postříkala a už do vody vlezla jen po "kotníky" :-)) Takže vlastně takhle do vody - na stejném místě - skočila už podruhé a já nevím jestli mně jen poslouchá nebo je taková trumpeta :-))  Procházka byla fajn, jen Lencinka byla trochu znechucela neustálým obtěžováním kluků, a to se dohárala už tak před měsícem. Musím chodit častěji, jen tloustnu a nemám žádnou kondičku, tyhle procházky mi nikdy nedělaly problémy a tentokrát mně pěkně bolely nohy....:-((                              

 FOTOGALERIE

 

 Zleva: Badalucco Petula-Vera, Brilance Petula-Vera, Nathan z Úplňku a Your Tea & Rum Lazarus

Lednice - dostihy - 27.6.10 LEDNICKÝ ZAJÍC a 4.7.10 GRAND PRIX (od Darii a Ivy)

07.07.2010 18:21

Zprávu posílá Daria Bačová, majitelka Badalucca Petula-Vera a Nathana z Úplňku:

27.6. 2010 Lednický zajíc
Tuto neděli se sjeli do Lednice všichni příznivci dostihového sportu a také ti, kteří potřebovali změřit výšku svého vipeta.
Počet psů na startu byl opravdu velký, hlavně mladých. Naše ekipa ze "SEVERU" se sjela skoro celá: Capirosi Petula-Vera s rodinou, Danillo P.V. s rodinou, Da Brava Hero P.V. s rodinou,Donatello P.V. s rodinou,  Badalucco P.V. s Nathanem z Úplnku, Iveta s fenkama Ducati Spitfire Moravia + Apokalypsa Teqamba a přátelé z Karviné se svými vipetíky.

Chyběla jen naše chovatelka Petka, která si ještě užívala hned po dovolené malování bytu - " kde vzala tu sílu a odvahu?":-)
Bylo krásně, ale vedro, běhat se začalo kvůli měření až kolem poledne, takže pro psy pořádný mazec!
Naši sprinteři a senior Bady(o kterého jsem měla největší strach) doběhli ve finále hlavně zdraví !
Tady jsou výsledky:          Vipet -sprinter pes (tentokrát se neběžel mix)
                                                                        1.místo - Kendo Vlapan

                                                                        2.místo - Nathan z Úplňku

                                     ( Ten jediný kůžičku opět nepustil a hrdě si ji odnesl až na stupně vítězů :-))
                                                                        3.místo - Laertés Ayort Back

                                                                        4.místo - Donatello Petula-Vera

                                                                        5.místo - Capirosi Petula-vera
                                       Vipet-sprinter-senior:
                                                                         1.místo-Badalucco Petula-.Vera
                                                                         2.místo-Elvíra Bohemia Snap Dog -nedoběh
Náš Bady se opět skvěle předvedl a krásně vystartoval, ale to se opět nelíbilo Elvíře:-)
V rozběhu sice za Badym doběhla, ale ve finále to hned po startu vzdala a vrátila se k paničce...
Feny sprinterky běžely taky zvlášt a naše Ducati S.M. z Havířova skončila druhá za Aqilerou Teqamba (její sestrou je Ivetina Apokalypsa Teqamba)
Jinak to byl skvělý den,spousta přátel a dobrá nálada.

 

A ještě postřehy a dojmy z dostihového dne  majitelky Capirossiho Petula-Vera - Ivy Míčkové

 Dostihy byly poznamenané účastí značného množství mladých psů, tudíž se značně protáhly. Fronty na měření a přejímku byly nekonečné. Ani nevím, v kolik se vlastně začalo. Ale na sólo běhy a společné běhy bylo přihlášeno strašně hodně psů. Domů jsme jeli až v 16:30h! Rosík(Capirossi P-V) společně s Donatellem a Nathanem běželi ve sprinterech, Rosík samozřejmě poslední v rozběhu i ve finále, ale já jsem ráda, že si mohl zaběhnout alespoň dvakrát. Další průtahy vznikly, když vypli proud, nešel naviják, to se stalo asi dvakrát, takže tak celkem asi hodina zpoždění. Na startovní listině chybělo plno psů a různě se měnila jejich umístění v rozběhu, takže bylo nutné sledovat rozhlas. Ten ovšem ze začátku vůbec nebyl slyšet a když zesílil, zase ho přehlušil štěkot a kvílení závodníků a také motorka. Ale nakonec jsme vše stihli včas. Nejvíce bylo samozřejmě vipetů, ale byla zastoupena i ostatní chrtí plemena včetně vlkodava a ibizského podenga.
Jeden z vrcholů, tedy rozběh greyhoundů, byl poznamenán chybou obsluhy, když nezachytil včas lanko s návnadou (zakecal se s ženskýma) a dobíhající greyové v čele s Fenoménem Co-Co málem běželi další kolo. Když návnada ležela kde neměla a všichni se na ni vrhli, byl tento pes zraněn, prý naštěstí jenom odřeniny, ale tekla krev. Do finále již nenastoupil. Jinak byla atmosféra příjemná, počasí bylo větrné, ale slunečné. Cestu tam i zpět jsme zvládli v pohodě až na ranní zranění kolegy vipetáře, když si propíchl nohu a museli jsme poskytnout první pomoc při krvácení. Spokojeni jsme se stavili do Mekáče na Rohlence a pokračovali do Studénky.

 

 Capirossi po doběhu :-))

Úžasný start sprinterů - zleva Laertés, Nathan, Donatello P-V, Kendo a Capirossi P-V

Kendo se už ujal vedení

Start Badalucca s Elvírou

ještě sprinteři

Kendo červená, Capirossi žlutá, Donatello bílá, Laertés modrá, Nathan černá dečka

 

Já už jen dodám, že jsem vážně makala jak šroubek (a do dneška jsme ještě neskončili) a záviděla holkám, že se mohly sejít v takovém hojném počtu.

Změřen byl i Danillo Petula-Vera - tento si splnil v sobotním tréninku i licenční běhy - mám z toho velkou radost !!!

A Da Brava Hero přijel také na měření a licenční běhy má také úspěšně za sebou. Oběma moc gratuluji !!!!


-------------------

4.7.2010  GRAND PRIX EUKANUBA 2010 (píše Daria)
Hned další neděli po Lednickém Zajíci jsme se těšili na poslední dostihy před prázdninami, které Lednický klub má až do 21.8.2010.
Počasí opět krásné a horké! A začátek dostihu zase až kolem poledne...Věřím, že se třeba někdy dočkáme v Lednici i nočních startů:-))
Tentokrát jsem vyjela jen já s klukama: Badym a Natanem a Iveta s Ducati a Apokalypsou.

Obsazení ovšem byli sprinteři senioři, takže náš Bady už nebude závodit sám.
Sprintery nám dali zase do mixu, protože nás bylo málo.
Byly krásné ceny, hodnocení až do 6.místa a každý na stupních si odnesl granule Eukanuba, pohár a nějaký dáreček od Eukanuby, jako třeba my-praktické pouzdro se sáčky na psí výkaly,  které se tam hodily.
Vůbec se nám nechtělo domů a prodrbaly jsme se s přáteli až do 7 hodiny večerní:-)
Tady jsou naše výsledky:
                                                      Vipet sprinter-mix:          1.místo - Aqilera Teqamba
                                                                                              2.místo - Ducatti Spitfire Moravia
                                                                                              3.místo - Nathan z Úplňku
                                                       
                                                      Vipet sprinter-senior:       1.místo - Benino Max Inventum
                                                                                               2.místo - Blue Diamond Inventum
                                                                                               3.místo - Badalucco Petula-Vera
    
Moc děkuji Dáje a Ivě za zprávičky a přidávám několik krásných fotek (fotogalerie na stránkách lednické dráhy)

Sprinter senior Blue Diamond Inventum, Benino Max I. a Badalucco P-V.

Odkazy na galerie : zde a zde

4.7.2010 Národní 36.Beskydská výstava psů v Ustroni PL

07.07.2010 17:02
Zatím co spousta whippetů bojovala o tituly na Klubových výstavách KCHCHADP a na Klubové výstavě na Slovensku, já jsem si s Ronjou (Your Tea & Rum Lazarus) odskočila "od plotny" kousek za hranice pro druhé CWC :-)) Když jsem prohlížela výsledky ze slovenské klubovky a sobotní  Evropské chrtí výstavy, tak jsem se nestačila divit. Dva dny a až na vyjímky rozdílné výsledky. Obzvláště sobotní posuzování p.Kostopoulose z Řecka mně skoro rozesmálo - tím nechci říct, že jsem se smála samotným whippetům, ale když tak šíleně řešil psy třídu mladých, jak to, že mu pak nevadili dva velcí šampióni ???
Ale to jsem odbočila a jsem ráda, že jsem byla na poklidné, příjemné výstavě. Tato se koná již tradičně na velikém travnatém hřišti se skvělým povrchem, obrovskými kruhy a se spoustou stánků s různým zbožím. Také jsem koupila dva obyčejné oválné pelíšky, ale vyrobené z materiálu jako se šije "Pasadena" a stejného vzoru jaký chci objednat holkám do obýváku. Takže radost z Rončina CWC i z nákupu.
Posuzoval polský rozhodčí Jan Ryk. Povídá se o něm, že upřednostňuje whippety z jisté chovatelské stanice (a stejně tomu tak bylo i v Košicích před nějakým rokem).
I tentokrát získala vítěze rasy a následně 2.BIG fena z ch.st. Meradith, sice docela pěkná (pro mne až moc drobná :-)) fenka, ale s nepříliž pěknou hlavou, bez stopu. Když nastoupily tři fenky v mezitřídě a postavily se, pan rozhodčí s adeptkou na rozhodčí si okamžitě pošpitali :" Ta první, ta druhá, ta třetí..." Já je slyšela a myslím, že to nebylo fér, když je ještě neviděli ani v pohybu, ani podrobněji z blízka. Ale tak to bohužel bývá...
takže výsledky:

psi třída dorostu:

VN1 a nejlepší dorost v rase -  Ozi Pagawa

VN2  Otis Pagawa

třída otevřená:

VD  Hazard Pagawa

----------------------------------

feny třída dorostu:

VN1  Orka Pagawa

feny třída mladých:

V1, Vítěz mladých (CAJC), BOB Junior -  Meradith Dazzling For Everybody

feny mezitřída:

V1,CWC, Vítěz (dříve Nejlepší fena) BOB, 2.BIG  - Meradith Dreamlike Girl

V2, Your Earl Grey Tea Lazarus

V3,  Nut In The Shell Minori ad Majus

feny třída otevřená:

V1,CWC  Your Tea & Rum Lazarus

To bylo z whippetů vše, fotek mám jen pár( víceméně nebylo co fotit :-)), mne nikdo nefotil :-((. Na výstavu jsem jela s Pavlou od nás ze psího obchodu a salónu s jejími čivavkami (ch.st. Něžná Fantazie). Ta se zůčastnila se svým dorostem soutěží, ale čivavy nejsou pro rozhodčí atraktivní plemeno, takže bez umístění. Ke kruhu čivav jsem se při posuzování nedostala, vyfotila jsem ale jezevčíky druhé kamarádky z téhož obchodu - Radky (ch.st. Z Bludowitz). Děkuji moc za odvoz Pavle.
FOTOGALERIE

23.5.2010 Národní výstava Bytom PL + fotogalerie

24.05.2010 20:06
V polské Bytomi se konala národní výstava a já se konečně začla snažit o získání dospěláckého šampiónátu s Ronjou. Samozřejmě, nebýt Lenky měla bych  problém se tam dopravit. Jsem jí nesmírně vděčná, že se dala "ukecat" a vzala svého mladičkého Lorda (English Lord Lazarus) ještě do dorostu, kde se prakticky pořád jen oťukává a zvyká si na výstavní atmosféru. V Polsku se víceméně všude "chodí" o BIS dorost, tentokrát se ale paní rozhodčí Viktoria Pogodina na whippetí sourozence Princessu a Lorda (oba velmi nadějní 1) ani nepodívala.
Ale popořádku. Z Havířova jsme vyjely v 7,30 hodin, jedna z výhod polských výstav, není zapotřebí být na místě tak brzy jako u nás či na Slovensku. Užívám (vlastně teď užíváme) si servisu paní chovatelky :-)) Kaszi Lazar, která nám až ke kruhu přinesla naše čísla a katalogy. To je paráda, když se někdo postará:-)) Jsem moc ráda, že jsme se zase viděly a mohly si popovídat. Mně a Lence polština nečiní větší problémy, tak je pořád o čem mluvit.
Bohužel vzhledem k dlouhotrvajícím dešťům byl, jinak slušně upravený travnatý terén, dosti promočený a místy velmi bahnitý. Tak jsme obě s Lenkou porušily naše výstavní zvyky a do kruhu šly " sprostě oblečeny" :-)) :-)). Žádné kostýmky, botičky, halenky atd. :-))
Pan polský rozhodčí Janusz Opara byl vcelku sympatický pán, jen si při posuzování třídy baby a puppy (štěňat a dorostu) udělal jakési svoje pravidla, že posoudil ještě společně pejska a fenku z těchto tříd a určil vítěze. Ve třídě štěňat zvítězil pejsek Ozi Pagawa nad svou sestrou Orka Pagawa :-)) A v dorostu naopak English Princess Lazarus nad svým bratrem English Lordem Lazarus. Ale do závěrečných soutěží o BIS dorost šli oba. Kaska Lazar měla přihlášeného svého šampióna Mauritiuse Lazarus, tomu chybí půl roku, aby se mohl se vystavovat ve veteránech. Takto získal CWC ve třídě šampiónů. Nejlepším psem v rase - nyní změněno v PL na Zwyciezcy - Vítěz, se stal pes z mezitřídy - Frozen Flame Born to Love. Sestra Ronji - Iga - Your Earl Grey Tea Lazarus si odnesla v mezitřídě titul CWC (celkově ze tří fen). Pak se Iga utkala s Ronjou - Your Tea & Rum Lazarus, která získala ve tř. otevřené CWC ( hurááá) ( 1 fena :-)) o titul Nejlepší feny - Vítězky a o fous jej získala. Your Earl Grey Tea Lazarus vybojovala i titul BOB a následně v soutěžích BIG a BIS 4 !!! Móc gratulujeme. Já jsem moc spokojená s titulem CWC a snad máme našlápnuto na polského šampióna.:-))
Počasí se nad námi slitovalo a v neděli vyjímečně nepršelo. Jediné mínus byla nevolnost Ronji v autě. Možná to způsobila vzdálenost z Lenčina kufru na přední sedadlo, která byla větší než je Ronja schopna akceptovat, aniž by se beze mně nepotento....hi hi :-)) Ale jen ať si holka zvyká, jen to odnesla Lenčina poduška v autě. Takže Leni promiň, díky za odvoz a snad se bude příště Ronja chovat způsobněji.

Naše výsledky:

English Lord lazarus - velmi nadějný 1

Your Tea & Rum Lazarus - V1, CWC

FOTOGALERIE

English Lord lazarus

English Lord Lazarus velmi nadějný 1/very promising 1

Your Tea & Rum Lazarus

Your Tea & Rum Lazarus - V1, CWC/ exc.1, CWC

DESIRELLES od MÁRIA - dožívá se krásných 15-ti let

12.05.2010 19:49

Dne 12.5.2010 se naše Ch.DESIRELLES od MÁRIA dožívá patnácti let. Kéž jí zdravíčko slouží i nadále tak jako teď. Je pořád veselá, dobře žere ( ťuk, ťuk na dřevo :-)), pohazuje si s hračkami, vrtí radostně ocáskem. Venku ji sice nepřivolám, pravděpodobně už téměř neslyší...ale s radostí chodí na kratší procházky.

Přeji ti Desirelko ať jsi s námi co nejdéle ve zdraví. Tvoje panička.

ještě si takhle skočí pro balonek

Záznamy: 171 - 180 ze 203

<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>