Archiv článků

Hanácká národní výstava psů - 8.-10.1.2010 Olomouc

13.01.2010 18:15
rozhodčí - Veronika Kučerová - Chrpová
Sněhová nadílka ovládla celou republiku, ale havířovská děvčata výstavu nevzdala !! Ujišťujíc se několikrát Pavly (kamarádka z našeho psího obchodu - přesněji salonu) jestli mne přibalí do auta na Olomouc, jsem téměř za 5 minut 12 výstavu přihlásila. V autě tedy nakonec jely 4 čivavy, já s Ronjou a v Příboře jsme nabíraly ještě jejich kamarádku s pejskem šeltie.
Narozdíl od předešlých let byli whippeti v pavilonu A a naopak čivavy v pavilonu H s chrty, poněvadž je posuzoval pan Mudra:-)) Milou společnost u kruhu mi dělala Simona Navrátilová s Barchettou Spitfire Moravia. Barchettka bude mít v dubnu 7 let a vypadá velice dobře - také bylo Simče doporučeno paní rozhodčí aby se holky určitě časem nezapoměly hlásit do veteránů.
Vzhledem ke sněhové kalamitě z 24 hlášených whippetů se k posouzení dostavilo jen 11. Já jsem osobně byla velice spokojená s posouzením od rozhodčí, která whippetům rozumí. Jistě se najde spousta lidí, kteří se teď ušklíbnou, ale je to můj názor. Veronika posuzovala velice pečlivě a její posudky nebyly shrnuty do dvou, tří nic neříkajících vět typu :" pěkná hlava, dobrá spodní i vrchní linie, dobrá v pohybu ....."
Já jsem s Rončou měla trochu smůlu, ve třídě jsme byly s velmi pěknou fenkou import Itálie - Sobresalto Butter & Jam. Tato získala po právu CAC a pak i Národního vítěze. Ronja r. CAC. Byly jsme pěkná dvojka - máslo s džemem a čaj s rumem - už nám chybělo jen nějaké pečivo :-)) :-))
Titul BOB získal Peter Pan z Úplňku Zuzky Augustiniové. Gratuluji!!
Pavlin pejsek čivavák Ch.Ackimmo Něžná Fantazie získal titul BOB - zůstávaly jsme tedy na závěrečné soutěže. Těmto předcházel tanec - tentokrát ale bez psa. Pokusila jsem se tanečnici zachytit na fotkách, něco málo je tam vidět. Bylo to pěkné, ale dlouhé. Zato soutěže potom frčely :-)) Pavla se s Kimem neumístila, tak jsme taky frčely - domů. Tedy jsme se spíše ploužily, poněvadž počasí zlobilo a cesty byly horší než ráno. Dojely jsme v pořádku a já moc děkuji paní řidičce za odvoz.
Na první letošní výstavu není r. CAC špatný výsledek a já jsem moc ráda, poněvadž Ronja se předváděla velice pěkně a byla mnohem klidnější než loni. fotogalerii najdete na rajčeti - zde

Aktualizace fotogalerie na Rajčeti - běhání na Sovinci - FOTO

30.11.2009 18:11
S Darjou, Andrejkou a Filipem jsme jeli proběhnout naše vipety na velmi příjemné prostranství při cestě mezi Havířovem a Karvinou. Darja už tam několikrát byla s jinými vipetími kamarády, ale tentokrát se do Andrejky (zůstala pozadu, u aut) pustil nějaký místní "občan". Velmi nevybíravým způsobem křičel, že tam ty čokly nemůžeme pouštět. Tak nevím, asi máme zase po běhání...Více foto na RAJČETI

balón letí - vidíte ho ??? :-))

Ronja chytá talíř.

Donatello a Badalucco P-V

Bady a Ronja chytají talíř :-))

Lednice, Zlatý Box - 25.10.2009

28.10.2009 20:23
Poslední dostih sezóny  provázelo krásné počasí. Původně jsem měla jet, ale pak jsem to vzdala (Ronja měla "střevní potíže" :-)). Kdybych jela s Lency, která je teď díky Ronje v dobré kondici, musela bych zbytek smečky nechat napospas synovi a to bych jim nemohla udělat.:-)) Tak jsme si udělaly procházku a holky se proběhly na zahradě.
Za nás běželi Badalucco - v seniorech sprinterech - 2. místo za Elvírou
a Donatello Petula-Vera 4.místo ve sprinterech s Kryštofem Vlapan 1.m, Ducati Spitfire Moravia 2.m, Nathanem z Úplňku 3.m
Snad se mi příští rok podaří se na dráhu dostat a s Ronjou udělat alespoň licenčky, pouštět jí moc nechci (aby si nepotrhala svůj plavý kožíšek:-)) Přes zimu budeme pracovat na vykrmení :-)) A Lencinka si taky ráda zaběhne v seniorech.

Dostihy Boleslavský pohár - 4. 10. 2009

15.10.2009 20:37
Dostih v Mladé Boleslavi absolvoval Donýsek v konkurenci 4 whippetů sprinterů

a výsledek: 1. Kendo Vlapan, 2. Nabuchodonozor, 3. Donatello Petula Vera, 4. Blueberry Spitfire Moravia

Za fotografii moc děkuji majiteli Nabuchodonozora panu Ivanu Bertovi.

WORLD DOG SHOW Bratislava 2009

10.10.2009 16:28
Slovensko získalo před několika lety právo zorganizovat Světovou výstavu psů v roce 2009. Tehdy jsem už věděla, že se této výstavy rozhodně musíme zůčastnit. Už proto, že je to tak blízko a pak jsme chtěli naposledy, na tak významné kynologické akci,  prezentovat naše několikanásobné šampióny z B vrhu. Bohužel si to rozmysleli majitelé Ch.Belcanta Petula-Vera ( Kenyho), což je velká škoda, jak v šampiónech, tak i ve třídě pracovní by uspěl. Je stále ve výborné kondici.
Naši šampióni Brilance Petula-Vera a Badalucco Petula-Vera se ve svých 6-ti letech slušně vypořádali s konkurencí a přísnými rozhodčími a získali známku výbornou.
Ale ještě trochu čísel:
přihlášeno bylo 136 whippetů (takže zhruba o 60 méně než v Poznani v roce 2006)
 z toho 64 psů - rozhodčí : pan Jipping Gerard NL /10 psů se neprezentovalo (2 chyby v katalogu)
            74 fen - rozhodčí : paní Gilmour Patsy GB (kennel Courthill)   / 6 fen se neprezentovalo
Z českých chovatelských stanic přihlášeno celkem: 40 psů i fen + 7 importů
Výsledky najdete - zde a výsledky ostatních chrtů také na slovenských stránkách chovatelů chrtů.
Psi a feny českých chovatelů si vůbec nevedli špatně.
 CAC, CACIB, World Winner - Ch. Panter´s Ghost z Úplňku  GRATULUJEME !!!!
 Veteran World Winner - ICh. Honey Bee z Hedvábí  GRATULUJEME !!!    
Kromě toho se téměř v každé třídě do čtvrtého místa umístili whippeti z českého chovu nebo importy v držení českých majitelů a chovatelů.
Z naší chovatelské stanice byli přihlášeni a získali ocenění:
Donatello Petula-Vera :  nedostavil se
Danillo Petula-Vera : nedostavil se
Capirossi Petula-Vera : tř.otevřená - velmi dobrý
Di Lusso Petula- Vera : tř.otevřená - výborný (obrovské díky Lence za vystavení Lusíka, pan rozhodčí byl mnohem rychlejší a já byla stále ve tř. mladých s Ronjou)
Ch. Badalucco Petula-Vera : tř. šampiónů - výborný
Ch. Brilance Petula-Vera : tř. šampiónů - výborná
a import Your Tea & Rum Lazarus : tř. mladých - velmi dobrá
Výsledky mohly být lepší, ale na množství udělených známek velmi dobrých (obzvláště u fen) je to docela slušné skóre.
Lenčini veteráni Ch. Faethón Ayort Back - výborný 3
a mnou - ne zrovna dobře předvedený Ch. Bakchos Ayort Back - velmi dobrý 4
Jedna zajímavost - Výstavy se zůčastnili také dva potomci Badalucca
syn   Ch.Hunter Fast SHOW FORMAT - výborný
a dcera  Holyday Life SHOW FORMAT - velmi dobrá.  

HUNTER a BADALUCCO

HOLYDAY a táta  BADALUCCO

Bylo to velmi radostné setkání pro obě majitelky Dariu a Natašu.
Co říci k organizaci....Na tak obrovskou akci s rekordním počtem přihlášených psů to asi lépe nešlo. Největší hrůza byla doprava z parkovišť na výstaviště.
Předem bohužel nebylo psáno, kde které parkoviště bude. Tak to vyhrál ten , který si objednal parkoviště A - přímo na výstavišti. Ostatní - to znamená i my, jsme se projeli starým rozhrkaným autobusem, který jel tak šíleně, že z toho naši psi měli šok(slabší povahy slintaly z nevolnosti :-))
Kruhy pro whippety nebyly příliž prostorné, ale budiž. Občerstvení a stánků s různými psími potřebami velké množství, bylo z čeho vybírat.
Velkým nedostatkem výstaviště je absence odpadkových košů na venkovní ploše, byť by byly jen provizorně postaveny igelitové pytle. I tak ale pochybuji, že by majitelé za svými psy uklízeli. (my jsme vycepovaní z města, kde nás hlídají nejen ostatní spoluobčané, ale i městská policie :-)) A tak jste si kromě dojmů ať dobrých či negativních mohli odnést z výstavy také něco na botě.
Velké díky patří Lence a Romanovi za odvoz. Muselo se jet velkým autem, vzhledem k tomu, že jsem vezla s sebou kromě svých dvou holek - Lency a Ronji  i pejska Di Lussa a jela s námi moje dcera Veronika (jakožto kameraman a fotograf) Ovšem technika nás docela zklamala....
Já jsem tímto zakončila letošní výstavní sezónu. Ještě v Budějovicích a v Praze bude naše barvy hájit Deabei Djasmine. Tak budeme držet palce. 
fotogalerie - moje : zde
fotogalerie -   ch.st. Czech Spring - zde   (s laskavým svolením autorky)

třída šampiónů : Brilance Petula-Vera - výborná

třída mladých:  Your Tea & Rum Lazarus - velmi dobrá

4.10.2009 Klubová výstava Whippet klubu

05.10.2009 18:16
Sluníčko, ale větrné, chladné počasí provázelo letošní klubovku Whippet klubu. Poprvé konanou, ne u Bolka na farmě (bohužel nás tam hledali diváci:-)), ale na fotbalovém hřišti v Ježkovicích, kousek od Vyškova.
Opět zde vládla "rodinná", klidná, pohodová atmosféra. Jako ostatně každý rok. Paní rozhodčí Zdena Holmerová byla velice benevolentní k nedostatkům dostihových vipetů. Já jsem tuto výstavu pojala jako trénink před světovkou v Bratislavě. Ovšem jinak se vystavuje venku a jinak v hale. Ronju zajímala více ta úžasná plocha na běhání než vystavování (však se pak také po skončení pořádně proběhla). A Lencinka potřebovala taky trošku osvěžit výstavní drezůru.Už se jí ale moc nechce a v postoji zlobí. Ale i tak se ctí odešla s Vítězem třídy čestné. Roničku dala paní rozhodčí na druhé místo z důvodu mírně odstávajícího ocásku "od dupky" :-)) v pohybu.(výšku neřešila....) Výsledky jsou napsány u fotek ve fotogalerii - zde
Moc děkuji za odvoz Lence s manželem. Toníček (Faethón Ayort Back) je teď ve skvělé formě a pochvalu paní rozhodčí a V1, Klubového vítěze veteránů si opravdu zasloužil. Tímto si také splnil podmínky pro udělení titulu Veterán šampión ČR.
                Your Tea & Rum Lazarus - tř. mladých - výborná 2 (ze 4 fen)
          Ch. Brilance Petula-Vera - tř. čestná - výborná 1, Vítěz třídy čestné
          Ch. Faethón Ayort Back - tř. veteránů - výborná 1, Klubový vítěz veterán

Mistrovství Čech 26. 9. 2009

30.09.2009 20:38
Na tomto dostihu se setkali opět tři whippeti sprinteři a Donatello, který ač běhá s chutí a velmi dobře, doběhl na 3. místě za ostřílenými dostihovými whippety.
1. Nabuchodonozor, 2. Kendo, 3. Donatello
Gratuluji Donýsku !!!!
Za foto děkuji panu Ivanu Bertovi.

19.9.2009 Klubová výstava KCHCHADP - FOTO

29.09.2009 19:37
V prostředí zahrady chlumeckého zámku pořádal klubovou výstavu Klub chrtů anglických dostihových plemen.
rozhodčí Adolf Ringer - Rakousko
Za naší ch.stanici se prezentovala fenečka Deabei Djasmine Petula-Vera manželů Lászloových a sice v mezitřídě v konkurenci dvou fen z ch. stanice Deixes. Deabei získala výbornou 2 a r.CAC, což je velmi pěkné u zahraničního rozhodčího a v této konkurenci.
Majitelé Deabei jsou členy tohoto klubu (i klubu KCHCH), přesto vycítili, že nejsou na této výstavě ( u vipetářů) vítáni. K výsledkům nejsem kompetentní se vyjadřovat, i když na svých stránkách bych si to mohla dovolit, odpustím si komentář.....
Můžu jen konstatovat, dobře, že jsme tam nebyli.
Lászloovým moc gratuluji a přeju hodně vytrvalosti a trpělivosti a hodně dalších úspěchů.
Jejich fenka greyhounda
Ch. Black Beauty Bohmar získala V1, CAC a tím si splnila podmínky k udělení titulu Klubového šampióna KCHCH.
Deabei Djasmine Petula-Vera V2,r.CAC
Gratulujeme !!!!
Přikládáme foto od Nely Rymešové s jejím laskavým svolením.


15.8.09 Klubová výstava KCHCH - Deabei Djasmine Petula-Vera získala V1,CAC (v mezitřídě v konkurenci 1 feny )
21.6.09 Krajská výstava Lanškroun - Deabei Djasmine Petula-Vera ocenění Vítěz třídy mladých a v soutěži Junior handling mladší kategorie z 21 dětí umístění na krásném 2. místě !!!!!

Mistrovství Moravy Lednice 19.9.09

29.09.2009 19:11
Krásný podzimní den - babí léto - provázelo tento víkend. Mohla jsem jet s holkama, ale vzhledem k nedostatku financí a upřednostnění výstav jsem jela s Lencinkou a Ronjou s rodiči do Beskyd. Potěšit duši, nadýchat se voňavého lesního vzduchu, posbírat pár hříbků na vánoční polívku (vánoce tu budou coby dup :-)) ) foto: whippet.rajce.idnes.cz/na_hribach%2C_zari_09/
V Lednici byla skvělá nálada a Darja s Ivetou ještě v 10 večer byly na dráze s našimi "lednickými přáteli" V Lednici bylo vždycky fajn a jak jsem už někde psala považuji ji za svou "domovskou".
No a jak se běhalo:
Nathan 2.místo
Donatello 3.místo
a Badalucco 1.m seniorský Mistr Moravy

Gratuluji !!!!
 

13.9.09 CWC Chorzow Polsko - FOTO

29.09.2009 18:57

 

Chorzow - CWC výstava
rozhodčí Age Gjetnes, Norsko

Do polského Chorzowa jsme jely s Monikou, její dcerou Kristi a Danillem Petula-Vera. Polské cesty opět nezklamaly a připravily nám několik horkých chvilek. Jsou tam cesty nové, které nejsou v navigaci, takže jsme udělaly dvě kolečka po dálnici a nadjezd a kruhový objezd než jsme se trefily na tu správnou odbočku. :-)) Pak jsme se ještě projely po městě než jsme našly "Středisko sportu a rekreace" :-))
Pak už šlo ale vše hladce. V kruhu nejdříve posuzoval i nechrtí plemena skvělý Espen Engh. K tomuto Panu rozhodčímu (s velkým P) já mám velikou úctu a vzhledem k tomu, že se mu Ronja líbí - vice než ostatní sestry - je to pro mně ta nejvyšší pocta.
Posuzování šlo celkem rychle, i přesto, že rozhodčí Gjetnes diktoval velmi obsáhlé posudky. Jak jsem již psala k fotogalerii- od čumáčku po ocásek :-)) Ronče vytkl a naopak pochválil skutečně to, co má a nemá dobře. Teď už vím, že musíme zabrat v pohybu a začínám být na Ronju pyšná :-)) Z 5 přihlášených se nakonec v mladých fenách vystavily Ronja společně se svou sestrou Igou

(You Earl Grey Tea Lazarus). Iga je menší než Ronja asi o centimetřík a je "plnější". Ronja je jen sval a kosti - takže se ještě více snažím, aby přibrala. Iga po zásluze získala Vítěze mladých a následně i BOB Junior. Ronja byla výborná 2.
Danillko byl v mezitřídě - také má problém přibrat, ať se do něj cpe co se dá :-)) A vzhledem k tomu, že má skutečně více klenutá bedra, byl pro tohoto rozhodčího na velmi dobrou 1.
Jinak , jak píše na svých stránkách Kaszka Lazar (whippeti Lazarus), byla to pohroma. Jen 7 whippetů získalo výbornou. Několik se jich nezůčastnilo a zbytek byl VD nebo bez titulu. Mám pocit - uvidíme z výsledků- že afgháni dostali VD všichni- ale o tom se jen kolem kruhu šuškalo. Atmosféra byla skvělá, moc dobře jsme se bavily s polskými děvčaty.
Od chovatelky Kaski Lazar jsme všechny "čajíčky" přihlášené na tuto jejich Chorzowskou výstavu dostaly POHÁR ZA ÚČAST !!!
Takže Ronička má svůj 1. pohár - i když ne za výstavní úspěch :-)) Pro mne je ovšem tahle výborná nad všechny tituly získané např. od českých rozhodčí.
Fotogalerie jsem si dovolila převzít ze stránek Lazarus a jedna je moje

 
https://picasaweb.google.pl/dorwys/Chorzow09
https://whippet.rajce.idnes.cz/Chorzow,_Polsko,_CWC/#album
 https://picasaweb.google.com/lazaruswhippety/WystawaChorzow20094xY
 

Záznamy: 191 - 200 ze 203

<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>