10.4.2010 NV Ostrava - CAC

11.04.2010 15:37
Národní výstava Ostrava - rozhodčí p. Růžičková.   FOTOGALERIE - ZDE
Původně měla rozhodovat polská rozhodčí, byla i v katalogu, pak byla změna na pana Boučka a jaké překvapení - nakonec paní Růžičková. Ale proč píšu o překvapení....vždyť  to jsou klasické české  "škatule, škatule". Whippetů přihlášeno 39, nedostavili se 3.
Paní rozhodčí (pokud vím, přiznám se, že nemám zapsány výsledky, jen jsem tak zběžně koukla na tabuli) nezadala ani jedno VD, i když by si jej určitě někteří zasloužili. I já jsem od ní očekávala VD na Ronju -za výšku.
U psů  výška nevadila, feny preferovala drobné. Nebo-li - může to být jakékoliv, hlavně když je to v míře. Takže v mezitřídě fen, kde nás bylo 8 jsem vylítla asi jako 3. a spolu s námi opustila kruh i Royal Rose. Všechny ale s výbornou :-))

zleva Rosa Rugosa z Hedvábí, Royal Rose z Úplňku a Ronja (Your Tea & Rum Lazarus)
Ve psech jsem předváděla Di Lussa Petula-Vera ve třídě otevřené. S námi byl Capirossi Petula-Vera a Myron Ayort Back - Blue Moon Naďeje Snů se nedostavil.
Přestože se Vikimu (Di Lusso) moc nechtělo, potřeboval by jezdit více, líbil se paní rozhodčí nejvíce a zadala mu V1,CAC.  Capirossimu r. CAC a Myronkovi V3.
Ve vítězích jsem předvedla našeho ostříleného šampióna Badalucca. Bady byl ale bez paničky smutný ( Daria musela do práce )a já jej neumím vystavovat. Získal bez konkurence V1, CAC. Ještě jeden mu chybí do Grandšampióna.
O Národního vítěze jsme šli s vítězem mezitřídy - Quo Status Ayort Back, vítězem tř. pracovní - Ch.Gordon Isis Wind. Di Lussa předvedla Lenka (má s ním zkušenosti ze světovky :-)) a já Badalucca. Rozhodčí se nejvíce líbil  Di Lusso Petula-Vera a zadalu mu titul Národní vítěz.

Národní vítěz (National Winner) Di Lusso Petula-Vera
Ve fenkách zvítězila a Národního vítěze získala  Rosa Rugosa z Hedvábí ( pěkná fenečka, jen by potřebovala spolu s pánečkem více trénovat a pohybovat se více mezi pejsky - trochu se bála)  nad  Sobresalto Butter & Jam ( CAC ve vítězích) a Aischa Modrý Hit ( CAC ve tř. otevřené).
O BOB "bojovali" CAJC Rhadamanthys Ayort Back, Národní vítěz Di Lusso Petula-Vera, veterán  Kontynuator Tradycii, CAJC Saba´s Queen z Úplňku, Národní vítězka Rosa Rugosa z Hedvábí a veteránka Gama Ayort Back.
Paní rozhodčí se slovy : "Dnes se mi nejvíce líbila tato fenka", zadala titul BOB Rose Rugose z Hedvábí. Vítězce gratulujeme !!!!
Na této výstavě měl svou premiéru Lenčin nový přírůstek English Lord Lazarus. Přesně 9.10.2010 měl 6 měsíců. Krásně se předvedl v postoji i v pohybu. Má to prostě v krvi a jistě ho čeká skvělá výstavní kariéra :-)) Lence děkuji za odvoz a těším se na naši příští akci - bonitaci a klubovou výstavu v Č. Budějovicích.

English Lord lazarus - velmi nadějný 1/ very promising 1

Naši psi:

V1, CAC, Národní vítěz     Di Lusso Petula-Vera                                        

V2, r. CAC                      Capirossi Petula-Vera

V1, CAC                          Ch.Badalucco Petula-Vera

výborná                          Your Tea & Rum Lazarus