Archiv článků

Belcanto Petula-Vera u nás strávil víkend.

20.04.2011 20:09
Kenoušek - můj odchovanec z B vrhu - byl u nás na "službě". A sice od pátečního do pondělního odpoledne 15.-18.4.11
Belcanto Petula-Vera byl u mně jako štěňátko nejdéle, až do 5 měsíců. Snad i proto mám k němu dost silnou vazbu. Rozhodně tím nechci říct, že ostatní svá štěňata mám méně ráda, ale prostě Keny je Keny. Ostatní se na mne nesmí zlobit. Už jako štěňátko byl strašně hodný !!! A teď, kdy jsem měla možnost jej pohlídat majitelům Janě a Davidovi, zjišťuji, že se čím dál více podobají spolu se svou sestrou Brilance a dalším bratrem Badaluccem své mamince Alkméně. Tato moje fenečka je bezkonkurenčně nejhodnější whippet , jakého  jsem kdy poznala. Naprosto bezproblémová, žádně ničení věcí, žádný nářek při osamocení, naprostá poslušnost venku. Prostě zlatíčko. A stejně tak tyhle tři naše Béčka. (Myslím však, že směle můžu mluvit i o ostatních sourozencích - Bolera a Bambinu jsem také na týden hlídala a nebyl žádný problém). Může se Vám zdát, že přeháním, ale je to tak, Keny, Lencinka a Bady mají úžasné a skvělé povahy. 
Bohužel jsem si nemohla dostatečně vychutnat Kenouškovu návštěvu, pravděpodobně ještě následkem minulého víkendu na výstavě jsem byla silně nachlazená, bolely mně uši a krk a vůbec jsem se necítila dobře. Takže jsme nebyli na žádné delší procházce, jen jsme se trošku poflakovali kolem domu. Počasí bylo krásné, tak je mi to líto.
Trošku jsem fotila, v neděli mi pomohla Verunka (dcera) a tak jsme se vyhřívali na sluníčku. Kenoušek se během víkendu zamiloval do své sestřičky Brilance :-)) Ta se před ním  schovávala :-)), zato s Ronjou( po její počáteční  nedůvěře k "vetřelci") si pak hráli a škádlili se. Keny je i ve svém věku (našim Béčkům už bude letos 8 let !!) pořád krásný, elegantní pes silné kostry, hlubokého hrudníku a výborného úhlení s půvabným pohybem.

FOTOGALERIE

 

Ch.CZ, SK, KCHCH  Belcanto Petula-Vera

společné foto: zleva Belcanto, Ronja, Brilance a Alkména

Národní výstava Zabrze, Polsko 10.4.2011

13.04.2011 19:48

Rončina  letošní první výstava, navíc po dlouhé zimní přestávce, byla právě polská národka v Zabrze. Vlastně ve Swietochlowicach, poněvadž v Zabrze se nějak nedohodli o pronájmu výstavního areálu.. Měla jsem velikou trému a strach, i když jsem věděla, že je Ronja ve třídě otevřené sama. Šlo nám o hodně, Ronja potřebovala ještě jedno CWC pro dokončení polského šampiónátu. Tři už měla, jen nám nevyšly časově (půl roku od prvního k poslednímu). 

Posuzovala starší polská rozhodčí Janina Staniszewska. Už v sobotu v Ostravě byla dost velká zima, vlastně celý týden fičel silný vítr, ale co jsme si protrpěli na téhle výstavě...Byla nám veliká zima, i když často vykouklo sluníčko. Foukal studený silný vítr, necítila jsem prsty, když jsem fotila. Snad poprvé jsem vystavovala v bundě, hlavně, že jsem pod ní měla sako :-))) Ještě, že naši psi mají své "domečky" :-)) Ronja není nijak zimomřivá (jako například Almínka nebo i Lencinka), Byla docela v pohodě. A podle svých chovatelů (Kaszi i Wojtka Lazar) i Lenky se dobře předváděla, což mně moc potěšilo. S námi byl na této výstavě i Donatello Petula-Vera, který si opravil sobotní známku na výbornou 3 !!!

Lenka, se kterou jsem samozřejmě jela :-), předvedla svého Lorda ( JchPl. English Lord Lazarus) taky naprosto suverénně. Je prostě znát, že už vystavujeme "nějaký ten pátek" a dokážeme své psy - troufám si tvrdit - velice dobře v kruhu "ukočírovat". Někdy je fakt žalostné dívat se na majitele, jinak velice pěkných psů, kteří nejsou s to své psy v kruhu zvládnout a mnohdy tak pokazí psovi ocenění. Bohužel i na této výstavě byli někteří jedinci nezvládnuti svými majiteli. Pes, který získal CAJC/Vítěze mladých, je sice velmi pěkný, ale tak hrozně se bojí, že by se snad vystavovat ani neměl. Velmi špatně šli i další dva mladí psi a ani předvedení šampióna nebyla žádná sláva...

No přestanu si hrát na chytrou a jak jsme tedy dopadli??? SKVĚLE !!!

English Lord Lazarus výborná, CWC v mezitřídě, také bez konkurence a

Ronja - Your Tea & Rum Lazarus výborná, CWC !!! Tímto si splnila podmínky pro udělení titulu POLSKÉHO ŠAMPIONA !!! :-))

Ostatní Lazarusy dopadli také skvěle, sestra Lorda English Princess Lazarus získala CWC a Nejlepší fenu/Vítěz

A mladá fenka Woman From Tokyo Lazarus - poprvé předvedená na výstavě !!! získala CAJC/Vítěze mladých a BOB a následně 3 BIG !!! Obrovské gratulace pro Lazarusy a jejich skvělé chovatele.

Mám obrovskou radost, že se nám podařilo dokončit Polský Šampionát a i když byla Ronja sama ve třídě, vždycky si říkám, nemusí nám ten titul dát...

FOTOGALERIE - některé fotky jsem si vypůjčila od Kaszki a Wojtka Lazar

zleva English Lord, English Princess, Woman From Tokyo a Your Tea & Rum Lazarus

VÝSLEDKY - ze stránek

 
Sędzia / Judge: Janina Staniszewska (PL)

Psy / Males

Klasa Baby / Baby Class
Whiteheads EVERY MAN JACK - WO1, BOB Baby

Klasa Młodzieży / Junior Class
Eurostar's MY FIRST KISS - V1, Zw. Mł.
RAMZES Pagawa - V2
OZI Pagawa - V3

Klasa Pośrednia / Intermediate Class
ENGLISH LORD Lazarus - V1, CWC

Klasa Otwarta / Open Class
FROZEN FLAME Born To Love - V1, CWC
IF GOD WILL SEND HIS ANGELS Slim-Extreme - V2
DONATELLO Petula-Vera - V3
HEY HOMBRE Ticking Timebomb - VG4

Klasa Użytkowa / Working Class
Balifail ARETINO - V1, CWC

Klasa Championów / Champion Class
ALEXANDER Bandadory - V1, CWC, ZW

Suki / Females

Klasa Szczeniąt / Puppy Class
BIANCA JAGGER Fast Dunderry - WO1, BOB Puppy

Klasa Młodzieży / Junior Class
WOMAN FROM TOKYO Lazarus - V1, Zw. Mł. BOB Junior, BOB, 3 BOG
Karadhras THUMBELINA - V2
RUMBA Pagawa - VG3

Klasa Pośrednia / Intermediate Class
ENGLISH PRINCESS Lazarus - V1, CWC, ZW

Klasa Otwarta / Open Class
YOUR TEA & RUM Lazarus - V1, CWC (new PL Ch.)

Klasa Weteranów / Veteran Class
PERDI Pagawa - V1, BOB Veteran


 

Národní výstava Ostrava 9.4.2011

13.04.2011 17:28

"Ostravu" jsem letos nehlásila, avizovaný rozhodčí pan Řehánek se zaměnil s pí Marešovou. Ostatně změna rozhodčího je již v Ostravě tradice !!! Tak jsem místo "vyhozených" penízků za přihlášku nakoupila u bohatě zásobených stánků :-)) A udělala jsem moc dobře, že jsem Ronju nehlásila, poněvadž to co paní rozhodčí předvedla ve třídě otevřené fen, to stálo za to....přesněji řečeno dost silný úlet.

Lenka se předvedla s Lordem v mezitřídě spolu s Verčou Kučerovou-Chrpovou a jejím Velvet Dreamem. Tento získal CAC a následně Národního vítěze a English Lord Lazarus r.CAC :-)) Ve třídě otevřené soupeřili náš Donatello Petula-Vera, Playboy Supersonic (předváděný Darjou) a Cout Of Polar Modrý Hit. Tento bílý pejsek (s žíhanou plotnou) zvítězil s titulem CAC, VD2 byl Playboy a Donatello bohužel získal od p. rozhodčí známku dobrou. Velice ocenila jeho hluboký hrudník, ale Donča má momentálně handicap v podobě zranění, které je stále vyšetřováno... Proto se nepředvedl tak, jak bychom si představovali. Jen doufám, že bude zase brzy v pořádku. Ve třídě šampionů se předvedl náš Ch. Badalucco Petula-Vera a získal CAC, poslední k udělení titulu Grand Šampión ČR !!! Moc gratuluji Darje a Badymu!!!

Ve třídě mladých fen se poprvé na výstavě předvedla Amy Monteka - dcera mojí odchovankyně Dei Diamantiny Petula-Vera, vnučka Brilance a pravnučka Almínky :-)) Byla moc šikovná se svojí paničkou a zaslouženě získala známku výbornou 2. Gratuluji!!!

Vítězem plemene se stal zaslouženě pejsek ze třídy mladých Uncle Teddy z Úplňku, naší kamarádky Simony Kosorin. Svůj úspěch završil ještě titulem BIG!!! Gratulujeme!!!

Já jsem se snažila fotit, ale buď jsem tak mizerný fotograf nebo můj foťák není schopen fotit v hale, bohužel fotky jsou skoro všechny nepoužitelné a navíc se psi stavěli tak, že jsem na ně vůbec neviděla. Takže fotodokumentace téměř žádná. Přijela se za náma podívat dcera Veronika s malým Lukáškem, trochu se bála, jak bude Luky reagovat na takový hluk a spoustu pejsků, ale je vidět, že společnost mých fenek dělá divy a Lukášek se vůbec nebál. Tuhle výstavu jsem si užívala jako divák. Tréma přišla až druhý den, kdy jsme s Lenkou jeli na výstavu do Polska....

Výsledky doplním jakmile se objeví na ostravských stránkách.

maličká fotogalerie:-))

Malá oslava Almínčiných narozenin, v kruhu (její) rodiny.

24.01.2011 21:41

Almínce přišli blahopřát její synové Badalucco a Belcanto a kámoš Nathan z Úplňku.

Bohužel se mi tři dny předem rozhárala dcera Almínky - Brilance, kluci měli oči a nosy jen pro ni. Ovšem nepohrdli ani Ronjou, která je ovšem velmi důrazně se štěkotem a cvakáním zubů odmítala. :-))

Velký narozeninový dort - aby bylo pro všechny dost - nakonec snědly jen holky (Almínka, Lency a Ronja) Kluci byli tak zaláskovaní a rozrušení, že neměli na jídlo pomyšlení :-))

Naštěstí piškot s jogurtem je tak dobře stravitelný a léty osvědčený dortový recept, že nikterak neublížil žaludkům mých feneček. Almínce dokonce už ráno kručelo v bříšku :-)))

Takže ještě jednou "Almínko všechno nejlepší !!!"                    FOTOGALERIE

foto - od leva u dortu: Brilance, Ronja a Almínka,  mimo dort :-)) vlevo Nathan, hlava Belcanta a kousek hlavy Badalucca :-))

 

Národní výstava v Olomouci 9.1.2011

11.01.2011 18:05

 Posuzoval slovenský rozhodčí Ing.Štefan Štefík.  

Na Olomouckou národku jsem jela opět jako doprovod Lenky a jejího Lorda

(JCh.PL English Lord Lazarus)

Po několika letech byli chrti umístěni v pavilonu G, který je naprosto nevyhovující a nemyslitelný pro čtyři výstavní kruhy. Pro vystavovatele a jejich psy, natož pak pro návštěvníky už zbylo jen pramálo místa. Spousta lidiček ani nerozložilo stoličky a strávilo výstavu ve stoje.

Dalším obrovským mínusem letošní výstavy bylo "vsunutí" plemene Československý vlčák mezi afgány, barzoje a whippety. Navíc se rozhodčí spolu s hospitantkou věnovali vlčákům skutečně velice dlouho. Whippeti,  jakožto posuzováni vždy poslední, byli poté panem rozhodčím "oceňováni" :-)) doslova v poklusu - rychle, rychle už ať to máme za sebou. Proběhnout, postavit, čtyři slova posudku, pořadí a šup další !!! Nešetřil známkami velmi dobrými, já bych ještě někde přidala, ale zase někde ubrala...

Lenčin Lordík dostal známku výbornou 2, takže skončil ještě relativně moc dobře :-)) Třídu mladých vyhrál Tedík (Uncle Teddy z Úplňku). Lord se přece jen nepředvedl tak, jak by si panička Lenka představovala. Tak příště :-)) Bohužel pan rozhodčí v té rychlosti jakou nasadil :-)) při posuzování, přistupoval k mladým psům a dorostu poměrně necitlivě, takže se od něj skoro všichni odtahovali a trochu se báli. Co dodat, k panu Štefíkovi bude jezdit opět o něco whippetů méně. A Olomouc...? to je kapitola sama pro sebe.

 

Fotky se mi nepovedly, tak jen pár pro představu...zde
přidávám výsledky převzaté ze stránek Olomoucké výstavy:

psi:

ída dorostu Ice Lupin od Hněvína VN3

ída dorostu IGRÁČEK od Hněvína VN2

ída dorostu Télemachos Ayort Back VN1

třída mladých English Lord Lazarus V2

řída mladých Uncle Teddy z Úplňku V1, CAJC

třída mladých Unicorn z Úplňku VD3

třída mezitř. Rigisamus Ayort Back VD1

třída mezitř. Romulus Ayort Back VD2

třída otevřená Assassin Teqamba VD4

třída otevřená ATOM z Medové Kaše VD2

třída otevřená Quirinus Ayort Back VD3

třída otevřená Rhadamanthys Ayort Back V1, CAC

třída pracovní Antony Fullspeed Racing Star VD2

třída pracovní CYRIL od Hněvína VD1

třída vítězů Bungee Jumper Sunny Funny V1, CAC, NV

feny:

třída dorostu Anelli Con Amore VN1

třída dorostu TRÓJA Ayort Back VN2

třída mladých Chrochruška od Hněvína neúč.

třída mladých Seléné Ayort Back V2

třída mladých Unta Notata z Úplňku V1, CAJC, NMJ

třída mezitř.Bugatti Blue Jeans Sunny Funny V1, CAC

třída otevřená Aischa Modrý hit V2, res.CAC

třída otevřená Beauté Mon Amie Toomie Trishel VD4

třída otevřená Body - Painting Smile Sunny Funny V1, CAC, NV, BOB, BIG 3

ída otevřená Bravery´s Tiara Toomie Trishel VD3

třída otevřená QUEEN OF SABLE Ayort Back VD

třída otevřená Rosa Rugosa z Hedvábí VD

třída vítězů Rheia Ayort Back V1,CAC

třída veteránů Keiko z Úplňku , V1, Nejlepší veterán

4.12.2010 - CWC Nowa Ruda Polsko

05.12.2010 17:37

Poslední letošní akcí a tím i zakončením letošní výstavní sezóny byla XI. Zimní výstava v polském městě Nowa Ruda. S Lenkou jsme měly možnost získat poslední tituly pro dokončení šampionátů Ronji a Lorda.

Posuzoval polský rozhodčí Jan Ryk. Ten preferuje whippety "v míře", takže když jsem zjistila, že má Ronja ve třídě fenečku Erzenu Blue Lásky Dar věděla jsem, že letos šampionát nedokončíme...

Lord měl ve třídě mladých také pejska z Čech - import z Austrálie jménem Tazaris Ikaram. Tady jsem si nebyla jistá, který se mu bude více líbit. Třetí mladý pes Ozzi Pagawa nepřijel. Ono nebylo divu, poněvadž je všude sněhová kalamita a ještě den před výstavou u nás na severní Moravě sněžilo. Vyjížděly jsme s velkou rezervou ve 3 hodiny ráno, cesta byla kupodivu, až na pár úseků, dobrá a tak jsme na místě byly asi v půl 8. Mráz byl a sice kolem - 15°C, ale projížděly jsme úsekem, kde bylo - 21°C  :-))

Tato výstava se koná 3 dny,  prostory sportovní haly jsou omezené, ale o to příjemnější. Topilo se celou dobu, žádné tlačenice, jen kruh mohl být větší, nemohly jsme se pořádně rozběhnout. Závěrečný kruh byl ale obrovský s připravným kruhem a dobrou organizací a kontrolou, kdo jde do soutěží.

S panem rozhodčím byla v kruhu ještě paní - zřejmě hospitantka. Posuzování začalo mladými psy. English Lord Lazarus se panu rozhodčímu moc líbil.  Pěkně se předvedl, jako vždy nesl hlavu vztyčenou, aniž by jej Lenka tahala, jako to dělá spousta vystavovatelů. Ikaram se také předvedl pěkně. bohužel se rozhodčímu zdál na svůj věk velký. Vítězem mladých se tak stal Lord. Tím splnil podmínky pro udělení titulu Polský šampión mladých !! Pak se v pracovní třídě předvedl slovenský pes Ch. Gordon Isis Wind. Získal výbornou a CWC. Ve třídě šampiónů se předvedl Ch. DJ Tiger Lásky Dar (druhý šampión Hazard Pagawa nepřijel).  DJ Tiger získal CWC a tím splnil podmínky k získání titulu Polského šampióna. O nejlepšího psa (nyní nově - Vítěze) šel Gordon s DJ Tigrem. Titul "Vítěz" udělil pan rozhodčí Gordonovi Isis Wind ( což jsem nepostřehla, poněvadž jsem se chystala s Ronjou).  Bohužel se stalo, že posléze o BOB šel DJ Tiger. Nevím proč a nechápu to. . . . . . Psy uzavíral Ch. Faethón Ayort Back s Lenkou ve veteránech. Oba posuzující byli nadšení skvělou kondicí v jeho 10,5 letech. Toníček se také stále velmi pěkně předvádí a vypadá moc dobře. Byl oceněn výbornou 1 a Nejlepší veterán. Od sponzora získal Faethón krásnou cenu pro nejstaršího předvedeného chrta :-)) 

Fenečky měla zahajovat ve třídě dorostu Rumba Pagawa, ale ta také raději zůstala v tomto počasí doma. Mladá fena Yeehaw Yolanda Ypsylon získala výbornou a Vítěze mladých. Ve třídě otevřené se předvedla Erzena Blue Lásky Dar se svou majitelkou a chovatelkou zároveň. A Ronja - Your Tea & Rum Lazarus se mnou. Erzena získala CWC a Vítěze (Nejl. fena) tím také splnila podmínky pro přiznání titulu Polského šampióna. Ronja (Your Tea & Rum Lazarus) byla samozřejmě, jak jsem očekávala, pro p. rozhodčího velká a udělil jí známku výborná 2. Pak se ještě Lord utkal s mladou fenou a získal Junior BOB (za což byl sponzory odměněn pohárem).

O BOB : English Lord Lazarus, Erzena Blue Lásky Dar, Faethón Ayort Back a DJ Tiger Lásky Dar (měl jít Gordon Isis Wind). Pan rozhodčí měl ale celkem jasno komu tento titul zadá. Erzena se mu také líbila, ale Lord byl pro něj velice elegantní a moc se mu líbil. Takže BOB získal English Lord Lazarus !!!

Nebudu se vyjadřovat k tomu co následovalo. . . . . ale jistě to nebylo "na místě".

Čekaly jsme tedy s Lenkou na soutěže. Ty byly velmi dobře organizovány. Lenka se 3x proběhla v soutěžích - o nejlepšího juniora, nejlepšího veterána a úspěšná byla až při výběru nejlepších ve skupině X.  Lord (English Lord Lazarus) se umístil na krásném 3. místě BOG ze 6 chrtů.

Lence moc gratuluji a mám radost s ní z úspěchu Lorda. Děkuji také za bezpečnou jízdu, Lenka je vynikající řidič :-)), nejlepší, kterého znám. Takže ještě jednou Leni díky a GRATULUJI !!!!

FOTOGALERIE!!!

English Lord Lazarus, Junior Winner, Junior BOB, BOB, BOG 3

CWC Zabrze, Polsko - 17.10.2010

18.10.2010 16:10

S Lenkou a jejím Lordem (English Lord Lazarus) jsem i tentokrát jela pouze jako společník a "čumil - fotograf" do Chorzowa na národní výstavu (Oddíl v Zabrze si vypůjčil místo pro konání své výstavy...nějaké neshody).

Rozhodčí Maciej Lipiec, whippetů opět pět a půl. Přesně - pes štěně 1, pes dorost 1, psi mladí 2, pes šampión 1, fena štěně 1, fena mladá 1. Toť vše - tedy 7. I ostatní plemena chrtů byla zastoupena od jednoho do 5 jedinců.

Byla jsem zvědavá na posuzování tohoto mezinárodního rozhodčího. Ovšem to co předvedl se posuzováním nedalo nazvat. Jako by "obyčejná" národní - v Polsku Krajowa - výstava, byla pod jeho úroveň. Většina vystavovatelů odcházela z kruhu, aniž by se dozvěděla jak je vlastně ocenil, beze slova podal cár papíru - posudek. Celou dobu posuzování se bavil u stolu s jakousi ženskou - adeptka na rozhodčího ??? Kdyby alespoň diskutovali k předvedeným psům, ale to byly diskuze osobní, poněvadž se znali...a jak se pořád máte a co dělá ten a ten a co budete dělat příští víkend atd. - v tomto duchu celou dobu. A zapisovatelce jen říkal, no tak něco napíšeme...bla, bla, bla.  Posudek napsán dvěmi až třemi větami. ( Seděly jsme s Lenkou kousíček od stolu, abych mohla fotit. ) Navíc až u whippetů se vzpamatovali a zjistili, že mají pod nohama bednu se složkami a diplomy !!!??? Takže jak jsem už psala, všichni před whippety dostali jen papír. Ovšem tentokrát i úroveň předváděných a samotného předvedení psů, kromě 2 krásných saluk a solidního vlkodava byla na úrovni našich krajských výstav, ....Ne, to bych ještě těm našim psům a vystavovatelům ublížila. Například: vystavení 2 fen polského chrta - tragédie. Jedna z nich - ve třídě otevřené!!! 5-ti letá fena, bázlivá a nezvladatelná - svého majitele 2x kousla - jednou, když se jí snažil postavit do jakéhosi postoje, pak se mu vysmekla a utekla z kruhu do lesíka. Jen díky tomu, že se začenichala u stromu ji majitel chytil. Přivlekl zpět do kruhu a při dalším pokusu o postavení se zase ohnala a stiskla jeho ruku. A tahleta fena prosím dostala CWC !!!!!!!! Naprosto neuvěřitelné. Whippeti byli samozřejmě nakonec, takže jsme byli pořádně promrzlí. Než psi nastoupili do kruhu, byla jim také zima. Lord měl ve třídě již starého známého Otise Pagawa :-)) Oba pejsci nebyli v té zimě příliž nadšení, že se mají předvádět v pohybu. Jedno kolečko ovšem nic moc rozhodčímu neřekne....tam a zpět šel Lord krásně a pak krásně stál. Viděla jsem, že rozhodčí píše výbornou 1 Lordovi, tak jsem se zaradovala. Bez řečí podal Lence a paní od Otise složky a ukázal Lence na ceduli s jedničkou. Pak jsme otevřely složku a tam byla přeškrtána políčka s Vítězem mladých. Posudek krásný, nic vytknuto !! Takže PROČ ??? Prostě ani slovo vysvětlení... Mladá fena sice jakž takž chodila, zato postoj byl horší, takže bych řekla, že mezi ní a Lordem nebyl rozdíl. A ženská co byla v kruhu s rozhodčím se ptala, tak co, dáme jí to? No tak dáme... Naprosto neobjektivní, neprofesionální posuzování a přístup !!! Rozhodčí by si měl uvědomovat, že svým chováním si dělá vizitku, že mnohokrát přijedou vystavovatelé z velké dálky a očekávají profesionální POSOUZENÍ ne jen nějaké odfláknuté COSI (ještě jsem nenapsala, že jen u whippetů se díval na zuby, a nikoho neprohmatával) a odeslání z kruhu beze slova.................. :-((

Nepíšu takhle obsáhle jen kvůli tomu, že Lordovi toho Vítěze mladých nezadal, že to bylo skutečně nespravedlivé, ale celkové jednání ke všem vystavujícím bylo děsné. Čímž jsem došla k tomu, že tohoto rozhodčího už nechci ani vidět !! Natož si ním nechat posoudit psa. Možná máte mnozí jinou zkušenost a nebudete se mnou souhlasit a také.... kolikrát jsme se již setkali s podobným chováním u jiných rozhodčích ....

My s Lenčou ale nejsme z těch co by se nechaly případným neúspěchem nebo srážkou s blbcem odradit !! Takže - vzhůru do dalšího boje :-)) Jen si promyslíme jestli ještě letos nebo až příští rok. :-))

Takže Lordík - výborný 1 (ze 2 psů)

(fotky se mi příliž nepovedly, opět jsem měla jaksi blbě nastavený foťák)          FOTOGALERIE

Národní výstava - CWC Rybnik PL - 2.10.2010

08.10.2010 18:54

V neděli, po sobotní klubové výstavě, jsme jely s Lenkou a jejím Lordem (English Lord Lazarus) do polského městečka Rybník na národní výstavu. Whippetů tam bylo " pět a půl ". Pes dorost, 2 psi v  mladých, fena mladá, otevřená a šampiónka - takže 6 kousků :-)) Ronju jsem neměla hlášenou, potřebuje CWC až na jaře - musí být odstup 6 měsíců od prvního ke třetímu. Ronička už tři má, ale bohužel nám to časově nevyšlo :( 

Na výstavě byla i Kaska Lazar se sestrou Lorda - Princesskou (English Princess Lazarus) a sestra Ronji - Iga (Your Earl Grey Tea Lazarus). Moc rády jsme se zase viděly a popovídaly si.

Lord se předvedl lépe než na klubové výstavě a opět musím konstatovat, že má nádherný pohyb - on i Princesska. Jako konkurenci měl Ozziho Pagawa. Třídu vyhrál a získal potřebného Vítěze mladých !! Ještě jeden (možná v Zabrze..?) a bude mít Lenča polského Junior šampióna :-)) O BOB Juniora šel s Princessou a pan rozhodčí Boryczko se tentokrát rozhodl podle toho, jaká se mu více líbí barva :-)) má radši více bílé...takže Princessa BOB Junior a následně Nejlepší Junior sk.X. Ve třídě šampiónek získala Iga CWC, pak nejlepší fenu(Vítěz) a šla s Princessou o BOB. Pan rozhodčí oceníl její "lehký" krok a titul BOB přidělil mladinké English Princess Lazarus. Ta v závěrečných soutěžích získala ještě 2.místo BIG !!! Gratulujeme Kaska !!! A gratulace i Lence a Lordovi !!!

Princessa získala 2.místo BIG!!! Za polským chrtem, který nejdříve napadl barzoje a pak v závěrečkách ještě afgána a saluku a přes to vyhrál :-))

FOTOGALERIE

Vlevo Kasza Lazar a English Princess Lazarus a Lenka a English Lord Lazarus

Whippet Klub - Club Show 2.10.2010 - Ježkovice

05.10.2010 19:14

Druhým rokem se konala Klubová výstava Whippet Klubu na fotbalovém hřišti v Ježkovicích. Vládla zde opět příjemná, domácká atmosféra. Posuzovala Veronika Kučerová Chrpová a přihlášeno bylo 31 whippetů. Paní rozhodčí diktovala posudky nahlas, takže jsme měli přehled, co kterému psu vytýká a naopak co se jí líbí.

Ronja - Your Tea & Rum Lazarus - měla ve třídě otevřené 5 dostihových fen. Naštěstí pro nás  :-)) , jinak by asi nevyhrála, poněvadž je hrozně hubená po viróze střev. Takže z toho vyplývá, že jsme získali V1 a CAC !!! A krásný pohár + pytlík krmení. :-))

Lenčin Lord - English Lord Lazarus - měl ve třídě mladých 4 další pejsky. Paní rozhodčí jej ocenila známkou V3. Nelíbil se jí Lordův ocas, který nosí (někdy více, někdy méně) lehce zatočený. Mně osobně více vadila (kromě jiného) příšerná ušiska obou psů na 1. a 2. místě.

Velice pěkně se předvedl Lenčin 10,5 letý  Ch.Faetón Ayort Back. Pěkně se předvedl, hlavně v pohybu. Získal titul Nejlepší veterán a také pěkný pohár.

Bohužel se stalo něco co nikdo nečekal a vlastně ani přímo na výstavě nekomentoval - do kruhu nastoupili k posouzení o BOB i vítězové třídy čestné. Mně to sice bylo divné, poněvadž jsem loni s tímto titulem o BOB nešla, ale nějak mně nenapadlo nic říct. Bohužel mi až při rozpoutání diskuze na Faceboku došlo, že moje myšlenka byla správná. Kdyby se kdokoli ozval, mohlo se předejít velké nepříjemnosti. Titul BOB získala ICH. Abigail Pibaro - velmi pěkná fena, která kdyby byla přihlášena do šampiónů, určitě by i tak vyhrála. No, stalo se.

Já jsem spokojená s Rončiným CACem, snad to nebude náš první a poslední z Čech.

FOTOGALERIE:

https://whippet.rajce.idnes.cz/Show_Whippet_klub_2.10.2010/

Výsledky a fotogalerie na stránkách Whippet klubu:

https://www.whippet-club.com/index.php?a=497

Lednice 18.9.2010 - MISTROVSTVÍ MORAVY /racing - Championship of Moravia

23.09.2010 16:54

ZPRÁVA  DARII BAČOVÉ (maj.Badalucca Petula-Vera + Nathan z Úplňku)

LEDNICE 18.9.2010 MISTROVSTVÍ MORAVY
Na tento předposlední dostih v Lednici jsme se domlouvaly, že to bude dámská jízda, ale bohužel na poslední chvíli nám Peťka onemocněla. Bylo jí to moc líto, ale není všem dostihům konec. Příští měsíc vyrážíme zas! A tak jsme se vydali jen já s Badaluccem a Nathanem a Iveta s Apocalypsou. Měla jsem s sebou ještě svého syna Robina, který mi pomáhal se psy na start. Běží mi vždy hned po sobě a já nestíhám :-) Bylo nádherné počasí a tak jsme si to užili! Začalo to v 7 hodin ráno na D1 kousek před Olomoucí, kde se z pastviny zatoulali až na cestu 3 koně. Dopraváci už tam stavěli kolonu z obou stran, protože jeden koník se dostal přes most do protisměru a další dva chtěli za ním přes svodidla. Jelikož jsme s Ivetou obě koňařky a dopraváci si nevěděli rady, tak jsme vystoupily a pomohli jsme koně pochytat a vyvést nahoru na pole. Ranní rozcvičku jsme tedy měly za sebou :-) Zdržení bylo velké, ale šťastně jsme dorazili na dostihy. Na poslední chvíli ještě dorazila z Olomouce Andrejka s Donatellem. K naší velké radosti bylo to, že konečně dali na start sprintery feny a psy zvlášť. Takže ve sprinterech běželi jen Donatello s Nathanem. Byl to opět krásný dostih, běželi skoro vedle sebe, ale v cílové rovince Nathan trošku přidává na rychlosti, aby dostal vytouženou kůžičku jako první :-)
Takže sprinteři psi: 1.místo Nathan z Úplňku - Mistr Moravy
                               2.místo Donatello Petula-Vera – vícemistr Moravy
Náš už sedmiletý Bady se na svůj dostih v seniorech moc těšil a vůbec mu nevadilo, že běžel sám :-) a tak si celou dráhu poštěkával. Ve finálovém běhu mu rozhodčí naměřili čas 24,90 což mne zaskočilo - že by opravdu druhý dech? :-) Ale spíš mám pocit, že na věži bylo hodně veselo a dobrá nálada :-) :-)
    Sprinter senior pes: 1.Badalucco Petula-Vera - Mistr Moravy
Mladá Ivetina Apokalypsa vyhrála oba společné běhy mladých. Běžela opravdu skvěle a oba dva běhy nechala za sebou i svého bratra Assasina a setru Amazonku. Nepodařilo se nám udělat nějaké foto, ale věřím, že krásné fotky budou mít opět na fotogalerii Royal-Lilli. Byl to opravdu nádherný dostihový den a těším se, že na poslední dostih v sezóně 24.10.2010 se opět všichni sejdeme od nás ze severu :-)

 

(já jen dodám, že jsem se nemohla "vyhrabat" z jakési střevní pohromy :-)) a k tomu jsem dostala šílenou rýmu, takže i když jsme s Roničkou měly sbaleno, bohužel to nešlo)

dodávám pár foteček Darii, bohužel jen z mobilu, takže horší kvality

foto z fotogalerie Royal Lilly - Badalucco ve skvělé kondici - 7 let

Nathan z Úplňku - Mistr Moravy, Donatello Petula-Vera - Vícemistr Moravy

Záznamy: 161 - 170 ze 203

<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>