Archiv článků

Esmeé Petula-Vera a co je nového...

03.07.2012 21:01
Na zveřejnění krásných fotek Esmeé a maminky Casuariny jsem dostala povolení od autora (pan Zitterbart Michal), za což mu patří velké díky!!!
Fotky jsou nádherné, Esminka tam má 8 měsíců a vyrostla z ní velice krásná slečna.

další fotky ZDE

Další zprávička je z MVP Brno, kde se vystavovala Excellenta P-V a získala ocenění velmi nadějná 1 ze dvou feneček. Lexince gratuluji a držím jí palečky.

Ještě co se mě a mých whippetích holek týče, je trošku moc teplo na můj vkus...jsem tedy schovaná doma a na výstavu jedeme až v srpnu do Mladé Boleslavi. Když je počasí přijatelné, chodíme na procházky a jednou jsme si vyšláply v Beskydech na Godulu)

pár piškotků před sestupem :-)

23.6.2012 CACIB Brno, CZ

Rozhodca /Richter /Judge: Guniš Miroslav, SK

PSI /males /rüde:

Trieda šteniat /Babyklasse /Babies

VN1 - Verturnnus Ayort Back

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

V1, CAC - William Wallace z Úplňku

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

V1, CAC, resCACIB - Uncle Teddy z Úplňku

V2, resCAC - Romulus Ayort Back

V3 - Alex Williem z Jirčanského labyrintu

V4 - London's fog Celetial Ray

---    Télemachos Ayort Back

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

V1, CAC, CACIB - For Cotradiction de L'orlyne de Standerling

V2, resCAC - Quaestor z Hedvábí

---  Rigisamus Ayort Back

Trieda veteránov /Veterans /Veteranenklasse

V1, BOV - Chárés z Lindu Ayort Back

V2 - Utrillo z Vilcabamba

 

FENY /females /hündin:

Trieda šteniat /Babyklasse /Babies

VN1 - Abu Fast Angels

N2 - Venus Ayort Back

N3 - Créme Anglaise's Hello here I am

Trieda dorastu /Puppies /Jüngstenklasse

VN1 - Excellente Petula-vera

N2 - Deja Vu Sunny Funny

Trieda mladých /Juniors /Jugendklasse

V1, CAJC, BOJ - Casia Monteka

V2 - Connecting people Sunny Funny

V3 - Bee Maya Valentine Dogs

V4 - Adina z Moravské Sahary

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

V1, CAC, CACIB, BOB - Uraš Ayort back

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

V1, CAC - Quinta Essetia Ayort Back

V2, resCAC - Amirah Jasmine Con Amore

V3 - Helga od Hněvína

---  Quo Vadis Ayort Back

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

V1, CAC, resCACIB - Eloise de Bettignies

V2, resCAC - Eheia Ayort Back

V3 - Serene Night z Úplňku

V4 - London's fog Calendar girl

Alkména Ayort Back ♥

05.06.2012 17:37

Zítra, 6.6.2012, to bude rok, kdy navždy odešla naše miloučká Mínka. Nejhodnější ze všech mých whippetek...pořád vzpomínám a nezapomenu.

Krajská výstava Hlučín 12.5.2012 - zpráva od Darii

19.05.2012 19:33

Zpráva pro chovatelku Badyho, mou skvělou kamarádku Petru z naší poslední výstavy s nejkrásnějším a nejúžasnějším vipetem z jejího chovu!
:-)
Na krajskou výstavu jsme se vydaly s mou kolegyní z práce, která má králičího jezevčíka- Dixi z Hradu Homolka. I přes nepřízeň počasí, které nás provázelo po celý den, jsme si výstavu užily a bylo to moc fajn! Místo čekání v nepříjemném počasí u kruhu, jsme seděly v teploučku místní restaurace, daly si teplou snídani, psiska uložená v dekách pod stolem:-) a občas si jen odskočily podívat se, zda už nejsme některá z nás na řadě v kruhu. Pro mnohé ideální výstava:-)) Posuzování proběhlo celkem rychle, vipeti byli jen tři - mladý Baskervil z Podsmrčků, můj Badalucco Petula-Vera, co by veterán a fenečka mojí kamarádky z Karviné - Campanela Naděje Snů. Ta si odnesla cenu za Krajskou vítězku a páté místo ve fenách v závěrečných soutěžích. Posuzoval nás Leoš Jančík, kterému se Bady tak moc líbil, že hádal z které chovatelské stanice pochází a tipoval si Úplněk od Verči Chrpové. Posudek napsal Badymu skvělý! Odpolední soutěže proběhly až po druhé hodině a byly již málo obsazené, protože spousta lidí se svými pejsky to kvůli počasí vzdala. My jsme nastoupili s Baďou o nejlepšího veterána společně s fenama jiných plemen, takže nás bylo asi deset. Posuzoval nás polský rozhodčí, který vybral Badyho jako prvního do finále. Nakonec se Baďa popasoval o prvenství s malým papilonem, který veterány vyhrál.
Takže Bady získal 2.místo za nejlepšího veterána, odnesli jsme si pohár a spoustu věcných cen a dobrého psího papáníčka
Bezva výstava, na krásném místě u Hlučínského jezera, dobře sponzorovaná, na kterou vždy rádi jezdíme!

(Chtěla bych velice poděkovat Darie za všechno co pro reprezentaci mojí chovatelské stanice udělala, všechny ty roky se ctí "moje jméno" reprezentovala, Badalucco je pes, který vynikal na výstavách. Ani jednou za svou kariéru neobdržel známku horší než výbornou !!!  A to zaslouženě. A Daria byla naprosto profesionální handler a je úžasný majitel, takoví jako ona se jen těžce hledají. Badynek musí bohužel předčasně ukončit výstavní kariéru a věru ji končí se ctí !!! Patří Ti Dájo moje obrovské díky za všechno a Badymu přeji krásný a pohodový zasloužilý odpočinek:)

BLAHOPŘÁNÍ K NAROZENINÁM - štěňata C

09.05.2012 18:56

Omlouvám se všem céčkovým štěníkům za opožděné blahopřání...

NVP Banská Bystrica SK

07.05.2012 17:16
Na výstavu do Banské Bystrice jsme s Lenkou jely s velkými obavami. Za prvé jsme měly trochu strach, že zmokneme jako loni :-) za druhé, že Ronja, ač sama ve třídě šampiónů, odejde se známkou velmi dobrou a Lord byl v jediné třídě psů - ve třídě šampiónů - se psem z německé ch.st., takže výsledek také nejistý :-) O to více jsme byly potěšeny hodnocením pana rozhodčího z Kypru - Christian Kast. Navíc byl pan rozhodčí příjemný a rozhodnutí o vítězi plemene vždy zdůvodnil. Myslím, že byl mile překvapen úrovní vystavených whippetů. Přihlášeno bylo sice jen 8 jedinců, za to však velmi pěkných a typických představitelů plemene. Lenčin English Lord Lazarus se velice pěkně předváděl (viditelně mu svědčí venkovní výstavy) a rozhodčí mu udělil CAC se zdůvodněním, že je Lord skutečně ve 2,5 letech Top Line! Nepomohlo ani vysvětlování paní s druhým pejskem, že ten má 6 let a potřebuje poslední CAC :( !!? Pak se ve třídě mladých fen a mezitřídě předvedly vždy dvě sestry :-) Moc pěkné fenečky, skutečně standardního vzrůstu... o to větší byly moje obavy. Ronja se, jako víceméně vždy, předvedla pěkně a když jí pan rozhodčí viděl, uznale kýval hlavou a pořád jen opakoval: fantastic, top line, excellent a se zdviženým palcem nahorů: first class. Vážně jsem nechápala a byla jsem z toho úplně vedle..:-) Zadal jí titul CAC. Pak jsem ještě naběhla do kruhu s Lencinkou ve třídě veteránů, rozhodčí se podíval na zuby, prohmátl srst, proběhly jsme se do kolečka a už jsem slyšela jen samá slova chvály :-)) Moc mě to potěšilo, Lencinka je pořád skvělá v pohybu, v postoji ji trošku překáží prstíky na zadní nožce, které má po výronech vytočené :( Pak jsme šly o vítěze plemene (musela jsem poprosit paní od chrtíků o předvedení Lenci), tam si z pěti (Lord, mladá fenka, fenka z MZT CAC, Ronja a Lency) vybral tři. Lorda, fenku z mezitřídy a Ronju a z těchto pak určil - po delším váhání, kdy vysvětloval, že jsou všichni moc pěkní a je to těžké - jako vítěze plemene BOB English Lorda Lazarus !! A počasí? No vyšlo nádherně, jen po poledni se začalo zatahovat, ale nepršelo :-)

FOTOGALERIE

rozhodčí/judge: Christian Kast, CY

PSI/ Ruden:

tř. šampiónů/championclass:

V1/exc.1, CAC, BOB - Ch.ENGLISH LORD Lazarus  -  NEW SLOVAK CHAMPION

(Nut Chip of Nevedith - Oblada Lazarus)

breeder: K.&W. Lazar

owner: Szypková Lenka

V2/exc.2, res.CAC - Ch.Whipcat Pillow Talk

(Courthill Crimson Pirate - Hasue Foreing Affair at Whipcat)

breeder: Oschinski Susanne & Hans-Joachim

owner: Hoch Annika

 

FENY/Hundinen:

tř.mladých/junior class:

V1/exc.1, CAJC - Ulla Plum Brandy

(Almansor´s Outer Limits - Ramona Plum Brandy)

breeder: MVDr. Michaela Pavlásková

owner: Petráková Ivana

V2/exc.2 - Ulrika Plum Brandy

(Almansor´s Outer Limits - Ramona Plum Brandy)

breeder: MVDr. Michaela Pavlásková

owner: Košík Josef

 

mezitřída/intermediate class:

V1/exc.1, CAC - Amirah Jasmine Con Amore

(Ardinal Art Deixes - Coffee Colleen Born To Love)

breeder: Mlejnková Petra

owner: Kozánková Monika Ing.

V2/exc.2, res.CAC - Alissa Con Amore

(Ardinal Art Deixes - Coffee Colleen Born To Love)

breeder: Mlejnková Petra

owner: Spišiaková Zuzana

 

tř.šampiónů/championclass:

V1/exc.1, CAC - Ch.YOUR TEA & RUM Lazarus

(Tea Time Du Haras d´Helios - Nevedith MFA Miss Lazaruska)

breeder: K. & W. Lazar

owner: Ryšková Petra

 

tř.veteránů/veteranclass:

V1/exc.1, Best veteran - Ch.Brilance Petula-Vera

(Keep Cool Ypsylon - Alkména Ayort Back)

breeder: Ryšková Petra

owner. Ryšková Petra

NVP OSTRAVA 14.4.2012

17.04.2012 20:26

V Ostravě jsem měla předvést moji Brilance Petula-Vera a to již ve veteránech, bohužel začala poměrně nečekaně dřív hárat. Nicméně jsem rozhodně neměla v úmyslu výstavu vynechat! Přihlásily se totiž 3 štěňata z vrhu E (Casuarina Petula-Vera x English Lord Lazarus), na které jsem byla moc zvědavá a těšila jsem se na ně. Bohužel tři dny před výstavou se Esmeé přiotrávila, zřejmě nějakým postřikem, tudíž se doma léčila a nemohla se své první výstavy zůčastnit. Přijel se ukázat pejsek Enjoy Elegant Lord Petula-Vera, panička se hodně snažila a po několika radách ode mne už věděla co v kruhu dělat. Joyek byl oceněn krásným výsledkem velmi nadějný 2 ze 3 pejsků v dorostu. A fenečka Excellente P-V odcházela z kruhu také se známkou velmi nadějná. Holčička je to drobounká, jemná a roztomilá. Obě štěňata mají úžasné majitele !!! Moc jim děkuji za předvedení svých vipíků. Já jsem byla připravená, že je předvedu, ale ani jeden nechtěl jít s nějakou cizí ženskou :-) Dále byl přihlášený a krásně se předvedl ve veteránech náš šampión Badalucco Petula-Vera (Bady). Není tajemstvím, že je to pejsek z vrhu po psovi Keep Cool Ypsylon, který patřil paní rozhodčí Míše Pavláskové. Ta byla moc ráda, že Badyho vidí a krásný posudek od ní byl završen políbením Badyho hlavičky :-)) Bylo to moc milé gesto. Jistě se mnou někteří nebudou souhlasit, ale já si myslím, že p. Pavlásková posuzuje dost spravedlivě, pozná kvalitního whippeta a navíc se všichni dozví, proč tomu či onomu pejskovi dává takové ohodnocení a pořadí. Na výstavě se jako jediný vítěz předvedl i English Lord Lazarus a získal V1,CAC.

Byla jsem moc ráda, že jsem štěňátka Joyka a Lexinku, stejně jako jejich milé majitele, viděla. Jako povzbuzení a poděkování ode mne prckové dostali pohárek za účast (ráda využívám ostravské výstavy ke koupi pohárů za tituly mým odchovům). Také Bady dostal pohár za Nejlepšího veterána, jsem velmi vděčná jeho paničce Darie za péči a lásku, kterou mu celá ta léta věnuje. :-) Počasí nám docela vyšlo...alespoň nepršelo. Takže Ostravo! Zase příští rok!

FOTOGALERIE

třetí z leva je Badalucco Petula-Vera / porovnání o BOB

VÝSLEDKY:

PSI

Dorost:

Victory z Hedvábí- VN1

Enjoy Elegant Lord Petula-Vera - VN2

Walker z Hedvábí - VN3

 

Mladí:

Millenium Gold Sobresalto - V1, CAJC, BOJ, JBIG,

Blue Effect Valentine Dogs - V2

 

Otevřená:

X'mas Star von der Oelmühle - V1, CAC, NV

Celestial Ray London's fog - V2 resCAC

Blade Bass Ibexes - V3

Blue Bear Ibexes - nenastoupil

 

Vítězů:

English Lord Lazarus - V1, CAC

 

Veteránů:

Badalucco Petula-Vera - V1, Nej.Veterán

 

FENY

Štěňat:

Deja Vu Sunny-Funny - VN1

 

Dorost:

Excellente Petula-Vera - VN1

Esmeé Petula-Vera - nenast.

 

Mladých:

Connecting Poeple Sunny-Funny - V1. CACJ

Be My Angel Nejlepší krása - V2

Blueberry Nejlepší krása - V3

Bee Maya Valentine Dogs - V4

 

Mezitřída:

Face to Face Modrý hit - V1, CAC, NV, BOB, BIG3

Jolie Jolie di Mahana - V2, resCAC

Bianka Jagger Fast Dunderry - V3

 

Otevřená:

Aisha Modrý hit - V1, CAC

Queen of Sable Ayort Back - V2, resCAC

Amee Monteka - V3

Bagheera Ibexes - V4

Bahia Ibexes - V5

Wicked Wonderful der Mickleover - nenastoupila

 

Veteránů:

Abigail Ibexes - V1, Nejlepší veterán

Brilance Petula-Vera - nenastoupila

Procházky - JARO 2012

01.04.2012 14:18

Konečně jsme se dočkali jara, i když dnes 1.4. je zrovinka Apríl jako "vyšitý". Chvíli sněží, chvíli svítí sluníčko :-) Každý den po práci chodím se svýma vipetkama ven. A tak jsem měla možnost sledovat, jak raší tráva a rozkvétají první jarní kytičky. Vím, že je to normální, ale mne jaro prostě fascinuje...a mám jej moc ráda. Přeji všem kamarádům whippeťákům, krásně si užívejte na prochajdách se svými páníčky ! :-)

FOTOGALERIE

Ronja a fialky :-)

Lencinka a Ronja ve Stromovce

Krásné narozeniny štěňatům D - Happy Birthday puppies from litter D

26.03.2012 17:12

Přeji všechno nejlepší celému vrhu D, všem krásným chlapcům a holčičkám !!!

HERO, NILLO, FATY, VIKI, LUPÍNO, DONY, DONÝSKU a DONE :-)))  DAISY, SOFII a DOLINKO hodně zdravíčka a mnoho šťastných let Vám přeje Petra, maminka Lenci a Ronička.

CACIB Trenčín 29.1.2012

09.02.2012 21:34
Velmi mrazivé lednové počasí nás provázelo na cestě do Trenčína. Ronja a Lord naloženi do kufru a Lenka a já jsme si v autě topily "o sto šest" :-) Naštěstí jsme byli umístěni až v zadním rohu pavilonu, kde bylo dostatečně teplo. Před námi posuzovala paní rozhodčí z Polska  Malgorzata Wierchowska-Wieremiejczyk ještě afgány a vlkodavy. Vipetů bylo skutečně málo, jen 15 přihlášených a 13 předvedených.
Na výstavišti měla stánek SKJ, takže jsem konečně vyřídila a na místě obdržela diplom stvrzující oficiálního Slovenského Šampióna pro mojí Brilance Petula-Vera :-) I přes prodlouženou uzávěrku se do tříd, kde jsme měly přihlášené Lorda a Ronju, nikdo nepřihlásil. Proto jsme to měli možná jednodušší, ale já vždycky počítám s horší variantou. Ale paní rozhodčí udělila titul CAC Lenčině English Lordovi Lazarus i mojí Your Tea & Rum Lazarus a vzhledem k tomu, že byly jen dvě dospělé feny, zadala Ronje CAC i reserve CACIB. Odjížděly jsme tedy spokojené a domů dojely bez problémů.

FOTOGALERIE

REKAPITULACE ROKU 2011

05.02.2012 21:58
Musím se přiznat, že do rekapitulace tohoto víceméně smutného roku se mi vůbec nechtělo a pořád jsem to odkládala. Ale je to už taková moje tradice, tak se pokusím o stručné shrnutí událostí.
Leden: 20.1. jsme oslavili  narozeniny Almínky (Alkména Ayort Back) a to již 14-té. Almínku zatím zdravotně nic netrápilo, byla moc šikovná.
Na výstavách v Olomouci a v polských Katowicích jsem byla pouze s Lenkou a Lordem (English Lord Lazarus) jako doprovod.
Březen:
Bohužel hned po nedělní výstavě brzy ráno 21.3. 2011 mi volala mamka, že Pavel - manžel mé sestry - je na oddělení ARO a že už vlastně zemřel. Záchranáři jej zresuscitovali, ale mozek byl dlouho bez kyslíku... Pavel se po nějakém čase probral do vigilního kómatu, ze kterého již není návratu ...Takto jsme se celá rodina trápili až do 21.10.2011, kdy umřel. Bylo mu 44 let. Těch sedm měsíců bylo hrozných a ani teď si stále nemůžeme zvyknout, že tu Pavel už není...
Po této rodinné tragédii mi všechno kolem připadalo tak směšné, přízemní a nedůležité...ale, jak se říká, život jde dál.
foto: podzim 2010 - procházka na hřiby společně s mými rodiči, sestrou a jejími kluky, v popředí švagr Pavel...

Duben:
Národní výstavu v Ostravě jsem, co by vystavovatel, také vynechala...opět pro mne nevhodný rozhodčí. Jak je už v Ostravě "dobrým" zvykem rozhodčí se nakonec změnil, možná ještě k horšímu :-( Z mé chovatelské stanice "zabojoval " o poslední CAC k titulu GRAND Šampióna Ch. Badalucco Petula-Vera.
  První výstavu s Ronjou jsme si "střihly" v polském Zabrze, kde získala tolik potřebný poslední   titul CWC a tím splnila podmínky k udělení titulu Polský Šampión :-) Na fotce  "Lazarusy" na této výstavě - zleva Lord, Princessa, Tokio a Ronja společně s Kaszkou Lazar a se  mnou.
 Květen: Na 1. máje jsme s Lenkou jely do Bánské Bystrice. Moje již 7,5 letá Brilance získala od    paní rozhodčí MVDr. Pavláskové poslední potřebný CAC pro udělení titulu Slovenského Šampióna  :-) a Ronja V2, r.CAC.

 

 

Červen:
Tento měsíc byl ve znamení ještě většího smutku...Almínka začala viditelně chátrat, její stav se nezlepšoval, proto jsem se rozhodla doprovodit jí na poslední cestě...usnula mi v náručí...Nikdy na tuto sladkou whippetí holčičku nezapomenu.

Červenec:
21.7. proběhlo krytí Casuariny Petula-Vera psem English Lord Lazarus. Majitelům Kasí jsem nabídla, že tento vrh mohou uskutečnit na mou, tedy Kasinčinu domovskou stanici Petula-Vera. Krytí proběhlo úspěšně, Kasinka zabřezla.
Další naší společnou akcí s Lenkou byla výstava až na východě Slovenska ve Velké Idě. Ronja tentokrát pouze VD, Lencinka V1 ve třídě čestné. Lenčin Lord se rozhodčímu líbil a získal CAC a res. CACIB a velmi chválil Lenčina veterána Faethona (Toníka) V1.
A ještě jedna výstava v červenci - Speciální na Konopišti. Tam nám bohužel pršelo a rozhodčí M.Uroševič měl již zřejmě předem jasno kdo vyhraje...ale i přes to: Ronja V2, r.CAC a Lord CAC, Lencinka "pouze" V3 ve třídě čestné. A Toníček (Faethón AB) V1 ve tř. veteránů.
Srpen:
Tento měsíc jsme hlavně běhali. Dvakrát jsme se s Lenčou vypravily do Lednice na trénink. Ronička se velice zlepšila, už neblbla v boxu a při společném běhu ji přestali zajímat soupeři. Lenčin Lordík se na dráze zatím otrkával :-)

Září:
Moc jsem se těšila na naši již tradiční dovolenou na Makarské s mojí mamkou. Samozřejmě bylo skvěle a nádherně....

a mamča v moři... :-)

A zatím co já jsem jela autobusem od moře Daria s Badaluccem a Lenka s Lordem bodovaly opět v Polsku: Bady V1, Nejlepší veterán a Lord CWC.
Pár dní na to 20.9. porodila Casuarina svoje a Lordova první štěňátka 3 kluky a 2 holky :-) tedy E vrh Petula-Vera. Majitelka Kasí se o ně velmi pečlivě starala, dnes již mají všichni svou novou rodinu a jedna holčička Esmeé - tak jak bylo v plánu - zůstala doma s maminkou Kasí.

V září jsme ještě jednou jely s Lenkou do Lednice, nejprve si v sobotu Lordík odvezl z Brna CAC. Přespali jsme v lednickém Apollu a v neděli se v pohodičce proběhli na tréninku. Lord už o něco lépe a Ronja téměř suverénně. Mám z ní velikou radost.
25.9. se konala Klubová výstava Whippet Klubu v Ježkovicích odkud si Ronja i Lord odvezli CAC a Klubové vítěze. Lencinka V1 ve třídě čestné. Z Wroclawi si odvezl V1, Nejlepšího veterána náš Badalucco Petula-Vera :-) a to od rozhodčího Roberta Blümela.
Vpravo na fotce Dája a Bady.

Říjen:
Ještě jeden trénink v Lednici a plánovaná návštěva štěňátek E, všechny fotky najdete v mé  fotogalerii na rajčeti  
Poslední výstava v Polsku a Lord dokončil Šampióna Polska :-) a v
Listopadu:
jsme zakončili výstavní sezónu mezinárodní výstavou. Ronja ve třídě šampiónek "pouze" výborná a Lord "pouze" VD4.
Prosinec:
byl opět ve znamení smůly v podobě nepodařeného plánovaného krytí Ronji...
Co k tomuto roku dodat, i když se mi podařilo s Ronjou dokončit Polského šampióna, docela slušně ji rozběhat na dráze, přesto to byl pro mne rok smutný...Mohu jen doufat, že rok 2012 bude o něco lepší.
Ještě musím poděkovat dceři za celoroční pomoc při hlídání holek (psích), mým rodičům, Darie s Badaluccem za reprezentaci a Lence, která mne tak ochotně s sebou vozí na akce. Moc si toho vážím.
Fotogalerie z akcí jsou na druhém rajčeti -   zde 
 

 

Záznamy: 131 - 140 ze 203

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>