Archiv článků

Štěňátka vrhu E v nových domovech. AKTUALIZACE !!!

03.02.2012 12:22

Nerada bych to "zakřikla", ale myslím, že s majiteli Ečkových štěňátek jsme měli s paní Silvou šťastnou ruku. Prozatimní "hlášení" :-)) jsou moc příjemná. Majitelé si vedou dobře a pejsci vypadají spokojeně.

Element Five (domácím jménem El ) bydlí v Ostravě. Klouček podle fotky vypadá moc dobře.

         

 

 
 
 
 
 
 
Esmeé jak už jsem mnohokrát psala, zůstala doma se svou maminkou Casuarinou v Uherském Hradišti. Roste z ní krásná psí slečna

                                  Esmeé s maminkou Kasí a malou kamarádkou :-)

                                     Esmeé má už svou vlastní fotogalerii.

           

 

 

 

 

 

 

Od Enjoyka mám také konečně nějaké aktuální fotečky - Enjoy Elegant Lord je hodně podobný svému tatínkovi, má plno psích kamarádů se kterými si chodí hrát.

 

CACIB Praha 5.-6.11.2011

09.11.2011 11:50

Po delší době jsem přihlásila spolu s Lenkou pražskou mezinárodku. Rozhodčí z Litvy paní Zake Ligita nalákala zřejmě i další vystavovatele, poněvadž účast byla poměrně velká - 59 přihlášených whippetů !!!

Byli jsme zvědavi na její posuzování...ovšem, nevím jak ostatní, mne docela zklamala. Ne proto, že jsme já s Ronjou ani Lenka s Lordem neuspěli, ale v některých třídach byla její rozhodnutí dost překvapivá až nepochopitelná...No ale ono to ostatně bývá téměř vždy - žádný rozhodčí nevyhoví všem. Ale tato paní rozhodně nepatřila k odborníkům. :-)

Lord měl ve své třídě příhlášeno 6 pejsků, jeden se nedostavil. Paní rozhodčí jej ocenila známkou VD4 :-(  Ve třídě šampiónek fen bylo přihlášeno 7 fen, vystaveno bylo 5 - Ronička sice dostala známku výbornou, ale bez pořadí... :-( Ale i výborná byla v tomto případě úspěch.

Do Prahy jsme přijeli už v pátek, jela jsem společně s Lenkou, jejím manželem a dcerkou. Přespali jsme až do neděle u jejich známých, velmi příjemných lidiček. V neděli ráno nás vzbudilo sluníčko, které jsme zřejmě do Prahy přivezli :-) Byl to moc mile strávený víkend.

FOTOGALERIE

23.10.2011 - Lednice trénink a návštěva u štěňátek E - Petula-Vera v Uherském Hradišti.

01.11.2011 20:32
Po menších problémech s editací stránek se vracím k neděli 23.10.11
Trénink v Lednici byl vlastně i "zazimováním" dráhy. Po sobotním posledním dostihu v sezóně se na trénování nedostavilo moc pejsků. Obzvláště whippetů bylo jen pár. Proto si 1. běh Ronja odběhla s Avatarem Z Podsmrčku, ale na druhý běh už neměla sparingpartnera, takže běžela sólíčko. Oproti prvním tréninkům (tento byl myslím třetí) se ohromně zlepšila, už ji nemusím "vhazovat" do boxu, sama si tam vleze a zaklekne !!! Po vyběhnutí ji nevadí, že neběží sama !!! A běží u sítě. Takže mi udělala obrovskou radost. Jen mi trošku vadí, že před během štěká :-) zatím to žádná z mých holek nedělala, spíš všechny kvílely.. :-)
Lenčin Lord si zaběhl dvě rovinky a určitě se také zlepšil, i když oba běhy zaváhal, byl mnohem lepší než minule!!!
Po doběhání jsme nabrali směr Uherské Hradiště navštívit, "zkontrolovat" a nafotil a pomuchlovat "naše" štěňátka. Prckové jsou samozřejmě paní chovatelky Váverkové a její fenečky Casuariny, ale ponesou jméno mojí ch.st. a Lenčin Lordík je tatínek miminek. Už jsme se na ně moc těšili.
Jak jinak, štěňátka jsou prostě kouzelná, mají široké hrudníčky, už teď pěkně hluboké, krásné hlavičky a výraz. Musím moc pochválit paní chovatelku, pečlivě se o štěňátka stará a co vyzdvihnu jsou opravdu perfektně zastříhané drápky !!! Štěňátka už papají granulky, i když ještě pijou od maminky. Byli s námi i Lord a Ronja, nechápali a byli překvapeni, jaká holota se to na ně vrhla. Nafotily jsme s Lenkou nějaké fotečky, snažily se postavit mrňata do jakéhosi postoje, což se nám ne úplně dařilo :-)

FOTOGALERIE

 

CWC ZABRZE 9.10.2011

14.10.2011 19:47

Rozhodčí /Judge: Hanna Woźna-Gil (PL)

Doprovodila jsem Lenku a jejího English Lorda Lazarus na národní výstavu v Zabrze, která se ve skutečnosti konala v Gliwicach :-)) Místem bylo fotbalové hřiště, takže luxusní travička. Lenka měla s sebou nový stan, poněvadž usoudila, že venkovní výstavy se už bez této vymoženosti neobejdou :-)) Je to vážně super, když se můžete schovat před studeným větrem a deštěm. A že se nám tentokrát skutečně hodil !! Pršelo sice až ke konci, ale vydatně. Lord měl zrovinka tento den druhé narozeniny a tak titul CWC, který dostal,  byl skutečně moc pěkným dárkem. Tím si Lordík splnil podmínky pro udělení titulu Polský šampión !! Na těchto polských výstavách se děsně bavím, možná jsem trochu škodolibá... :-) Ale když někdo hodlá vystavovat psa nezvládnutého, absolutně nepřipraveného nebo neskutečně bázlivého, tak mně to na jednu stranu pobaví, na druhou nechápu rozhodčího, který to na kruhu strpí. Proto také nechápu majitele psa BOB. Pejsek ač velmi pěkný, na výstavy nepatří. Znám ho už jako dorostence a stále se chová stejně. Na kruhu má pořád panický strach, tak proč jej zbytečně stresovat...

FOTOGALERIE

Výsledky:

Psy / Males

Klasa Baby / Baby Class
O'ZEN Minori ad Majus - WO1, BOB Baby

Klasa Pośrednia / Intermediate Class
Eurostar's MY FIRST KISS - V1, CWC, ZW, BOB, 3 BOG

Klasa Otwarta / Open Class
ENGLISH LORD Lazarus - V1, CWC (new PL Ch.)

Suki / Females

Klasa Baby / Baby Class
ODA Minori ad Majus - WO1

Klasa Młodzieży / Junior Class
BIANCA JAGGER Fast Dunderry - V1, Zw. Mł. BOB Junior

Klasa Pośrednia / Intermediate Class
PARIS Majesticanis - V1, CWC, ZW
RUMBA Pagawa - V2

CACIB Wroclav 24.9.2011

28.09.2011 16:07

Ve Wroclavi prezentovala Daria svého Ch.Badalucca Petula-Vera. Užívají si spolu ve třídě veteránů :-) Jela společně s Hankou a její jezevčicí a ještě s jednou holčinou a belgickým ovčákem.

Jezevčička i BO si odvezli tituly BOB !!! Náš Badalucco se rakouskému rozhodčímu Robertu Blümelovi velmi líbil a ocenil jej známkou výborný 1, nejlepší veterán. V závěrečných soutěžích už nezabodoval. Přesto Badymu gratuluji !!!

zleva Cajc fena -Woman From Tokyo Lazarus, CACIB a BOB  pes Shardbeck Santa Cruz, CACIB fena Pipsqueak Quarameli a Badalucco

2xFOTOGALERIE - ZDE a ZDE

VÝSLEDKY: (na mezinárodní výstavu velice malá účast...)

 Psi
pracovní
GORDON Isis Wind - V1, CWC
championů
Shardbeck SANTA CRUZ - V1,CWC, Zwyc. CACIB, BOB
veteran

Badalucco Petula Vera - V1, BEST WETERAN
WHITE CHARLIE Filisart nieobecny

Feny
baby
IMPALA Brodwinek - wo1
mladých
WOMAN FROM TOKYO Lazarus - V1, ZwMł, BOBJunior + BIS3Junior (Nowy Champ.Mł.)
Nirse YEAR AFTER YEAR  - V2
PARIS Majesticanis  - bdb3
mezitřída
C'Mere KEIJUSATU - bdb
otevřená
Pipsqueak Quaramelli - V1, CWC, Zwyc. CACIB
TIRAMISU Filisart - V2

Azarin BLACKBERRY PIE - bdb3
championů
Windmeister's Dancig Dreamgirl V1, CWC, resCACIB
YOUR EARL GREY TEA Lazarus - V2
Windmeister's Eve  - V3

Klubová výstava/Club Show - Ježkovice 25.9.2011

27.09.2011 21:52

Whippet klub pořádá svou podzimní výstavu už pár let na pěkném fotbalovém hřišti v Ježkovicích ( u Vyškova ). Letos byla výstava posunuta na polední hodinu... :-) Po hřišti totiž pobíhali, hrajíce si na fotbal, týmy Ježkovic a hostů :-)) Čekali jsme tedy na závěrečný hvizd...škoda, že nedošlo na výměnu dresů a my byli ochuzeni o urostlá těla sportovců :-))) Hmm, tak nic, opět jsem se vrhla na focení whippetů :-) Přihlášeno bylo 24 psů celkem, tři se neprezentovali. Je to dost málo, rok od roku je účast slabší. Přitom tady vždycky panuje dobrá nálada.

Posuzovala slovenská rozhodčí MVDr. Michaela Pavlásková. Lenčin Lord (English Lord Lazarus) měl v mezitřídě další dva psy dostihového typu, Unicorn z Úplňku se nedostavil. Dalo se tedy očekávat, že svou třídu vyhraje. Paní rozhodčí jej skutečně ocenila známkou výbornou 1, CAC. O titul Klubový vítěz se utkal Lord s Velvet Dreamem z Úplňku. Oběma psům p. rozhodčí vytkla drobnosti a každý byl úplně jiného typu. Nakonec, po delším uvažování, se rozhodla udělit Klubového vítěze Lenčinu English Lordovi Lazarus.

vlevo English Lord Lazarus, vpravo Velvet dream z Úplňku

Ronja byla sama ve třídě vítězů a získala výbornou 1, CAC. O titul Klubové vítězky šla s fenkou z mezitřídy Unta Notata z Úplňku a ze tř. otevřené Queen of Sable Ayort Back. Vůbec jsem nečekala, že titul Klubového vítěze udělí p. rozhodčí Ronje! Každopádně mám velkou radost. Lencinku ( Brilance Petula-Vera) jsem přihlásila do třídy čestné, i když už má věk na tř. veteránů :-) Byla oceněna známkou výbornou 1, jiný titul se v této třídě nezadává. S výsledky našich miláčků jsme byly s Lenkou moc spokojené, jak jinak :-) K tomu bylo krásné počasí, takže se budeme těšit zase za rok...

Ch. Your Tea & Rum Lazarus

Spoustu, myslím si podařených fotek, najdete v méFOTOGALERII 

rozhodčí/ judge MVDr. Michaela Pavlásková SK

PSI/MALE

tř. mladých/junior class

V1/exc.1 CAJC - Conrad Cinpress

maj. Kira Charvátová

V2/exc.2 - Querry Supersonic

maj. Zdeněk Búzek

V3/exc.3 - Clint Eastwood Cinpress

maj. Zdeněk Búzek

 

mezitřída/intermediate

V1/exc.1, CAC, Klubový vítěz/Club Winner - JCh.English Lord Lazarus

maj. Lenka Szypková 

V2/exc.2, res.CAC - Blade Bass Ibexes

maj. Jarmila Kaletová

V3/exc.3 - Bucefalus z Osirisova domu

maj. Vít Černý

--- Unicorn z Úplňku

maj.Ing.Veronika Kučerová Chrpová

 

tř. vítězů /winner class

V1/exc.1, CAC - Velvet Dream z Úplňku

maj. Ing.Veronika Kučerová-Chrpová

---  Cobyco Choice Looks

maj.Tomasz Wolanczyk

 

tř. čestná/ honor class

V1/exc.1  - WW, ICh.Panter´s Ghost z Úplňku

maj. Ing.Veronika Kučerová Chrpová

 

tř. veteránů/veteran class 

V1/exc.1, Nejlepší veterán/Best veteran - Utrillo z Vilcabamba

maj. Mlada Richterová 

--- Cobyco Center Piece

maj. Tomasz Wolanczyk

 

FENY/ FEMALE

tř.dorostu/ puppy class

VN1/VP1 - Casua Monteka

maj.Mlada Richterová

 

tř.mladých/ junior class

V1/exc.1, CAJC, BOB - Joliejolie di Mahana 

maj. Veronika Kučerová Chrpová

V2/exc.2 - Amee Monteka

maj. Petra Bařinková

V3/exc.3 - Troja Ayort Back

maj. Ivana Soukupová

V4/exc.4 - Cate Blanchet Cinpres

maj. Jan Momčil

 

mezitřída/intermediate class

V1/exc.1, CAC - Unta Notata z Úplňku

maj. Veronika Kučerová Chrpová

V2/exc.2, res.CAC - Bagheera Ibexes

maj. Ing.Helena Pirščová

 

tř.otevřená/open class

V1/exc.1, CAC - Queen of Sable Ayort Back

maj.Mgr. Petra Trulleyová

V2/exc.2, res.CAC - Oochigea´s Halina

maj. Vít Černý

 

tř.vítězů/winner class

V1/exc.1, CAC, Klubový vítěz/Club Winner - Ch.Your Tea & Rum Lazarus

maj. Petra Ryšková

 

tř.čestná/honor class

V1/exc.1 - Ch.Brilance Petula-Vera

maj. Petra Ryšková

 

tř.veteránů/veteran class

V1/exc.1, Nejlepší Veterán/Best Veteran - ICh.Keiko z Úplňku

 

Národní výstava Brno a trénink v Lednici 17.-18.9.2011

20.09.2011 20:16

FOTOGALERIE

Whippety na národní výstavě v Brně posuzoval M.Guniš ze Slovenska, tudíž Ronju jsem rozhodně tomuto pánovi nehodlala "předhodit" :-) Lenka to se svým Lordem riskla a udělala dobře. Lordík měl ve své třídě modrého pejska Blade Bass Ibexes. V případě p. Guniše nebylo nic jasné, ale nakonec English Lord Lazarus zaslouženě získal V1 a CAC. Lenka měla ještě jeden bojový úkol a sice předvést bílého Teddyho (Uncle Teddy z Úplňku) paničce Simoně -v očekávání :-) Tedýsek se předváděl téměř sám a nebýt handlera Lukáše Soukupa :-)) byl by možná vyhrál. Takto byl oceněm známkou V2,r.CAC. V našem "kroužku" jsme se dobře bavili, Lukáš vyhrál co se dalo. I se svými teriéry i s whippetkou Seréne Night z Úplňku získal BOB !! Bylo krásné počasí, byl to příjemný den....až na mou bolavou hlavu :-(

výsledky:

20.Moravskoslezská národní výstava psů Brno

17. 9. 2011

Rozhodčí: Miroslav Guniš, SK

 

PSI

Třída mladých

V1,CAJC,BOJ,JuniorBIG,JuniorBIS3 - Alex Williem z Jirčanského labyrintu

V2 - Télemachos Ayort Back 

V3 - Ice Lupin od Hněvína

 

Mezitřída

V1,CAC - JCH.English Lord Lazarus

V2, res.CAC - Blade Bass Ibexes

 

Třída otevřená

V1,CAC - Color Magic Modrý hit

V2,res.CAC - Uncle Teddy z Úplnku

V3 - Awful Ambassador Modrý hit

V4 - Romulus Ayort Back

 

Třída vítězů

V1,CAC,Národní vítěz,CAC - ČMKU - Rhadamanthys Ayort Back

 

Třída veteránů

 V1,nejlepší veterán,BOV - Cyril od Hněvína 

 

FENY

Třída dorostu

VN1 - Give Me True Romance de la Plaine

 

Třída mladých

V1,CAJC - Uraš Ayort Back 

V2 - Trója Ayort Back 

V3 - Bandita Silky Karim

 

Mezitřída

V1 - Bagheera Ibexes 

V2- Bahia Ibexes

 

Třída otevřená

V1,CAC,Národní vítěz,CAC - ČMKU,BOB,BIG,BOD3.místo - JCH.Serene Night z Úplnku

V2 res.CAC - Queen Of Sable Ayort Back 

abs. - Quinta Essentia Ayort Back

 

Po občerstvení jsme s Lenkou odjely do Lednice a ubytovaly se v kempu APOLLO. Chatička žádný luxus :-)), ale na přespání dobrá. Ronička spinkala se mnou, bylo už docela chladno, tak nám přišly vhod i deky navíc, které jsme měly. Ráno jsme se v klidu nasnídaly a vyrazily na dráhu. Tam už parkovala Hanka s Moirou, Icy a modrým prckem Efíkem. Zanedlouho se ale nahrnula spousta dalších chtivých zájemců o trénink a tak nakonec byla chrtů pořádná banda. Ronja si minule odběhla sólíčka, tentokrát jsem se na poslední chvíli rozhodla, že jí pustím do společného běhu. Nejprve běžela s Moirou Ayort Back a to tak, že Ronja z boxu 3 a Moira z 1. Odběhla naprosto v pořádku, dokonce jsem ji už nemusela "vhazovat":-)) do boxu!! Druhý běh se k nám přidala Sisinka (Nemesis Ayort Back). Riskla jsem box 1, Sisi z 3 a Moira ze 6. Po startu se Ronja jen lehce mrkla, že neběží sama, ale nereagovala. To jsem potřebovala vědět a myslím, že to vyšlo perfektně. Navíc v protilehlé rovince Moira najednou zpomalila a Ronja ji předběhla. Nevíme co Moiru přimělo zpomalit, byla v pořádku. Já jsem ale tímto zjistila, že Ronji nečiní problém předběhnout soupeře, že běží za návnadou a neřeší nic kolem sebe. Byla jsem moc ráda a Ronča mi udělala velikou radost. Lenčin Lordík se mnohem lépe chytal na kůžičku než minule. Jen ho pořád moc rozptylují kolem stojící psi a diváci. První běh ho Lenka "rozběhla", pěkně doběhl téměř do poslední zatáčky, ale pak se najednou otočil a pelášil zpátky...bohužel. Druhý běh ho Lenka pustila z otevřeného boxu na rovinku, běžel, ale před koncem se zase zastavil u stojících lidí. Přilákala jsem ho na kůžičku do cíle. Zatím to není žádná sláva, ale myslím si, že příště to bude zase mnohem lepší.

I přes nepříznivé předpovědi bylo celý den krásně, jen trošku větrno a tak jsme celé vyfoukané jely domů do Havířova. Děkuji moc Lence za odvoz a příjemně strávený víkend.

Casuarina Petula-Vera porodila štěňátka ♥ ♥ ♥

20.09.2011 00:00
Kasinka dne 20.9. během dopoledne porodila 5 krásných štěňátek. 3 pejsky a 2 fenečky. Z Uherského Hradiště mi chodily zprávičky o narozených štěňatech, jen jsme pak zjistily, že nevím o pátém narozeném pejskovi :-)) Až v odpoledních hodinách jsem zjistila, že je jich vlastně 5 :-)) Kasinka i její panička si vedly moc dobře, a štěňátka, všechna žíhaná s bílými znaky se mají čile k světu. Vítejte na světě prckové ♥
Pro upřesnění rodiči štěňátek, která budou zapsána jako vrh E Petula-Vera jsou: otcem - polský pejsek JCh. English Lord Lazarus a maminkou fenečka z mého chovu Casuarina Petula-Vera.
vše ostatní najdete v sekci štěňata, nebo na úvodní stránce, fotogalerie bude postupně doplňovana ZDE

Národní výstava Chorzow PL

19.09.2011 18:56

V neděli 11.9.2011 se v polském Chorzowie konala národní výstava. Zatím co já jsem s mamkou jela autobusem z Chorvatska :-) do Polska se vydaly holky - Lenka a Daria se svými whippety. Dájin Ch. Badalucco Petula-Vera se poprvé předvedl ve třídě veteránů. Lenčin JchPl. English Lord Lazarus se v mezitřídě utkal se svým bratrem English King Emil Lazarus a pejskem Ozi Pagawa.

Badalucco Petula-Vera - V1, Nejlepší veterán

English Lord Lazarus V1, CWC

Všichni zůčastnění whippeti dostali od Chorzowských pořadatelů v čele s Wojtkem Lazarem krásné obojky a všichni whippeti z ch.st. Lazarus jako upomínku kokardu.

Daria byla mile překvapena pěkným dárkem a tímto děkuje za skvělou organizaci výstavy a za vřelé přijetí.

Z dalších výsledků uvedu:

V1, CWC a Vítěz pro sestřičku Ronji - Your Tea & Milk Lazarus - Milku (majitel K.&W. Lazar)

Všem moc gratuluji  ♥ ♥ ♥

Trénink - Lednice 21.8.2011 (Ronja video)

25.08.2011 21:26

V neděli, krásnou, teplou a slunečnou, jsem jela s Lenkou a její rodinkou na trénink do Lednice. Moje Ronja (Your Tea & Rum Lazarus) si potřebovala zaběhnout sólíčka pro lepší fixaci na kůži. Při posledním společném běhu si trošku více než bylo zapotřebí všímala partnerky :-) Svoje sólíčka si zaběhla nádherně, v cíli si mohla chytit náhradní kůži a pořádně ji "zabít" :-)). Jen při prvním "zavedení" do boxu jsme měly trošku problém, tak (jak to velice trefně vyjádřila přítomná Hanka Valentová) jsem jí do boxu hodila "jako uhlí do sklepa" :-)))) Podruhé už to šlo mnohem lépe. Svojí premiéru měl mít na dráze i Lenčin mladý Lord (English Lord Lazarus). Lord je ale skutečný Anglický Lord a proto se rozhodl, že se za nějakým "fuj" kusem hadru nebude honit... :-) To si raději (po příjezdu domů mi psala Lenka) prohnal na zahradě kočku !! Ale Lenka to určitě nevzdá a potrénuje s Lordem na umělou kůžičku a příště to zase vyzkoušíme :-)) Věřím, že se Lord nakonec chytne a běhat bude. Po odběhnutí Rončina druhého sóla jsme se přesunuli blíže k zámku a šli jsme se ještě projít. Lednický zámek je, co já ho pamatuji, neustále z některých stran obložen lešením a opravován. Připadá mi to tak, že když na jedné straně skončí, z druhé zase začnou :-)) Nicméně zámek je stále krásný, jen by si měl někdo došlápnout na naprosto neuvěřitelnou zámeckou "restaurační samoobsluhu". Obsluhující za neskutečnou cenu 80 kč mrskla na talíř kousíček kuřecího řízku, hrstku hranolek a pozor - dvě lžičky zelného salátu !! Na otázku jakou gramáž mají u hranolků, obsluhující odpověděla, že žádnou !!!!! Proto byla "požádána" aby ještě laskavě dvě hromádky přisypala..... :-))

Ronička mi udělala velikou radost a že jsme měly radost obě dvě je vidět z videa, na kterém nás zachytil Lenčin manžel - díky!!!

FOTOGALERIE

Záznamy: 141 - 150 ze 203

<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>