Archiv článků

22.3.2013 Poslední štěňátko odjelo do nového domova!!!

23.03.2013 16:25

Flíček se konečně dočkal !!! V pátek si pro něj přijely skvělé paničky, se kterýma bude bydlet v domku kousek od Brna. Jsem moc ráda, že se nakonec pro něj rozhodly. :-) Věřím, že jim bude Flíček (Fiction Factory Petula-Vera) - nově jménem FRANKIE, dělat samou radost. Přeji  jim mnoho štěstí, spoustu radostných společných dní a roků                                                                              

                                                                    

                                                            

                                                                           poslední pózování doma :-)

První výstavní trénink venku.

20.03.2013 16:07

 Počasí si s námi letos pohrává a tak ač první jarní den a svítilo sluníčko, bylo docela chladno. Přesto jsem chtěla vyfotit Flíčka před odjezdem do nového domova venku. Jenže bylo skutečně chladno a prcek se v takové zimě nechtěl uvolnit. Takže až na pár, jsou jeho fotky fotkama nahrbeného skrčence :-)) Navíc bylo na našem náměstíčku dost rušno, vyrojily se maminy s dětma a pejskaři... Přesto jsme se prošli na předváděcím vodítku i se Zinou i s Flíčkem. Okolí rozptylovalo i Zinu, ale nakonec jsme vyfotily i něco v postoji. Musíme trénovat, za tři týdny nás čeká první výstava v Ostravě!!

spoustu dalších fotek dodám do FOTOGALERIE

Verunka staví Flíčka

a já Zinočku, vůbec to není ono:-) ale když člověk přihlédne, že jsou jim 3,5 měsíce...?

Lukášek vozil pejskům kamínky ... :-)

Navštívili jsme tatínka štěňat Lorda.

28.02.2013 18:21

S dcerou Verunkou a Lukáškem jsme zajeli za Lenkou a Lordem. Vzala jsem s sebou ukázat Zinu, ta bohužel cestou "vyhodila" svačinu, takže cesty autem budou ještě dlouho problém :-)) Tatík Lord - English Lord Lazarus - vypadá teď moc krásně, pěkně ve výstavní kondici. Zinečce ale i Lukáškovi se u tety Lenky mooc líbilo. Doma ale zůstal Flíček sám s mamčou a Lencinkou, tak jsem se nemohli dlouho zdržet..

více fotek bude pak ve fotogalerii....

24.února 2013 odchází do nové rodiny Fejmy.

28.02.2013 18:00

V sobotu k večeru se mi ozvala paní Alexandra Mesarčíková, "přítel z FB" o které jsem věděla, že spolu s přítelem mají pejska Muffina. Vipetíka Sugar Brown Aerodynamic a starší fenečku greye z "adopce". Byla jsem moc ráda, když projevili spolu s přítelem zájem o fenečku Fame & Fortune P-V - Fejminku. Měla jsem pro ni zájemkyni z Německa, ale  tito zájemci z Česka byli pro mě mnohem přijatelnější volbou...

Přijeli si pro ni hned následující den, tedy v neděli 24.2.2013. Společně se svými pejsky, kteří počkali na novou kamarádku v autě.

 

Noví majitelé Fejmy - nyní v novém domečku jménem Funny. Hodně štěstí holčičko !!!

Jak jsem při zadávání štěňátek přišla o všechny iluze...a odchod Fastyho do nové rodiny - 12.2.2013

20.02.2013 21:27

Omlouvám se za delší odmlku v novinkách aneb "co je u nás  nového"... Po odchodu prvních dvou štěňátek Editky - která se teď jmenuje Fansy :-) a Chipa, kterému jméno zůstalo :-) jsem čekala na zájemkyni o Fejmy. Jistou paní I. P. Naše dopisování trvalo celý měsíc, když přišel čas odběru, začaly komplikace. Platba zálohy neodešla, kvůli chybně vyplněnému příkazu bance... na cestách byla ledovka, pak sněhová kalamita, pak se pokazilo auto.... a pak mně došla trpělivost... :-(  Mrzí mě, že jsem neudělala jednu věc dřív, nezeptala jsem se přátelů na Facebooku, zda tuto paní neznají. A jaké bylo moje překvapení, když mi ostatní  chovatelky whippetů (díky Vám všem holky) psaly, že ano, tato paní se představuje, dopisuje si a zadává  štěňata i pod různými jinými jmény, či jmény své rodiny!!!!! Paní jsem tedy napsala své a také, že si pravděpodobně už žádného vipeta v Česku nezadá...v což tedy pevně doufám.

Další zklamání bylo téměř měsíc dopisování s paní I. L., ta měla zájem o více štěňat, nakonec jsem jí nabídla Fastyho. Dopisování trvalo také bez několika dní měsíc!! Tolik podobné emaily jako s p. P.  ...stejný styl některá stejná slova...ale to mi došlo, až když jsem tyto emaily porovnávala. A ten samý scénář, když mělo dojít k odběru..náledí sníh a pak nemoc..údajně objednaný pelíšek, krmení, odeslané peníze za pejska ...Opět jsem žádala děvčata na FB, samozřejmě i tuto paní jedna chovatelka poznala, zadala si u ní fenu a neodebrala. Také jsem paní napsala svoje, důkaz o tom, že koupila pelíšek a krmení, či foto jsem nedostala a peníze také nepřišly...

A toto jsem se dozvěděla v jednom dni !!! Přiznám se, že jsem z toho byla jak se říká "na šrot"...absolutní zklamání, tolik promarněného času dopisováním a teď už jen nedůvěra v lidi, v zájemce, kteří volají či píší...Taková sprostota, zadat si štěně a pak oddalovat odběr, ke kterému nemělo nikdy dojít !!! Jak moc mi bylo líto těch mimísků!! Navíc jsem udělala jednu zásadní chybu, psala jsem u jejich fotek, že jsou zadaní!!! Proto jsem možná stratila možnost získat pro ně lepší páníčky.

12.2.2013 Fasty odjíždí do nového domova..

Nicméně, Fasty svou rodinu našel, mladí lidé, sníh nesníh přijeli z Prahy a Fastíček za mého vydatného slzení odjel...Ještě nikdy jsem takhle ¨žádné štěňátko neobrečela. Doufám, že se bude mít tenhle sladký klučík dobře...Jen takový nepříjemný pocit nedůvěry k neznámým lidem ve mně už asi zůstane.

Fastíček s novou paničkou Karolínou Malou před odjezdem.

 

                                                  

2.a 3. února 2013 První "ptáčátka" opouštějí rodné hnízdo :-(

09.02.2013 20:55

V sobotu ráno jsme ještě s Verunkou fotily všechna štěňátka pohromadě a pak každé zvlášť. Bylo dost těžké, ač jich bylo jen šest, je udržet :-) Všechny fotky jsou ve fotogalerii ZDE

                                           

                                                                                                                        foto: Editka - Fantasy Edition Petula-Vera

                                                                                              

V sobotu 2.2.2013 si přijela slečna z Bratislavy pro EDITKU - Fantasy Edition Petula-Vera.  Maličká se teď jmenu je FANSY :-) A já jen doufám, že ji uvidíme na výstavě...ale hlavně, že se v novém domově bude mít dobře :-) Přeji Fansy a nové majitelce ať spolu skvěle vycházejí a je jim spolu moc dobře.

                                                                                                                                foto s novou paničkou Mgr. Martinou Galovou

                                                                                             

V neděli 3.2.2013 dopoledne odjel se svou novou rodinou do nedaleké Ostravy náš krásný Chip - Fantastic Champagne Petula-Vera. Z Chipa vyroste určitě nádherný pejsek, jsem o tom přesvědčená.

                                                                                 

Nová panička Chipečka si vede moc dobře a já taky doufám, že jí tento náš pejsek bude dělat jen radost, budou si společně skvělými kamarády  a že se určitě ukáže na výstavě :-)

                                                                                                                                       foto: panička Chipa paní Marie Moravcová

                                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                   

Štěňátka 7 týdnů

31.01.2013 16:11

Dva dni po 6 týdnu jsem po příchodu z práce našla všechna štěňátka venku za ohrádkou. Když jsem vešla, všichni se velmi udiveně dívali, jako by chtěli říct, proč jim kazím zábavu. Poněvadž byla ohrádka přisunuta k mé válendě seděli někteří na ní a někteří řádili na druhé straně. Ještě, že tam měli spoustu kvalitního čtení. :-)

                                                                              

Proto jsem jim upravila "pokojíček", použila jsem klec jako zeď a ohrádka už byla dál od mé postele, takže i když přelezli ohrádku, nedostali se za válendu :-)

                                                                                 

V 7 týdnech jsme s dcerou Veronikou opět fotili - fotky jsou ve fotogalerii - ZDE nebo v oddíle štěňata, později jim udělám každému profil v oddíle vrh F.

Před týdnem jsme potřetí odčervovali a nyní jsme byli objednáni na čipování, očkování a kontrolu vrhu na naší veterině. Štěňátkům se velmi pečlivě  věnovala MVDr. Tamara Lysková, pomáhala a všechno zapisovala veterinární technička paní Iva Štrbáňová a se štěňátky nám pomáhala paní Jana Přibylová. Všem jim moc děkuji. Fotky se mi  moc nepovedly, tak jen pro ukázku :-)

                                                                    

Štěňátka jsou naprosto v pořádku, jen jeden pupíček musíme trošku pohlídat, ale jinak vůbec nic špatně :-)) Mám z nich velikou radost. Navíc jsou skutečně k "sežrání". Na veterině je velice obdivovali. Vyžádala jsem si objednat čipy Datamars, poněvadž i když jsou dražší, majitelé obdrží originální registrační list, kam si dopíší jen svoje údaje a odešlou do Národního registru. S tímto čipem je tato registrace zdarma a po zaregistrování majitelům pošlou kartičku (něco jako platební kartu) pejska. Každé štěňátko absolvovalo také první očkování vakcinou Vanguard.

Maminka Ronja chodí ke štěňátkům několikrát denně a ještě jim dává pít, myslím si, že je asi bude hledat až se jí větší polovina o víkendu rozuteče do světa.  A mně bude po pravdě taky smutno, i když tvrdím opak :-) Ještě, že jedna pipinka zůstává doma-:)

                                              

 

Štěňata 5,5 týdne.

19.01.2013 16:58

Paradoxně kvůli štěňátkům zanedbávám novinky, čas tak strašně rychle letí, že když chci něco napsat, prckové jsou zase o kus větší. :-) Ale abych to tedy nějak shrnula. Zhruba v 5 týdnech jsme odstranili příliž velkou porodní bednu a nahradili klecí. Štěňata se tam sice všechna vlezou, ale aby měli na výběr přidala jsem již osvědčený plastový pelíšek s polštářem. Dnes jsem zjistila, že někteří dokonce dávají přednost zdřímnutí na holé podlaze !! :-) Což je pro vipeta docela nevídané :-)) Tak nevím, jestli je jim takové horko...

                                               

Štěňata se už začla prohánět po kuchyni a předsíni, když většinu času tráví ve vyhrazeném prostoru v pokoji. Kromě spinkání a jídla tráví čas i hrátkami s maminkou, a mazlením se mnou a často i s Lukáškem, když jim příjde s maminkou dát nažrat a uklidit.

                                     

S dcerou Veronikou jsme je nafotily také přibližně v 5,5 týdnech. Jsou všichni čím dál krásnější. Kromě pejska Flíčka - bílý s krásně vybarvenýma žíhanýma plotničkama či menším pláštěm,  jsou všechna štěňátka dnešním dnem 19.1.2013 zadaná. Flíček na své nové majitele ještě čeká. Věřím, že z něj vyroste krásný pes s výstavními předpoklady, tak jako z ostatních štěňat. Jen se zrovinka nechtěl fotit :-)) Ale něco jsem nafotila později sama.

naši pejskové / our boys
k zadání je pejsek Fiction Factory /  boy Fiction Factory is still available

                   

naše slečny/ our girls

                   

4.1.2013 Milá návštěva z Polska :-)

09.01.2013 16:56

Přivítala jsem u mne doma vzácnou a moc milou návštěvu, a sice chovatele obou rodičů našeho vrhu F,  manžele Lazarovy z Polska, chovatele a majitele CHS  LAZARUS.  Paní Katarzyna a pan Wojtek jsou velmi přátelští a o whippetech toho hodně vědí. Žijí s nimi od roku 1985 a od roku 1993 odchovali 20 velmi kvalitních vrhů whippetů. Jsou to chovatelé, kteří se svými psy žijí v úzkém kontaktu, velice je milují a zajímají se nejen o osudy a život svých odchovů, ale i jejich vnuků. Jako nyní o štěňátka Ronji a Lorda. (Bohužel u minulého vrhu Lorda - English Lord Lazarus - jsme se setkali s velkým nezájmem a "rozhořčením" od paní chovatelky......) Paní Kasia se hned usadila mezi štěňata oba manželé  hodnotili, Kasia se nechala všemi okousat a oblízat :-) , podívala se na skus a navíc u pejsků jakousi pro mne záhadnou metodou stáhla varlátka a já viděla, že tam skutečně jsou :-))

Kasia staví fenečku Zinu - Fine Design

                                                   

Všechna štěňátka se jim moc líbila, obzvláště pak pejskové. Já jsem byla moc ráda, že se přijeli podívat a možná ne naposled :-) Velice si cením takovýchto chovatelů !! Jejich pomoci, rad a zájmu...to se totiž tak často nevidí. A také doufám, že jim s našimi štěňaty neuděláme v dospělosti ostudu a budou všichni pěknými představiteli svého plemene.

Kasia staví fenečku Editku - Fantasy Edition

                                                  

Štěňátka mají 3 týdny/ Our puppies are 3 weeks old.

01.01.2013 20:26

Naše štěňátka mají dnes 1.1.2013 už 3 týdny. Hrozně to utíká, já si tyhle mimísky neskutečně užívám. Jsou moc hodní....zatím :-) Ale určitě je do konce týdne pustíme z bedny. Jen musí být natolik šikovní, aby se dokázali vrátit zpět.

Už máme za sebou ve 14 dnech první odčervení a dnes proběhla "premiéra" nejen postojového focení :-), ale také prckové poprvé ochutnali granulky. Krmím jejich mámu Ronju krmivem Arden Grande, tedy i štěňátka budou odchována na tomto krmivu.  Také jsme již 3x stříhali drápky... pro některé chovatele to není samozřejmost....

                                     

Jednotlivé fotky štěňátek najdete pod stránkou Štěňata/ Puppies.
 FOTOGALERIE ...nebylo vůbec jednoduché šťěňátka nafotit, proto musíte omluvit jisté nedostatky v postojovkách :-) Co bychom po takových malinkých broučcích chtěli, že ano? :-))
Tak ještě alespoň jedna "papací" fotečka.

                          

 

Záznamy: 111 - 120 ze 203

<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>