Krajská výstava Hlučín 12.5.2012 - zpráva od Darii

19.05.2012 19:33

Zpráva pro chovatelku Badyho, mou skvělou kamarádku Petru z naší poslední výstavy s nejkrásnějším a nejúžasnějším vipetem z jejího chovu!
:-)
Na krajskou výstavu jsme se vydaly s mou kolegyní z práce, která má králičího jezevčíka- Dixi z Hradu Homolka. I přes nepřízeň počasí, které nás provázelo po celý den, jsme si výstavu užily a bylo to moc fajn! Místo čekání v nepříjemném počasí u kruhu, jsme seděly v teploučku místní restaurace, daly si teplou snídani, psiska uložená v dekách pod stolem:-) a občas si jen odskočily podívat se, zda už nejsme některá z nás na řadě v kruhu. Pro mnohé ideální výstava:-)) Posuzování proběhlo celkem rychle, vipeti byli jen tři - mladý Baskervil z Podsmrčků, můj Badalucco Petula-Vera, co by veterán a fenečka mojí kamarádky z Karviné - Campanela Naděje Snů. Ta si odnesla cenu za Krajskou vítězku a páté místo ve fenách v závěrečných soutěžích. Posuzoval nás Leoš Jančík, kterému se Bady tak moc líbil, že hádal z které chovatelské stanice pochází a tipoval si Úplněk od Verči Chrpové. Posudek napsal Badymu skvělý! Odpolední soutěže proběhly až po druhé hodině a byly již málo obsazené, protože spousta lidí se svými pejsky to kvůli počasí vzdala. My jsme nastoupili s Baďou o nejlepšího veterána společně s fenama jiných plemen, takže nás bylo asi deset. Posuzoval nás polský rozhodčí, který vybral Badyho jako prvního do finále. Nakonec se Baďa popasoval o prvenství s malým papilonem, který veterány vyhrál.
Takže Bady získal 2.místo za nejlepšího veterána, odnesli jsme si pohár a spoustu věcných cen a dobrého psího papáníčka
Bezva výstava, na krásném místě u Hlučínského jezera, dobře sponzorovaná, na kterou vždy rádi jezdíme!

(Chtěla bych velice poděkovat Darie za všechno co pro reprezentaci mojí chovatelské stanice udělala, všechny ty roky se ctí "moje jméno" reprezentovala, Badalucco je pes, který vynikal na výstavách. Ani jednou za svou kariéru neobdržel známku horší než výbornou !!!  A to zaslouženě. A Daria byla naprosto profesionální handler a je úžasný majitel, takoví jako ona se jen těžce hledají. Badynek musí bohužel předčasně ukončit výstavní kariéru a věru ji končí se ctí !!! Patří Ti Dájo moje obrovské díky za všechno a Badymu přeji krásný a pohodový zasloužilý odpočinek:)