Archiv článků

Národní výstava Ustroň - Bielsko-Biala PL 6.7.2014

09.07.2014 19:39

Až z Bratislavy přijela Fansy - Fantasy Edition Petula-Vera se svými majiteli na polskou Národní výstavu v Ustroni.  Po úspěšném "tažení" v Maďarsku :-), kde Fansyčce chybí pouze odstup od první a poslední výstavy k titulu maďarského šampióna se pokusí zahájit čekatelství šampióna Polska. Posuzovalo se jak obvykle na stadióně ... bez stínu a tudíž ve velikém horku. Rozhodčí Marta Koscianska Pl není známá ani mně, takže jsme nevěděli co očekávat. Teď už víme, že výška jí nevadí, ale vipetek nesmí být tzv. "v dobré výživné kondici". Fenečky ve třídě otevřené byly takto seřazeny...od nejštíhlejší  po nejtělnatější :-) Fansy byla ve třídě sama a vzhledem k tomu, že je po úraze prstu, tudíž s nařízeným klidem, byla také trošičku při těle :-) Přesto jí paní rozhodčí titul V1, CWC zadala. Takže veliké gratulace !!!

foto Wojtek Lazar - děkujeme !!

a foto Maria Gondek

                                                                                                                                                                                                                                                                         

PSI

třída mladých:
Tylko ty Apratima - V2
Webmaster Minori ad Majus - V1, ZwMł, BOB junior
mezitřída:
Iwo Hard Way - VD2
Verdi of Gentle Mind - V1,CWC, Nejlepší pes, BOB, BOG i BIS3
 
FENY
mezitřída:
Fantasy Edition Petula Vera - V1, CWC
třída otevřená:
Athea Trixtan - V1,CWC, Nejlepší fena
ODA Minori ad Majus - V2
WALTZING MATILDA Lazarus - V3

 

Intercanis Brno 22.6.2014

09.07.2014 19:10

Místo původně avizované rozhodčí p. Ronovské posuzovala Gabriela Ridarčíková SK ... z čehož museli být tentokrát smutní ti, co se nepřihlásili....taky bych jistě jela, kdybych zrovna v tu dobu nebyla na dovolené. P. Ridarčíková patří k mým oblíbeným rozhodčím. A našemu Chipovi - Fantastic Champagne Petula-Vera , který nás jediný reprezentoval, to přineslo první vytoužený CAC !!! :-)  Jinak byla účast dosti skromná........ Majce a Chipovi moc gratuluji !!!

PSI

Třída mladých:

Infinitive Delight Véjo Dvelksmas - V1, CAJC

Mezitřída:

Fantastic Champagne Petula-Vera - V1, CAC

Třída otevřená:

Alex Monteka - V2, res.CAC

Legend Of The Goldenrain Sir Jeremy - V1, CAC, CACIB, BOS

Třída šampionů:

Uncle Teddy z Úplňku - V1, CAC, res.CACIB (new GRAND CHAMPION ČR) 

 

FENY

Třída štěňat:

Folow My Whisper of Always Unlimited - VN1

Třída dorostu:

Corina S. z Úplňku - VN1

Třída mladých:

Bibianne z Moravské Sahary - V2

Enchantée Eny of Always Unlimited - V3

Himalaya Avalanche Toomie Trishel - V1, CAJC

Mezitřída:

Beatrice z Úplňku - V1, CAC

Francesca Karadhras - V2, res.CAC

Třída otevřená:

Alica Almir´s Family - V1, CAC, res. CACIB

Adina z Moravské Sahary - V2, res.CAC

Třída pracovní:

Amirah Jasmine Con Amore - V1, CAC

Třída šampionů:

Legend Of The Goldenrain Mary Count -  V1, CAC, CACIB, BOB, BIG2

15.6.2014 Lomnistá-Jasenie SK - plnění licence Fansy

09.07.2014 19:00

Fansyčka s majitelkou tentokrát vynechaly chovatelskou výstavu, ale jely plnit zbývající běhy pro udělení licence. To se jim taky podařilo a Fansy má coursingovou licenci doma !!!

za foto děkujeme Kristině Bachanové !!

MVP Komárom HU + Narodní výstava Ratiboř PL 8.6.2014

09.07.2014 18:55

CACIB KOMAROM - 8.6.2014

V neděli po sobotní speciální výstavě  jela Fansyčka ( Fantasy Edition Petula-Vera ) s majitelkou na mezinárodní výstavu do maďarského města Komárom. Posuzoval A. Szutkiewicz z Polska. Ovšem zklamání bylo obrovské. To, že Fansy od něj dostala známku velmi dobrou 2  je jedna věc, ale způsob jakým dvě feny v mezitřídě posoudil, byl naprosto hrozný !!!! Viděla jsem osobní video majitelky !!!  Zhruba půl minuty v kruhu...proběhnutí dokola, tam a zpět, dosti necitelné "porvání za hlavu" zvednutí a kouknutí se na skus a to bylo vše !!!!! Jak obrovský rozdíl oproti sobotnímu pečlivému a citlivému posouzení Panem rozhodčím z Finska. Jedním slovem OSTUDA....

 

XX. Národní výstava v Ratiborz Polsko 8.6.2014

Jsem moc ráda, že i majitelé Chipa ( Fantastic Champagne Petula-Vera ) se sami vydávají na výstavy....tady do této národky v Polsku jsem je sice tak trošku "popostrčila" :-) a o to mám větší radost, že se konečně podařilo získat čekatelství šampióna. Chipeček byl sice změřen nad míru, ale paní rozhodčí A. Rozniatowska Pl  mu v mezitřídě zadala výbornou 1 a CWC !!! Moc gratuluji !!

Speciální výstava chrtů - Náměšť n. Oslavou 7.6.2014

09.07.2014 18:54

Speciální výstava chrtů pořádaná Klubem saharských chrtů lákala vystavovatele zahraničními rozhodčími. Proto jsem si ji nenechala ujít ani letos. Prostředí zámku v Náměšti nad Oslavou je jako stvořené pro pořádání takovýchto akcí. Veliké kruhy umožňující se pořádně rozběhnout a posoudit větší množství psů ve třídách. Bohužel účast nebyla, hlavně ve psech, tak velká jak bych očekávala. Jeden pes ve třídě otevřené !!! Myslím, že i rozhodčí byl překvapen. Posuzoval finský rozhodčí Harto Stockmari. Tento pán byl i ve velkém horku oblečen velmi slavnostně, pod oblekem měl i vestičku!! Na hlavě klobouk, kterého se však někteří pejskové zalekli :-) Jeho posuzování bylo, obzvláště u whippetů, velmi pečlivé. Oceňoval zvířata jako celek. Neřešil výšku, ale díval se na celkovou harmonii stavby těla,  sílu kostry, "masu" a osvalení. Pak samozřejmě pohyb a povahu - temperament.  Zina má v posudku "nice temperament" :-) Což si myslím a už jsem to napsala i na FB, že toto chybí psu, kterému zadal nakonec BOB. Milda (Sobresalto Millenium Gold) je sice velmi dobře předveden Lukášem, ale chybí mu jiskra...Fenečky, které jsou na jiných výstavách velmi oceňovány, tentokrát právě pro jemnější stavbu neuspěly a vesměs získaly známku velmi dobrou. Podle mne si titul BOB zasloužila VSV fena HELLO MY SUNSHINE Toomie Trishel, je to skutečně vyjímečně pěkná fenečka. Úžasné bylo porovnání o BOB, kdy šla společně s naším úspěšným veteránem Multišampiónem Belcantem Petula-Vera. Kenoušek se prezentoval s Dariou výborně a ani 10,5 let mu neubírá na kráse, viz FOTO .

My jsme se sešli společně se sourozenci F vrhu - Fansy a Chipem, s sebou jsme měli našeho krásného veterána Kenouška a nechyběl ani tatínek vrhu F  - Lord. Lenka vezla mě se Zinou a Dariu s vypůjčeným Kenouškem :-) Kdybych věděla, že pan rozhodčí nebude řešit výšku, zřejmě bych přihlásila i Ronju....ta i přes svůj vzrůst, je krásně osvalená a v kruhu velmi elegantní. ( Ráda bych ještě upřesnila jak je možné,  že vím,  co se rozhodčímu líbilo a co ne - majitelka Fansy umí velmi dobře anglicky a pan rozhodčí diktoval nahlas posudky, takže jsem měla překlad tzv. z první ruky )

foto - pohodička u kruhu...vzadu stan a Chip s paničkou, vlevo  půlstan a já s paničkou Fansy a vpravo Daria s Kenym a Lenka

Jak jsme si vedli?...Chipeček měl moc pěkné soupeře, bohužel byl vyhublý....pánečci byli v lázních a Chip byl doma s dětmi :-), škoda.Myslím, že kdyby byl jako obvykle, pěkně vykrmený a osvalený, určitě by nedostal od rozhodčího známku velmi dobrou. Fansyčka (Fantasy Edition Petula-Vera) byla ze 7 zůčastněných feneček v mezitřídě výborná, ale zbylo na ni pomyslné 5. místo. Zina (Fine Design Petula-Vera) byla v této třídě úspěšnější a získala krásnou výbornou 3 !! :-) Lord (English Lord Lazarus) byl v šampiónech s budoucím vítězem plemene, jak jsem již psala dobře předvedeným a typově panu rozhodčímu bližším Sobresaltem Millenium Gold. Lord získal tedy ocenění V2,r. CAC. Keny byl jediným whippetím veteránem a získal V1 a titul Best of veterán - BOV. Co dodat...byla jsem spokojená s kvalitním, pečlivým posuzováním, popovídaly jsme si s majitelkami štěňat i ostatními majiteli whippetů. Celkově moc pěkná výstava !!

zleva: Ch.Belcanto Petula-Vera, Fantastic Champagne Petula-Vera, Fine Design Petula-Vera a JCh.Fantasy Edition Petula-Vera

Spousta pěkných fotek je ve  FOTOGALERII !!!

VÝSLEDKY

Rozhodčí/judge: Harto Stockmari (Finlandia)

Psi/male 

TM/junior class:

V1, CAJC, BOJ, BIS Junior - SAFE AND SOUND Tappinskis

VD2 - BARBÁNEK Z Moravské Sahary

MZT/intermediate class:

V1, CAC - GERONIMO Modrý Hit

V2, r.CAC - EX TEMPORE Sunny Funny

V3 - Absoliuti Idile ENGEL SPIRITUAL

VD4 - FANTASTIC CHAMPAGNE Petula-Vera

TO/ open class:

V1, CAC - COLOR MAGIC Modrý Hit

tř.vítězů/winner class:

V1, CAC, VSV, BOB Sobresalto MILLENIUM GOLD

V2, r.CAC - ENGLISH LORD Lazarus

TV/veteran class:

V1, BOV - BELCANTO Petula-Vera

tř.čestná/honour class

V1 - PANTER´S GHOST z Úplňku

 

Feny/female

tř.dorostu/puppy class:

VN1 - CORINA S. z Úplňku

TM/junior class:

V1, CAJC - ELF PRINCESS Sunny Funny

V2 - HYMALAYA AVALANCHE Toomie Trishel

V3 - EMILY Fast Dunderry

V4 - BIBIANNE Z Moravské Sahary

VD - BACOPA z Úplňku

VD - BEE LEE z Úplňku

MZT/intermediate class:

V1, CAC, VSV  - HELLO MY SUNSHINE Toomie Trishel

V2, r.CAC - CINDY C´Fast Dunderry 

V3 - FINE DESIGN Petula-Vera

V4 - CUTE DARLING De Wallrock

V -   FANTASY EDITION Petula-Vera

VD - BEATRICE z Úplňku

VD - BIBENDINA z Úplňku

----  BIBIANNE Trixtan

TO/open class:

V1, CAC - GIZELLE Modrý Hit

V2, r.CAC - BABBLING BROOK De Wallrock

V3 - GRACE AND GLORY Toomie Trishel

V4 - Mibisan´s MISS ALBA

VD - ADINA Z Moravské Sahary

VD - AIKO z Úplňku

VD - ANGEL FACE Rhoderick Sodar

TP/working class:

V1, CAC - ISABELLA od Hněvína

tř.vítězů/winner class:

V1, CAC - BELLE DE LA RIENNE Toomie Trishel

V2, r.CAC - ZOO MEE z Úplňku

CAC ÖKWZR Siegerschau Grafenegg 18.5.2014 + CACIB Nitra 31.5.2014 !! DOPLNĚNA NITRA !!

31.05.2014 23:02

CAC ÖKWZR Siegerschau Grafenegg - judge Bo Bengston (USA)

83 whippetů,  rozhodčí Bo Bengston vyhlášená chovatelská stanice BOHEM !!!

Fansy - Fantasy Edition Petula-Vera se na výstavách chová jako skutečný profík :-) Rozhodčímu se líbila, kromě trochu "hrbatejší" zádi, říkal, že je velmi elegantní, má výborné úhlení, pohyb a drive...

Fansička získala ve velké konkurenci výbornou bez pořadí a z 10 fen si ji postavil na 7 místo, což je velmi slušný výsledek !!

Fansy 6. zleva  (fotogalerie chst. Tenderline - FB)

           výsledky -  ZDE  v PDF

 

CACIB NITRA 31.5.2014

Jedinou naší zástupkyní byla opět Fansy - Fantasy Edition Petula-Vera. Rozhodčí byla z Polska, paní Dorota Witkowska. Fansyčka měla ve třídě další 3 soupeřky a umístila se na pěkném třetím místě s výbornou.

Rozhodca /Richter /Judge: Dorota Witkowska, PL

PSI /males /rüde:

Trieda mladých /Juniors /Jugendklasse

V1, CAJC INFINITIVE DELIGHT VEJO DVELKSMAS
V2 DUKE FAST DUNDERR

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

V1, CAC, resCACIB BOGART CHARTCORE

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

V1, CAC CAMOUFLAGE IDEALIST
V2, resCAC LEGEND OF THE GOLDENRAIN SIR JEREMY
V3 ALEX MONTEKA
--- FIRST LOVELY BOY MAC BENAC´S CLAN

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

V1, CAC, CACiB, BOS TYLKO TEN PARANOIA
--- FAITH FULL COMPANION MAC BENAC S CLAN

FENY /females /hündin:

Trieda šteniat /Babyklasse /Babies

VN1 FOLLOW MY WHISPER OF ALWAYS UNLIMITED

Trieda dorastu /Puppies /Jüngstenklasse

VN1 CORINA S. Z ÚPLŇKU

Trieda mladých /Juniors /Jugendklasse

V1, CAJC, JuniorBOB BACOPA Z ÚPLŇKU
V2 AIMEE PRINCESS MARSH-MALLOW LIFE
V3 BIBENDINA Z ÚPLŇKU
V4 JENNIFER ISIS WIND
V ENCHANTÉE ENY OF ALWAYS UNLIMITED
V LONDON'S FOG EVELYN BLUEBERRY

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

V1, CAC AIKO Z ÚPLŇKU
V2, resCAC BEATRICE Z ÚPLŇKU
V3 FANTASY EDITION PETULA-VERA
V4 GINGER GOLD MODRÝ HIT

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

V1, CAC, CACIB, BOB ZOO MEE Z ÚPLŇKU
V2,resCAC FAIR FELLOWS ANASTACIA
V3 ALICA ALMIR´S FAMILY
--- MYOSOTIS THE FLOWER MAC BENAC S CLAN

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

V1,CAC, resCACIB TYLKO TY AKUABA PARANOIA
V2, resCAC LEGEND OF THE GOLDENRAIN MARY COUNTESS
V3 YAMPADAMPA Z ÚPLŇKU
V4 UNIQUE Z HEDVÁBÍ

 

CACIB SZEKESFEHERVAR Maďarsko 10.-11.5.2014

31.05.2014 22:14

Další krásný úspěch Fansy - Fantasy Edition Petula-Vera v Maďarsku !!!

 10.5.2014 Judge: Hodosi Jozsef (HU) - Exc.1, CAC, CACIB, BOS 

11.5.2014 Judge: Laszlo Istvan (HU) - Exc.1, CAC, Res. CACIB

Veliká gratulace majitelce Martině a Fansičce !!!

10.05.2014, Judge: Hodosi Jozsef (HU)
PES
Junior
Assasin of hungarian diamonds - Exc.1, HPJ, JBOB
Best Agitator Asher - Exc.2
 
Intermediate
Volar Blek Sharc Oden - Exc.1, CAC
 
Champion
Absolute Mann Hot Stuff - Exc.1, CAC, CACIB, BOB
Legend of the Goldenrain Sir Anthony - Exc.2, R.CAC, R.CACIB
 
FENA
Junior
Best Agitator Amethyst - Exc.1, HPJ
 
Intermediate
Fantasy Edition Petula-Vera - Exc.1, CAC, CACIB, BOS
Gladdenfields Billionaire Babe - Exc.2, R.cAC, R.CACIB

11.05.2014, Judge: Laszlo Istvan (HU)
PES
Junior
Best Agitator Ashers - Exc.1, HPJ
Sobers Strauss - N/A
 
Champion
Absolute Mann Hot Stuff - Exc.1, CAC, CACIB, BOB
Legend of the Goldenrain Sir Anthony - Exc.2, R.CAC, R.CACIB
 
FENA
Junior
Best Agitator Amethyst - Exc.1, HPJ
 
Intermediate
Fantasy Edition Petula-Vera - Exc.1, CAC, R. CACIB
Gladdenfields Billionaire Babe - Exc.2, R.cAC
 
Open
Sophie's Pearl Fast and Furious - Exc.1, CAC, CACIB, BOS

 

10.5.2014 coursing trénink Avion + Krajská výstava Hlučín !!

31.05.2014 20:07

Tentokrát jsem hlásila Zinu i s maminkou Ronjou. Taťka nám půjčil auto, i když původní plán byl autobus, k ostravskému Avionu je celkem slušný dojezd... Za Avionem je pěkná louka a byla již posečená, tak ji Zlatka ( coursing Ostrava) pronajala a mohlo se běhat...to jen aby si někdo nemyslel, že takový trénink coursingu může probíhat kdekoliv bez vědomí majitele...

Ronja běžela víceméně podruhé coursingovou dráhu - poprvé ve Vendryni (tam bylo ale neposečeno a tím pádem se vlastně téměř nedalo běhat) Tentokrát si vedla moc dobře....bohužel si odvezla výron prstu, který se jí opakuje :-( Takže nevím, nevím jestli se vůbec nějakého coursingu někdy zůčastní. Ale alespoň vím, že ani se Zinou jím to nečiní problém. Jakmile obě vidí kůži zapomenou na společné "kočkování" :-) A poněvadž bylo třeba vypouštět obě holky, vyzkoušel si start také můj přítel...

FOTOGALERIE

poprvé s košem, podruhé bez ... za super foto děkuji M. Kohutovi

moc děkuji všem za fotky

 
Krajská výstava Hlučín

V Hlučíně nás zastupoval pouze Chipeček - Fantastic Champagne Petula-Vera. Posuzoval nakonec pan Řehánek, který měl původně posuzovat NV v Ostravě.....to by ty výsledky vypadaly jinak :-) Na krajské výstavě si Chip vychodil V1, Vítěze třídy a Krajského vítěze.

4.5.2014 CWC Rybnik Polsko

05.05.2014 20:01

Velmi jsem váhala zda tuto výstavu přihlásit. (Rozhodčí Maciej Lipiec z Pl mě velmi zklamal svým přístupem na výstavě v Zabrze asi před 3 lety.) Nakonec jsem zariskovala a vyplatilo se :-)! Účast whippetů a chrtů vůbec byla velmi mizivá. Zina byla sama v mezitřídě. Rozhodčímu se ale líbila a i já jsem se snažila jí předvedení nepokazit a na pana rozhodčího jsem se usmívala :-) Nejprve jí udělil výbornou a CWC. Zinečka se ten den pěkně předváděla. Pak jsme porazily fenečku ORINOKO Minori Ad Majus (ta získala CWC ve třídě otevřené) a získaly titul Nejlepší fena. O BOB jsme šly s velmi pěkným, dosti velkým psem Jesterland JUMANJI. Tady jsem nepochybovala, že dá BOB psovi. Ale ne !!! Titul Vítěze plemene zadal Zině!! :-) Ve whippetech se předvedl ještě mladinký pejsek Alex Atletico, ten dostal zřejmě známku velmi nadějnou...

Byla jsem velice překvapená a nevěřila jsem našemu skvělému výsledku, vždyť na tuto výstavu jsem jela s tím, že nám pravděpodobně tento rozhodčí nedá ani titul CWC. V závěrečných soutěžích, kde chyběli ještě asi 3chrti...už odjeli, jsme byli jen 3. Zvítězil krásný barzoj, Zinu dal p. Lipiec na 2. místo a třetí byl polský chrt.

Takže Zinečka - CWC, Nejlepší fena, BOB, BIG2 !!!

Přijela jsem na výstavu opět s děvčaty od výmarských ohařů, tam posuzoval rozhodčí, který očividně nemá čechy v lásce a jasný vítěz mladých psů jedné z děvčat získal až třetí, poslední místo. Před ní dal výmary, kteří nechodili, nepředváděli se v postoji..prostě hrůza!! Na závěrečné soutěže se mnou děvčata nemohla čekat, tak jsem požádala přítomnou Ingrid Dedkovou, která vezla ještě další známé holky z okolí Havířova (čivavky a yorkshirské teriéry) o odvoz. Ochotně souhlasila a mohla jsem se zůčastnit závěrečných soutěží, poněvadž i jejich psi získali BOB. Tak jsem se vrátila domů šťastná a už budu jen hledat mezinárodní výstavu k získání posledního CWC potřebného k udělení titulu Polský šampión.

Všem děvčatům moc děkuji za odvoz !!!                                                  FOTOGALERIE

foto Maria Gondek

3.5.2014 Cousing Radslavice - licence

03.05.2014 18:02

Jak byla cesta a plnění dostihové licence v Lednici neplánovaná "hurá" akce, tak naopak Radslavice ( Český pes ) jsem plánovala, přihlašovala a platila dlouho dopředu. Tak je to ostatně na každý coursing, byť jen trénink nebo plnění licence při závodu. Také jsem se musela domluvit s další ochotnou dušičkou a sice s Denisou Machů. Deniska má tři vipetí kluky z nichž nyní závodí Fejzík (About Face Valentine  Dogs). Jeli jsme s velkými obavami z počasí. Hlásili déšť a zimu. Naštěstí nepršelo, ale zima byla opravdu velká, nejméně o 10 stupňů klesla oproti Lednici, konané před dvěma dny !! To byl velký skok a já nebyla dostatečně oblečená, takže jsem víceméně celý závod proseděla v autě :-) Jen jsme si odběhali dva společné běhy spolu s bráškou Frankiem (Fiction Factory P-V) Organizace a hlavně natahování fantastickým Milanem Olivou bylo skvělé a závod rychle odsýpal :-)

Zinečka a Frankie běželi moc dobře, skvěle se doplňovali a na závěr oba chytili kůžičku. V prvním běhu předvedla Zinka chycení kůžičky parádním killem :-) Mám z obou velikou radost a myslím, že spíše než klasickým dostihům se budeme věnovat coursingu. Uvidíme, záleží to hodně na tom, kam se dopravím. Ať už s lidmi, kteří budou ochotni přibrat mě do auta nebo po vlastní ose... Navíc se nám teď naskytla možnost trénovat při organizaci Coursing Ostrava - odkaz na FB  a už jsme několik tréninků absolvovali.

Takže Frankie má splněny povinné licenční běhy i na coursing i na klasický dostih !!! A Zina potřebuje ještě jeden coursingový sólo běh pro splnění obou licencí !!! Oba dva jsou mooc šikovní a já z nich mám velkou radost :-)

Na závěr ještě jednou veliké poděkovaní Denisce Machů s přítelem za odvoz !!!                         FOTOGALERIE

 Frankie a Ziny úžasný kill :-)

Zinečka s Frankiem po doběhu - Zina má naprosto šťastný výraz :-) FOTO  XALUCHA.CZ

 

Záznamy: 71 - 80 ze 203

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>