Národní výstava Brno a trénink v Lednici 17.-18.9.2011

20.09.2011 20:16

FOTOGALERIE

Whippety na národní výstavě v Brně posuzoval M.Guniš ze Slovenska, tudíž Ronju jsem rozhodně tomuto pánovi nehodlala "předhodit" :-) Lenka to se svým Lordem riskla a udělala dobře. Lordík měl ve své třídě modrého pejska Blade Bass Ibexes. V případě p. Guniše nebylo nic jasné, ale nakonec English Lord Lazarus zaslouženě získal V1 a CAC. Lenka měla ještě jeden bojový úkol a sice předvést bílého Teddyho (Uncle Teddy z Úplňku) paničce Simoně -v očekávání :-) Tedýsek se předváděl téměř sám a nebýt handlera Lukáše Soukupa :-)) byl by možná vyhrál. Takto byl oceněm známkou V2,r.CAC. V našem "kroužku" jsme se dobře bavili, Lukáš vyhrál co se dalo. I se svými teriéry i s whippetkou Seréne Night z Úplňku získal BOB !! Bylo krásné počasí, byl to příjemný den....až na mou bolavou hlavu :-(

výsledky:

20.Moravskoslezská národní výstava psů Brno

17. 9. 2011

Rozhodčí: Miroslav Guniš, SK

 

PSI

Třída mladých

V1,CAJC,BOJ,JuniorBIG,JuniorBIS3 - Alex Williem z Jirčanského labyrintu

V2 - Télemachos Ayort Back 

V3 - Ice Lupin od Hněvína

 

Mezitřída

V1,CAC - JCH.English Lord Lazarus

V2, res.CAC - Blade Bass Ibexes

 

Třída otevřená

V1,CAC - Color Magic Modrý hit

V2,res.CAC - Uncle Teddy z Úplnku

V3 - Awful Ambassador Modrý hit

V4 - Romulus Ayort Back

 

Třída vítězů

V1,CAC,Národní vítěz,CAC - ČMKU - Rhadamanthys Ayort Back

 

Třída veteránů

 V1,nejlepší veterán,BOV - Cyril od Hněvína 

 

FENY

Třída dorostu

VN1 - Give Me True Romance de la Plaine

 

Třída mladých

V1,CAJC - Uraš Ayort Back 

V2 - Trója Ayort Back 

V3 - Bandita Silky Karim

 

Mezitřída

V1 - Bagheera Ibexes 

V2- Bahia Ibexes

 

Třída otevřená

V1,CAC,Národní vítěz,CAC - ČMKU,BOB,BIG,BOD3.místo - JCH.Serene Night z Úplnku

V2 res.CAC - Queen Of Sable Ayort Back 

abs. - Quinta Essentia Ayort Back

 

Po občerstvení jsme s Lenkou odjely do Lednice a ubytovaly se v kempu APOLLO. Chatička žádný luxus :-)), ale na přespání dobrá. Ronička spinkala se mnou, bylo už docela chladno, tak nám přišly vhod i deky navíc, které jsme měly. Ráno jsme se v klidu nasnídaly a vyrazily na dráhu. Tam už parkovala Hanka s Moirou, Icy a modrým prckem Efíkem. Zanedlouho se ale nahrnula spousta dalších chtivých zájemců o trénink a tak nakonec byla chrtů pořádná banda. Ronja si minule odběhla sólíčka, tentokrát jsem se na poslední chvíli rozhodla, že jí pustím do společného běhu. Nejprve běžela s Moirou Ayort Back a to tak, že Ronja z boxu 3 a Moira z 1. Odběhla naprosto v pořádku, dokonce jsem ji už nemusela "vhazovat":-)) do boxu!! Druhý běh se k nám přidala Sisinka (Nemesis Ayort Back). Riskla jsem box 1, Sisi z 3 a Moira ze 6. Po startu se Ronja jen lehce mrkla, že neběží sama, ale nereagovala. To jsem potřebovala vědět a myslím, že to vyšlo perfektně. Navíc v protilehlé rovince Moira najednou zpomalila a Ronja ji předběhla. Nevíme co Moiru přimělo zpomalit, byla v pořádku. Já jsem ale tímto zjistila, že Ronji nečiní problém předběhnout soupeře, že běží za návnadou a neřeší nic kolem sebe. Byla jsem moc ráda a Ronča mi udělala velikou radost. Lenčin Lordík se mnohem lépe chytal na kůžičku než minule. Jen ho pořád moc rozptylují kolem stojící psi a diváci. První běh ho Lenka "rozběhla", pěkně doběhl téměř do poslední zatáčky, ale pak se najednou otočil a pelášil zpátky...bohužel. Druhý běh ho Lenka pustila z otevřeného boxu na rovinku, běžel, ale před koncem se zase zastavil u stojících lidí. Přilákala jsem ho na kůžičku do cíle. Zatím to není žádná sláva, ale myslím si, že příště to bude zase mnohem lepší.

I přes nepříznivé předpovědi bylo celý den krásně, jen trošku větrno a tak jsme celé vyfoukané jely domů do Havířova. Děkuji moc Lence za odvoz a příjemně strávený víkend.