23.5.2010 Národní výstava Bytom PL + fotogalerie

24.05.2010 20:06
V polské Bytomi se konala národní výstava a já se konečně začla snažit o získání dospěláckého šampiónátu s Ronjou. Samozřejmě, nebýt Lenky měla bych  problém se tam dopravit. Jsem jí nesmírně vděčná, že se dala "ukecat" a vzala svého mladičkého Lorda (English Lord Lazarus) ještě do dorostu, kde se prakticky pořád jen oťukává a zvyká si na výstavní atmosféru. V Polsku se víceméně všude "chodí" o BIS dorost, tentokrát se ale paní rozhodčí Viktoria Pogodina na whippetí sourozence Princessu a Lorda (oba velmi nadějní 1) ani nepodívala.
Ale popořádku. Z Havířova jsme vyjely v 7,30 hodin, jedna z výhod polských výstav, není zapotřebí být na místě tak brzy jako u nás či na Slovensku. Užívám (vlastně teď užíváme) si servisu paní chovatelky :-)) Kaszi Lazar, která nám až ke kruhu přinesla naše čísla a katalogy. To je paráda, když se někdo postará:-)) Jsem moc ráda, že jsme se zase viděly a mohly si popovídat. Mně a Lence polština nečiní větší problémy, tak je pořád o čem mluvit.
Bohužel vzhledem k dlouhotrvajícím dešťům byl, jinak slušně upravený travnatý terén, dosti promočený a místy velmi bahnitý. Tak jsme obě s Lenkou porušily naše výstavní zvyky a do kruhu šly " sprostě oblečeny" :-)) :-)). Žádné kostýmky, botičky, halenky atd. :-))
Pan polský rozhodčí Janusz Opara byl vcelku sympatický pán, jen si při posuzování třídy baby a puppy (štěňat a dorostu) udělal jakési svoje pravidla, že posoudil ještě společně pejska a fenku z těchto tříd a určil vítěze. Ve třídě štěňat zvítězil pejsek Ozi Pagawa nad svou sestrou Orka Pagawa :-)) A v dorostu naopak English Princess Lazarus nad svým bratrem English Lordem Lazarus. Ale do závěrečných soutěží o BIS dorost šli oba. Kaska Lazar měla přihlášeného svého šampióna Mauritiuse Lazarus, tomu chybí půl roku, aby se mohl se vystavovat ve veteránech. Takto získal CWC ve třídě šampiónů. Nejlepším psem v rase - nyní změněno v PL na Zwyciezcy - Vítěz, se stal pes z mezitřídy - Frozen Flame Born to Love. Sestra Ronji - Iga - Your Earl Grey Tea Lazarus si odnesla v mezitřídě titul CWC (celkově ze tří fen). Pak se Iga utkala s Ronjou - Your Tea & Rum Lazarus, která získala ve tř. otevřené CWC ( hurááá) ( 1 fena :-)) o titul Nejlepší feny - Vítězky a o fous jej získala. Your Earl Grey Tea Lazarus vybojovala i titul BOB a následně v soutěžích BIG a BIS 4 !!! Móc gratulujeme. Já jsem moc spokojená s titulem CWC a snad máme našlápnuto na polského šampióna.:-))
Počasí se nad námi slitovalo a v neděli vyjímečně nepršelo. Jediné mínus byla nevolnost Ronji v autě. Možná to způsobila vzdálenost z Lenčina kufru na přední sedadlo, která byla větší než je Ronja schopna akceptovat, aniž by se beze mně nepotento....hi hi :-)) Ale jen ať si holka zvyká, jen to odnesla Lenčina poduška v autě. Takže Leni promiň, díky za odvoz a snad se bude příště Ronja chovat způsobněji.

Naše výsledky:

English Lord lazarus - velmi nadějný 1

Your Tea & Rum Lazarus - V1, CWC

FOTOGALERIE

English Lord lazarus

English Lord Lazarus velmi nadějný 1/very promising 1

Your Tea & Rum Lazarus

Your Tea & Rum Lazarus - V1, CWC/ exc.1, CWC