Archiv článků

10.12.2012 Narození štěňátek/ Puppies born

14.12.2012 17:26

9.12.2012 večer - kolem 22 hodiny začala být Ronička neklidná, pochodovala po bytě, zrychleně dýchala...kolem 23,30 hod. už pohrabávala v bedně, ventilovala a poknikávala... Poprosila jsem dceru Veroniku, jestli by ke mně nezašla. Byla jsem sama a to není zrovna příjemné, když vám rodí feňule. S Verunkou jsme "odrodily 3 štěňátka. A pak se Ronja rozhodla, že si dá pořádnou pauzičku...Byly 3 hodiny ráno, Verunku jsem tedy poslala domů, přece jen musí ráno vstávat s Lukáškem. S Ronjou jsme si dokonce trošku zdřímly a pak jsme byly asi 3 x venku. Pořád nic až  ...v 6 hodin ráno vytlačila další štěňátko, v zápětí po 10 minutách další a do 40 minut poslední...Uf to byla ale noční šichta. Ale stála za to.

Takže naše konečné skóre:

1.  v 1,40  pejsek - 380g - bílý s plavomodrým pláštěm

2.  v 2,15  pejsek - 380g - plavý (pískový) s bílými znaky

3.  v 2,28  fenka - 330g - bílá s plavomodrým pláštěm

4.  v 6,00  fenka - 300g - tmavě plavá (možná sobolí) s bílými znaky

5.  v 6,10 pejsek - 300g - bílý s jemně žíhaným pláštěm

6.  v 6,48 fenka - 330g - plavomodrá s bílými znaky (stejná jako maminka Ronja :-)

Obě jsme byly moooc unavené, Ronička dostala napapat a zdřímly jsme si. Pak jsme po poledni jely na kontrolu k veterináři, zda jsou všechna štěňátka venku a na injekci na lepší pročištění. Ronja i štěňátka byla v pořádku.

Jsem nesmírně šťastná, mám obrovskou radost, že jsme to zvládly a mamina se o štěňátka dobře stará.  Na fotce zleva 3 pejskové, pak 3 fenečky.

                                                   

Ronja 53. den březosti/ 53. day pregnant

01.12.2012 19:25

Roniččino těhotenství mě fascinuje, snad proto, že jsem po neúspěšných pokusech téměř nedoufala, že se to povede. Je teď tak neskutečně miloučká a sladká, to těhotenství jí tak strašně sluší :-)  Štěňátka se v bříšku honí...pořádají první závody za zajíčkem :-) Poslouchám srdíčka a pusinkuju její voňavé bříško...

Ronja už odpočívá v porodní bedničce...ještě musíme trošku poupravit nábytek a doplnit stěny bedýnky a pak už budeme jen čekat..

Ronja 46.den březosti/46.day pregnant

24.11.2012 19:01

Ronička se nám pěkně kulatí, podle bříška soudím, že bude štěňátek tak akorát pro nás obě :-) Teď si jen držet palce ať všechno dobře dopadne.

Fotka z ultrazvuku :-)

09.11.2012 19:33

Dodatečně jsme emailem obdrželi od naší paní veterinářky,  MVDr. Tamary Lyskové z Veterinární kliniky Life v Havířově , snímeček z ultrazvuku. 28. den březosti.

                                                          

10.a 11.10. KRYTÍ - Ronja a Lord + potvrzení březosti !!!

06.11.2012 19:52

Nyní již mohu uveřejnit zprávičku z krytí Ronji (Your Tea & Rum Lazarus) pejskem Lordem (English Lord Lazarus). Dnes jsme totiž absolvovali ultrazvukové vyšetření, které potvrdilo březost Roničky :-) nechtěla jsem nic zakřiknout, tak snad nyní už proběhne vše v pořádku a štěňátek se skutečně dočkám. Velmi toužím po holčičce s "příjmením" Petula-Vera ♥

Ronja a Lord se znají prakticky od Lordova štěněcího věku, společně jsme absolvovali téměř všechny výstavy, takže nakonec bylo docela přirozené, že jsme stvrdili jejich "manželský svazek" :-) - Samozřejmě jsme přihlíželi také k rodokmenům :-).  Lord je pejsek nejen elegantní se spoustou exteriérových předností, ale má i úžasnou povahu. Velmi přátelskou, vyrovnanou, k cizím lidem je přívětivý a Ronju od mala naprosto zbožňuje :-)

Spojením Ronji a Lorda očekávám vyrovnaná štěňata se skvělou povahou,  anglického typu, dědeček obou je skvělý pes Nevedith KFA KRAKA. Lordův otec je krásný Nut Chip of Nevedith - mimo jiné : Nejlepší whippet Anglie 2009, 2010, CC+BOB - Crufts 2010.  Maminkou Ronji je Nevedith MFA Miss Lazaruska, krásná anglická importovaná fenečka.

Vzhledem k tomu, že štěňátek nebude pravděpodobně mnoho, očekávám zájemce znalé plemene, kteří dokážou ocenit jejich skvělý rodokmen. Teď si jen všichni, kteří očekávají své zadané štěňátko a všichni přátelé, chovatelé obou rodičů a majitelka Lorda budeme držet palce, aby vše probíhalo tak jak má.

PŘIPOJUJI  FOTOGALERII  Z  KRYTÍ

Klubová výstava Whippet klub - 22.9.2012

25.09.2012 19:02
Naše zřejmě poslední letošní výstava byla klubovka Whippet klubu v Ježkovicích. Letos se konala  dříve než jindy, počasí trochu zlobilo...ráno pršelo, ale pak se ukázalo i sluníčko. Díky Lence a jejímu stanu jsme nezmokli. Měla jsem přihlášeny své dvě holky, Lenci (Brilance P-V) do veteránů a Ronju (Your Tea & Rum Lazarus) do vítězů a také jsem "oprášila" Kenouška (Belcanto P-V) a vystavila jsem jej také ve veteránech. Lenka vystavila ve vítězích svého Lorda (English Lord Lazarus). Ve třídě mladých psů se ukázal Enjoy Elegant Lord Petula-Vera.
Posuzovala slovenská rozhodčí Anna Letková, dostihových whippetů bylo tentokrát jen pár a většina byla "výstaváků". Ronja měla ve své třídě vítězek další tři šampiónky, paní rozhodčí na každé fence našla drobnou chybičku a nakonec po delším váhání umístila na první místo s titulem CAC moji Ronju !!! Vůbec jsem to nečekala, už jsem se chystala na poslední místo :-) o to větší bylo moje překvapení. Tímto získala Ronja CAC na Klubové výstavě Whippet Klubu již potřetí za sebou !!! :-)
Lencinka měla ve třídě veteránek ještě 2 fenky, obě na svůj věk velice pěkné. Paní rozhodčí se všechny holky moc líbily, ale troufám si říct, že Lencinka nejvíce. Bohužel má Lenci po výronech deformovanou pacinku a nechce stát, když ji postavím do postoje...Tak na nás vyšla tentokrát známka výborná 2. (Právě u této paní rozhodčí získala Lenci na KV whippet klubu BOB a sice v roce 2007)
Enjoy měl v mladých další 4 pejsky, tři výstavního původu, jednoho dostihového. Zatím tento drobný pejsek sbírá se svou paničkou zkušenosti, ale já věřím, že jim to půjde čím dál lépe. Enjoyek potřebuje nabrat hmotu a to ještě nějaký čas potrvá. Jeho táta English Lord se také dlouho "dodělával".

                      

                              Ch.English Lord Lazarus                                       Enjoy Elegant Lord
Lenčin Lord se předvedl ve vítězích společně s loňským soupeřem a stejně jako loni jej "porazil". Paní rozhodčí označila oba psy za velmi pěkné jedince, Lord jí přišel více elegantní.
Nakonec jsem se ještě proběhla s Kenym ve veteránech. Jako soupeře měl stejně starého pejska Utrilla z Vilcabamba. Keny se choval naprosto suveréně a s přehledem. Jen v pohybu mě trošku tlačil směrem ke stanu, kde byly v domečku Ronja s Lencinkou :-)) Kenoušek krásně a docela sám stál i pěkně běžel. Myslím, že ho paničce "ukradnu" i na nějakou další výstavu :-)) Získal zaslouženě známku výbornou 1. Jako vždy vládla na výstavě skvělá nálada, pobavili jsme se a vzhledem k tomu, že jsem měla za úkol fotit, tak jsem si i zacvičila :-)) Tolik dřepů jsem už neudělala hodně dlouho :-))
Myslím, že paní rozhodčí, ač spousta vystavovatelů, kteří se nezůčastnili.....nad ní (s prominutím) "ohrnou nos", posuzovala velice korektně. Posudky byly docela obsáhlé a výstižné. Nepíši to proto, že moje Ronja zvítězila ve své třídě, ale proto, že mne samotnou paní rozhodčí překvapila, jak pěkné jedince ve třídách vybrala jako nejlepší! Fenka, která získala titul BOB je skutečně velice pěkná, krásně se předváděla a vyhrála zaslouženě.
FOTOGALERIE
Výsledky:

PSI/MALE

 

třída mladých/junior class:

V1,CAJC,Nejlepší mladý/Best Young - Yagel z Úplňku

V2 - Viktor Harropine Poseidon

V3 - Daddy Cool Sunny Funny

V4 - Enjoy Elegant Lord Petula-Vera

V - Baskerville z Podsmrčku

třída otevřená/open class:

V1,CAC, KV/Club Winner - Uncle Teddy z Úplňku

V2, r.CAC - X´mas Star von der Oelmühle

třída vítězů/winner class:

V1,CAC - Ch.English Lord Lazarus

V2,r.CAC - Ch.Velvet z Úplňku

třída čestná/honour class:

V1,vítěz třídy/exc.1,class winner - ICh.Newman z Úplňku

třída veteránů/veteran class:

V1,vítěz třídy/exc.1,class winner - Ch.Belcanto Petula-Vera

V2 - Utrillo z Vilcabamba

 

FENY/FEMALE

dorost/puppy:

VN1/VP1 - Bubblling Brook de Wallrock

třída mladých/junior class:

V1/exc1, CAJC - Yampadampa z Úplňku

V2 - Tylko Ty Akuaba Paranoia

V3 - Adina z Moravské Sahary

V4 - Angela New Nazaret

mezitřída/intermediate class:

V1,CAC - Casia Monteka

třída otevřená/open class:

V1,CAC,KV/Club Winner,BOB - Sweet Bella z Úplňku

V2,r.CAC - Isabella od Hněvína

V3 - Bagheera Ibexes

V4 - Der Mickleover Wicked Wonderful

V - Campanella Naděje snů

třída vítězů/winner class:

V1,CAC - Ch.Your Tea & Rum Lazarus

V2,r.CAC - Ch.Bianca Jagger Fast Dunderry

V3 - Ch.Away Modrý Hit

V4 - Ch.Unta Notata z Úplňku

třída čestná/honour Class:

V1,vítěz třídy/exc.1,class winner - Ch.Petit Fille z Úplňku

V2 - Ch.Be My Baby Modrý Hit

třída veteránů/veteran class:

V1,vítěz třídy,Nejlepší veterán/exc.1,class winner,Best veteran - ICh. Abigail Pibaro

V2 - Ch. Brilance Petula-Vera

V3 - Abigail Ibexes

MVP Mladá Boleslav 25.8.2012

02.09.2012 14:07

Z Havířova do Mladé Boleslavi je to docela daleko a cesta mimo dálnici není moc příjemná, proto jsme společně s rodinkou Szypkových jeli již v pátek 24.8. do Prahy. Tam jsem již potřetí navštívila skvělé lidičky původem z Třince,  přátele Lenky  a Romana Szypkových. Já jsem měla s sebou Ronju a Lenka oba kluky, Lorda i dědečka Toníčka :-)

V sobotu ráno, bez velkého spěchu, jsme s Lenkou vyrazily směr Ml. Boleslav. Tam jsme přehlédly jednu šipku vedoucí vystavovatele na parking...tak jsme dvakrát objely Boleslav, než jsme se zařadily do šílené fronty...Ještě, že naše plemeno nezahajuje posuzování, tentokrát bychom to nestihly :-) Při přejímce (kde jaksi chyběl veterinář..?) Lenčina 12-ti letého Toníka chtěl zardousit jakýsi staford, naštěstí z toho vyšel Toníček jen s velkým úlekem, bez škrábance... Vzhledem k tomu, že na této výstavě došlo při závěrečných soutěžích k incidentu, při němž byl akitou zabit trpasličí pudl, myslím si, že náhubky by u některých psů nebyly od věci !!!! Na druhé straně by měli všichni psi být vedeni na vodítku, což tento nešťastný pudlík nebyl...  Při procházení areálem dochází často k velmi těsnému kontaktu mezi psy a ne všem to musí být příjemné.

Náš kruh byl poměrně prostorný, bohužel byl kousek vedle stánek, kde dost hlučně běžel motor čehosi...nejsem odborník, asi čerpadlo, či chlazení? Takže to bylo docela nepříjemné.  Místo rozhodčího z Luxemburska,  uvedeného v propozicích, posuzoval polský rozhodčí Leszek Siejkowski - tato změna byla na stránkách Interdogu uvedena pár dní předem, takže jsem si přečetla diskuzi k tomuto rozhodčímu....a nebyly nijak příznivé. Kromě toho, že měl údajně vystavovalete "honit" po kruhu, byl označen za "dentistu" :-)) A to se nakonec i potvrdilo !!! Psům lezl pomalu až do krku a všimal si nekorektního chrupu. Tentokrát tuto důkladnou prohlídku "odnesl" pejsek na výstavách velmi vysoce oceňovaný a úspěšný, verdiktem "diskvalifikace" , což je ovšem proti výstavnímu řádu...Je škoda, že si majitelé nevšimli, že mu zoubek s největší pravděpodobností vypadl či se vylomil....místečko po něm tam bylo, přestože rozhodčí tvrdil,  že tam není ani místo na další zub. Měla jsem možnost "hledět pejskovi do tlamičky a místo po zoubku tam prostě bylo...škoda. Plyne z toho ponaučení, kontrolovat své psy před výstavou a všechny úrazy, které by mohly mít vliv na změnu exteriéru si nechat zapsat do PP.

Vystavovaní whippeti byli až na pár vyjímek velmi kvalitní jedinci, v některách třídách rozhodčí dával na poslední místa ty, které já bych upřednostnila...chrty tento rozhodčí posuzuje velmi zřídka a asi jen 1-2 roky, což je velmi málo a prý to je specialista na jezevčíky :-) Však také přišel v loveckém oblečku :-)) Svá roznodnutí nijak nekomentoval, posudek měla i Ronja i Lord pěkný, takže vlastně nevíme co se panu rozhodčímu nelíbilo :-)))

                                        Lenčin English Lord Lazarus byl ve velmi silné konkurenci pěkných šampiónů výborný 4 (ze 4)

                                                                          Ronja - Your Tea & Rum Lazarus v konkurenci 4 šampiónek výborná bez pořadí.

                                                                                   Lenčin 12-ti letý veterán Toník - Ch. Faethón Ayort Back - V1

MOJE  FOTOGALERIE

FOTOGALERIE - Jitka Honzíková (kennel Czech Spring)

Jitce Honzíkové moc děkuji za fotky Lorda a Ronji.

Desirelles od Mária ♥

28.08.2012 18:34
Dne 23.8. 2012 to byly již 2 roky, kdy nás opustila první whippetka Desinka...
Nikdy nezapomenu na tvou vysmátou tlamičku Desi.

Ronja 13.8.2012 - 4 roky/fotogalerie

12.08.2012 20:06
 Moje milovaná Ronja má 13.8.2012 už 4 roky, jak ten čas strašně utíká...
 Přeji nám oběma, aby čas společně strávený byl co nejkrásnější a ať Roničce slouží  zdraví jako doposud. :-)

                                      

                                                  

FOTOGALERIE

Cartouche Petula-Vera

19.07.2012 23:28

Od majitelky pejska Cartouche Petula-Vera jsem v emailu měla milou zprávičku a spoustu nových fotek jejího Pepinka, jak mu doma říkají. Pepinek se má moc dobře, rodinka už má dva kluky, kteří s pejskem od malička vyrůstají :-)

Moc děkuji za zprávu a fotky !!!

 

Záznamy: 121 - 130 ze 203

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>