MVP Velká Ida Slovensko - 23.7. - 24.7.2011

26.07.2011 21:21

 Na tuto výstavu jsem se přihlásila na poslední chvíli....pak prodloužili uzávěrku :-) Lenka měla Lorda a Faethóna( Toníka) přihlášené už dávno. Já jsem si to rozmyslela, když jsem viděla, že má posuzovat pan Péter Harsányi z Maďarska. U něj jsem ještě nikdy nebyla. Tak jsem byla zvědavá. A i když jsme dopadly, jak jsme dopadly...nelituji toho, byl to zajímavý a pěkný výlet. Ale to předbíhám.

Vyjely jsme s Lenčou v sobotu před polednem, bylo docela pěkné slunečné počasí, cesta příjemná až do Spišské Nové Vsi. (Ne že by dál nebyla fajn, ale na mě trochu moc klikatá, ouvej.. ) Tam nás navigace vedla dolů dědinkami např. Hnilčík, Nálepkovo, Švedlár, Hrable, Mníšek. Mezi těmito vesnicemi byly úseky tak zaplátovaných silnic, jaké jsme snad ještě nikdy neviděli. Ve Smolniku jsme vystoupali nahorů, odkud byl nádherný výhled na kopce Slovenského Krasu a Rudohoří. Pak už to bylo kousek do Medzevu, kde jsme měly zajištěné ubytování v penziónu Jana. Ubytko bylo solidní za slušný peníz. Pejskové zdarma.

Naši psi vzbudili v této vsi trochu pozdvižení, když jsme se šli pořádně vyvenčit, u každé chalupy bylo pořádné psisko a chtělo nám natrhnout p...l :-)

Lenčin Lord (English Lord Lazarus) byl ze čtvrtečního krytí ještě celý mimo :-)) tak se snažil nakrývat Ronju i Lencinku. Aby se zklidnil, šel do domečku...na noc byl ale vypuštěn a všichni čtyři psi s námi spinkali :-)))

Ráno jsme vstávali brzy a kolem 8 hodiny jsme dorazili do Velké Idy. Výstava se konala v parku "pri Kaštieli". Až na nedostatek hygienických zařízení, respektive jejich tragický stav po sobotním výstavním dni a závěrečný kruh, který byl celý z kopečka a s poměrně vyšší trávou....bylo místo výstavy docela pěkné. Celé to ovšem působilo jako taková menší národní výstava někde v Polsku, určitě ne jako výstava mezinárodní. Počasí bylo nakonec docela solidní, i když nějakou dobu pršelo, nebyl to déšť příliž intenzivní a často ustával. Ke konci vykouklo i slunce. 

Pan rozhodčí preferoval menší psy, kratšího formátu. Bodoval u něj tedy Lord, který se mu velice líbil, škoda, že je Lordík tak slabý jedlík, potřebuje nutně ještě přibrat na hmotě:-)) Ale je mladý a ještě má stále čas se "dodělávat". Toníček ve veteránech se mu líbil moc a při závěrečném boji o titul BOB si jej pan rozhodčí dal na druhé místo za CACIB psa a chvíli nad nimi váhal !!! Velice jej Lence chválil. Ronja měla ve třídě otevřené polskou fenku, která získala CAC a následně CACIB a dostihovou Charis BSD. Roničku a Charis ohodnotil p. rozhodčí známkou velmi dobrou. Nezadal pořadí, což je tedy v rozporu s výstavním řádem a p. rozhodčí to evidentně nepovažoval za nutné. Stejně jako jsme se nedozvěděli o žádném ze psů jakou známku dostal, pouze jsme mohli dedukovat (či tajně nakukovat do papírů) Lencinka byla ještě ve třídě čestné, teprve 6.9.11 bude mít 8 let. Pořád se ale předvádí docela s chutí, sama chce lézt na stůl :-) a v pohybu mě těžce předbíhá :-) Byla s ní opět polská fenka, tentokrát ale nechal p. rozhodčí vyhrát Lencinku - zvítězil pohyb :-) 

Po soutěžích, na které jsme nakonec přece jen počkaly (bohužel bez výsledku) jsme jely domů přes Košice a Prešov, takže lepší, rovnější cestou. Až u Žiliny a Čadce pršelo, mraky se držely na horách. Unavené, ale plné dojmů jsme dorazily domů. Moc děkuji Lence za bezpečnou  a příjemnou cestu. Byl to pěkný víkend. A příští týden si to zopáknem, jen s tím rozdílem, že jedem na druhý konec republiky - do Čech :-) Naše výsledky:

JCh. English Lord Lazarus - V1, CAC, r. CACIB !!!

Ch. Faethón Ayort Back - V1, nejlepší veterán

Ch. Your Tea & Rum Lazarus - VD

Ch. Brilance Petula-Vera - V1

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY:

Whippet

Rozhodca /Richter /Judge: Péter Harsányi, H

 

PSI /males /rüde:

 

Trieda mladých /Juniors /Jugendklasse

 

V1, CAJC  Boxing Helena's Jack's boy  m: Joanna Wasiliewska, PL

VD2 Terminus Ayort Back   m: Anton Jakubík, SK

 

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

 

V1, CAC,resCACIB   English Lord Lazarus  m: Lenka Szypková, CZ

 

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

 

V1, CAC, CACIB, BOB, resBIG  Meradith Deserve To Win  m: Agnieszka Nakonieczna, PL

V2, res.CAC  Quido Plum Brandy  m: Zuzana Biskupská, SK

VD3  Poseidon Ayort Back  m: Anton Jakubík, SK

---    Baltazár Yellow Treatures  m: Biskupská Zuzana, SK

 

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

 

V1, CAC Kocham Cie Vincit Omnia  m: Joanna Wasilewska, PL

VD2 London's fog Brawny Ironman  m: Zuzana Biskupská, SK

 

Trieda čestná / Honour class / Ehrenklasse

 

V1 Meradith Anybody But Him  m: Agnieszka Nakonieczna, PL

Trieda veteránov /Veterans /Veteranenklasse

V1  Faethón Ayort Back  m: Lenka Szypková, CZ

 

FENY /females /hündin:

 

Trieda mladých /Juniors /Jugendklasse

 

V1  White chocolate z Úplňku  m: Mária Konigsmarková, SK

 

Medzitrieda /Intermediates /Mittelklasse

 

VD1  Amber Bogun Genera  m: Silvia Balogová, SK

 

Trieda otvorená /Open /Offeneklasse

 

V1, CAC, CACIB    Meradith Delightful With Beauty  m: Agnieszka Nakonieczna, PL

VD  Charis Bohemia Snap dog  m: Patr Matla, CZ

VD  Your Tea&Rum Lazarus  m: Petra Ryšková, CZ

 

Trieda šampiónov /Champions /Championklasse

 

V1, CAC, resCACIB Meradith Zjawisko Piekna  m: Agnieszka Nakonieczna, PL

V2, resCAC  Avon Lady Sunny Funny  m: Mária Konigsmarková, SK

 

Trieda čestná / Honour class / Ehrenklasse

 

V1  Brilance Petula Vera   m: Petra Ryšková, CZ

V2  Meradith All My Loving m: Agnieszka Nakonieczna, PL