4.12.2010 - CWC Nowa Ruda Polsko

05.12.2010 17:37

Poslední letošní akcí a tím i zakončením letošní výstavní sezóny byla XI. Zimní výstava v polském městě Nowa Ruda. S Lenkou jsme měly možnost získat poslední tituly pro dokončení šampionátů Ronji a Lorda.

Posuzoval polský rozhodčí Jan Ryk. Ten preferuje whippety "v míře", takže když jsem zjistila, že má Ronja ve třídě fenečku Erzenu Blue Lásky Dar věděla jsem, že letos šampionát nedokončíme...

Lord měl ve třídě mladých také pejska z Čech - import z Austrálie jménem Tazaris Ikaram. Tady jsem si nebyla jistá, který se mu bude více líbit. Třetí mladý pes Ozzi Pagawa nepřijel. Ono nebylo divu, poněvadž je všude sněhová kalamita a ještě den před výstavou u nás na severní Moravě sněžilo. Vyjížděly jsme s velkou rezervou ve 3 hodiny ráno, cesta byla kupodivu, až na pár úseků, dobrá a tak jsme na místě byly asi v půl 8. Mráz byl a sice kolem - 15°C, ale projížděly jsme úsekem, kde bylo - 21°C  :-))

Tato výstava se koná 3 dny,  prostory sportovní haly jsou omezené, ale o to příjemnější. Topilo se celou dobu, žádné tlačenice, jen kruh mohl být větší, nemohly jsme se pořádně rozběhnout. Závěrečný kruh byl ale obrovský s připravným kruhem a dobrou organizací a kontrolou, kdo jde do soutěží.

S panem rozhodčím byla v kruhu ještě paní - zřejmě hospitantka. Posuzování začalo mladými psy. English Lord Lazarus se panu rozhodčímu moc líbil.  Pěkně se předvedl, jako vždy nesl hlavu vztyčenou, aniž by jej Lenka tahala, jako to dělá spousta vystavovatelů. Ikaram se také předvedl pěkně. bohužel se rozhodčímu zdál na svůj věk velký. Vítězem mladých se tak stal Lord. Tím splnil podmínky pro udělení titulu Polský šampión mladých !! Pak se v pracovní třídě předvedl slovenský pes Ch. Gordon Isis Wind. Získal výbornou a CWC. Ve třídě šampiónů se předvedl Ch. DJ Tiger Lásky Dar (druhý šampión Hazard Pagawa nepřijel).  DJ Tiger získal CWC a tím splnil podmínky k získání titulu Polského šampióna. O nejlepšího psa (nyní nově - Vítěze) šel Gordon s DJ Tigrem. Titul "Vítěz" udělil pan rozhodčí Gordonovi Isis Wind ( což jsem nepostřehla, poněvadž jsem se chystala s Ronjou).  Bohužel se stalo, že posléze o BOB šel DJ Tiger. Nevím proč a nechápu to. . . . . . Psy uzavíral Ch. Faethón Ayort Back s Lenkou ve veteránech. Oba posuzující byli nadšení skvělou kondicí v jeho 10,5 letech. Toníček se také stále velmi pěkně předvádí a vypadá moc dobře. Byl oceněn výbornou 1 a Nejlepší veterán. Od sponzora získal Faethón krásnou cenu pro nejstaršího předvedeného chrta :-)) 

Fenečky měla zahajovat ve třídě dorostu Rumba Pagawa, ale ta také raději zůstala v tomto počasí doma. Mladá fena Yeehaw Yolanda Ypsylon získala výbornou a Vítěze mladých. Ve třídě otevřené se předvedla Erzena Blue Lásky Dar se svou majitelkou a chovatelkou zároveň. A Ronja - Your Tea & Rum Lazarus se mnou. Erzena získala CWC a Vítěze (Nejl. fena) tím také splnila podmínky pro přiznání titulu Polského šampióna. Ronja (Your Tea & Rum Lazarus) byla samozřejmě, jak jsem očekávala, pro p. rozhodčího velká a udělil jí známku výborná 2. Pak se ještě Lord utkal s mladou fenou a získal Junior BOB (za což byl sponzory odměněn pohárem).

O BOB : English Lord Lazarus, Erzena Blue Lásky Dar, Faethón Ayort Back a DJ Tiger Lásky Dar (měl jít Gordon Isis Wind). Pan rozhodčí měl ale celkem jasno komu tento titul zadá. Erzena se mu také líbila, ale Lord byl pro něj velice elegantní a moc se mu líbil. Takže BOB získal English Lord Lazarus !!!

Nebudu se vyjadřovat k tomu co následovalo. . . . . ale jistě to nebylo "na místě".

Čekaly jsme tedy s Lenkou na soutěže. Ty byly velmi dobře organizovány. Lenka se 3x proběhla v soutěžích - o nejlepšího juniora, nejlepšího veterána a úspěšná byla až při výběru nejlepších ve skupině X.  Lord (English Lord Lazarus) se umístil na krásném 3. místě BOG ze 6 chrtů.

Lence moc gratuluji a mám radost s ní z úspěchu Lorda. Děkuji také za bezpečnou jízdu, Lenka je vynikající řidič :-)), nejlepší, kterého znám. Takže ještě jednou Leni díky a GRATULUJI !!!!

FOTOGALERIE!!!

English Lord Lazarus, Junior Winner, Junior BOB, BOB, BOG 3