Archiv článků

25.7.2021 Bravantice licenční společné běhy - coursing

10.10.2021 15:26

Licenční společné běhy v Bravanticích dopadly na jedničku...během jednoho měsíce jsme jednou trénovaly a pak rovnou plnily licenční běhy.  A mám doma nového běhacího šílence, stejně jako všechny moje holky :-)

Esmee Tokoto Trikonto ve 14. měsících splněny licenční běhy k vydání dostihové licence.

foto: Zuzana Slívová

 

17.7.2021 Licenční běh Bruzovice - coursing

10.10.2021 15:17

Následující trénink coursingu po Bravanticích jsem již Esmee přihlásila rovnou na licenční sólo běhy. Takže s plnou výbavou - košíkem a zakoupenými dečkami běžela krásně oba běhy a splnila :-) Mám z ní opravdu velikou radost. 

4.7.2021 Bravantice první trénink coursingu.

10.10.2021 14:50

Na coursing nebo dostih je dobré svého pejska připravovat....ano, to jsou obvyklé rady začátečníkům nebo novým majitelům štěňat. Ehmm já jsem vyrobila střapeček klasicky z igelitové tašky, přivázala k němu gumový kroužek jako zátěž. A jeden den před samotným tréninkem coursingu v Bravanticích jsem šla s holkama ven, našla vhodný dlouhý klacík, přivázala gumu se střapcem a několikrát prohnala Zinu i Esme. Esmička se úplně v pohodě chytla a honila střapec jak šílená... OK.  Takto "připraveny" jsme se vydaly na trénink do Bravantic. Respektive, přijela pro nás a odvezla tam i zpět jedna strašně hodná teta - Zuzana Slívová, která na coursingu pejsky fotí. Esmínku jsem přihlasila rovnou na trénink, kdepak nějaký začátečník :-) No a Esmé běžela...krásně odběhla oba běhy, ještě bez povinného vybavení :-) Holka šikovná je to!

foto: Zuzana Slívová

 

6.6.2021 IDS Brno Špilberka

27.06.2021 19:37

Mezinárodní výstava psů Brno Špilberka

Judge . Ing Leoš Jančík

Poprvé ve 13. měsících měla  moje Esmee Tokoto Trikonto možnost navštívit výstavu a ukázat se. Celou dobu pokňourávala, nevěděla co si o tom má myslet, že je kolem tolik pejsků a ona si s nimi nemůže hrát :-) Moc jsme toho dosud ani nenatrénovali. Jen pomalý běh a chození tam a zpět. Pan rozhodčí ale požadovat běh do kruhu velmi rychlý a to Esmička už brala jako výzvu ke hře. Jinak jí to předvedení docela šlo. Právem jsme tedy získali známku výbornou a pořadí 3. z pěti předvedených fen. Posudky se nepsaly, na stole se neposuzovalo...pouze se běhalo.

Přesto jsem na Esmičku pyšná, protože bez socializace na výstavách od štěněte, to zvládla celkem dobře.

Esmee Tokoto Trikonto - tř. mladých, výborná 3

VÝSLEDKY

V3Mezitřída♂ SobresaltoLatte Macchiato Jan Beran Lukáš Soukup

V1, CAJC, BOJTřída mladých♀ SobresaltoOro Nero Jan Beran Lukáš Soukup

V2, r.CAC, r.CACIBTřída otevřená♀ Amelia CroftMillennium Fantasy Jan Beran Lukáš Soukup

VD3Třída mladých♂ ArneyPetrificus Totalus Veronika Mátlová

V2Třída mladých♂ BusterČebuko Šárka Stöhrová

ABSTřída mladých♂ FarisMon Miracle Michal Mareš

V1, CAJCTřída mladých♂ Pink PantherToomie Trishel Štěpánka Snášelová

ABSTřída otevřená♂ Alijamo'sDon't Worry Be Happy Štěpánka Snášelová

V2, r.CACTřída otevřená♂ Matisse HenriRoyalty Grace Jana Mládková

V1, CAC, r.CACIBTřída otevřená♂ Towy'sPride Adéla Vašutová

V1, CACTřída pracovní♂ Amuletz Hedvábí Nikola Fritzová

V2, r.CACTřída pracovní♂ Fifth ElementValentine Dogs Hana Valentová

V1, CAC, BOB, CACIBTřída šampionů♂ EmillioGandamak Andrea Csögleiová

VD4Třída šampionů♂ Haute CoutureCalahorra Dr. Annika Hoch

V2Třída šampionů♂ QuincyHigh on Emotion Lenka Szypková

VDTřída mladých♀ AbryannePetrificus Totalus Eva Hostáňová

VD4Třída mladých♀ AmberPetrificus Totalus Iva Netolická

V2Třída mladých♀ AuroraPetrificus Totalus Nicole Komrska

V3Třída mladých♀ EsmeeTokoto Trikonto Petra Ryšková

ABSTřída mladých♀ GiselleAliuzija Věra Jelínková

V1, CACMezitřída♀ DesireTokoto Trikonto Martin Mučka

V2, r.CACMezitřída♀ Ice Ice BabySunny Funny Jana Walterová

ABSTřída otevřená♀ BallantinesMillennium Fantasy Michaela Šindelářová

V1, CACTřída otevřená♀ Delightfull DianaSweet Collection Marie Slamencová

ABSTřída otevřená♀ EsedraQuisisana Věra Jelínková

V1, CACTřída pracovní♀ CoreyDeixes Petra Macková

V3Třída šampionů♀ D-AdeleGandamak Slovakia Iveta & Vlastislav Vojtekovi

VTřída šampionů♀ Faipi La Vie RoseCzech Spring Hana Pekaříková

V1, CAC, BOS, CACIBTřída šampionů♀ FattyPillow Facez Úplňku Stanislav Chrpa

VTřída šampionů♀ Great Milky WayTrixtan Klára Lindovská

V4Třída šampionů♀ Rose RayChartcore Renata Darebniková

ABSTřída veteránů♀ Zoo Meez Úplňku Stanislav Chrpa2166

 

Esmee aktualizace

27.10.2020 17:51

Konečně jsem Esmínce vytvořila její stránku. Bohužel v této době se hned tak na výstavě neukážeme, což je mi docela líto. Ráda vystavuji už ve štěněcím věku. Tak zatím trénujeme a učíme se poslouchat :-) Esmínka trénuje a Zina asistuje :-)

 

Esmee Tokoto Trikonto

17.10.2020 21:46

Před odchodem Roničky jsem o dalším štěňátku vůbec neuvažovala. Ale osud tomu chtěl jinak. Ronja nás opustila příliž  brzy  a nečekaně  a smutek doma byl veliký, jak pro nás, tak pro její dceru Zinu. Chodila jak bez duše. Courala se za mnou na procházkách... I partner uznal, ač se štěněti bránil, že to jinak nepůjde, než Zinečce pořídit kamarádku. Navíc sama doma plakala, pořídila jsem si kameru a viděla jsem jak vyje :-( Takže jsem se poohlížela, kdo bude mít štěňátka, která by mě zaujala. A našla jsem...chovatel Leoš Macko měl nakrytou fenku původem z Litvy Absoliuti Idile Firuze psem z významné americké chovatelské stanice Bohem Douglas Todd, který je v Polsku. Leoš mi slíbil fenečku, když se narodí, sám měl také v úmyslu si fenku z tohoto vrhu ponechat. Štěňátka se narodila 8.5.2020. 5 kluků a 5 holek. Bylo z čeho vybírat :-)

A tak se k nám domů dostala Esmee Tokoto Trikonto - rodokmen

Začátky nebyly jednoduché, Zina na ni vrčela a nechtěla aby se k ní malá přibližovala, natož aby se tulila. Ale venku byly v pohodě a postupně se přidávaly nejdříve nepatrné doteky. Bylo zajímavé to pozorovat jak Zina "taje" a nechává Esmee čím dál víc přibližovat se a tulit :-) Teď už jsou kámarádky, Zinečka přestala výt, společně spinkají půl dopoledne než příjdu nebo hlídají co se šustne na chodbě. Venku spolu řádí a doma se k sobě tlačí a tulí, tak jako všichni whippeti. 

Esmee - Esmínka je zlatíčko, je nesmírně inteligentní a učenlivá. Sice se nyní v 5 měsících stále dopoledne stávají nehody v podobě louže a hovínka, ale je to čím dál lepší. Hlavní je, že Zina není sama a já mám prcka, kterého můžu rozmazlovat a zároveň učit :-)

               

 

 

13.8.2008 - 14.4.2020 Your Tea & Rum Lazarus

14.04.2020 19:40

Nesmírně těžké a bolestné je rozloučení s někým, kdo ještě neměl odejít. Kdo ještě nebyl tak starý, aby nás opustil. Platí to nejen pro lidi, ale také pro naše milované psí bytosti. Smířit se s odchodem Ronji bylo a stále je to nejtěžší, co jsem se svými whippetkami zažila. Ronička měla pouhých 11,5 roku. Ráno se ještě zdálo, že je záchrana možná a v podvečer tato naděje pohasla. Musely jsme se rozloučit. Roňásku můj sladký, holčičko krásná, běhej šťastná se svými psími kamarády tam za duhou a spolu s Lencinkou, Alminkou  a Desinkou na mě počkejte, jednoho dne se shledáme.

6.9.2003 - 8.2.2020 ♥ Bambina Petula-Vera

08.02.2020 20:45

Poslední holčička z vrhu B odešla za duhu...s odchodem Bambinky končí pro mne jedna velká kapitola a sice mých skvělých Béčkových štěňat. Bambinko pozdravuj všechny sourozence i ostatní naše pejsky, už si šťastně běháš po nebeských loukách. Haničce děkuji za vzornou péči o Bambi až do jejich téměř 16,5 let. Nikdy nezapomenu.

6.9.2003 - 15.8.2019 ♥ Badalucco Petula-vera

06.09.2019 18:48

Jen necelý měsíc před šestnáctými narozeninami dotlouklo srdíčko Baďonka. Usnul doma, v náručí své paničky, mojí kamarádky Darii. Bady byl jedinečný, nejkrásnější z vrhu B. Dájko, moc ti děkuji za péči, kterou jsi Badymu věnovala. Za tvou nesmírnou lásku se kterou si o něj pečovala do poslední chvíle. 

26.3.2008 - 14.7.2019 ♥ Donatello Petula-Vera

14.07.2019 19:25

Donýsek, ten miláček flekatý, který odcházel jako poslední z vrhu D k Andrejce a Filipovi, odešel za duhu ... Měl se jako v ráji, byl milován a šťastný. Moc děkuji majitelce za péči, kterou mu celý život věnovala. Nikdy na něj nezapomenu, stejně jako na žádné ze svých štěňat. 

Záznamy: 21 - 30 ze 203

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>